Ako zistiť, či je niekto pri PC?
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ako zistiť, či je niekto pri PC?
Kamarat (nie ja, ale kamarat, ano, kamarat) ma problem. Proste ma zakazany comp, zistil si heslo (skoro uskrtil brata), no vcera mu otec zavolal, ze ma ist od PC prec. Skusil sa vypnut z icq a vsetkych IM. Opat mu zavolal. Zistil to pomocou IP adresy PC alebo na to je soft (ja viem ze je, no je nejako skryty?)? Da sa tomu zabranit?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ako uvidiel GothaR, moze sa kludne pripojit na router a tam uz v statistikach vidi, ze naskakuju pakety alebo vidi aktivneho klienta. Vsetko zalezi od typu zariadenia, ale toto mi pride ako najjednoduchsia cesta. Dalsia moznost moze byt pouzitie programu ako je napriklad Hlidaci pes ci Keylogger s nejakou mail notifikaciou.
Dalsia moznost, ktora ma napada je, ze otec dobre vie, ze jeho syn zavislaci na WoW, pozna jeho prihlasovacie meno na serveri a kontroluje si to priamo tam. Nepoznam WoW, ale ak to ma podobnu funkcionalitu ako ICQ, otec nema problem ho okamzite lapit.
Totizto ak pouziva bratovo heslo, otec moze rozpoznat, ze za tym PC sedi prave on jedine na zaklade sajtov, kde chodi.
Inspekcia routra by tiez nebola od veci. Tam sa daju zase monitorovat pakety odchadzajuce na urcite IP (napr. server WoW). V takom pripade nepomoze ani vytvorenie noveho uctu na serveri.
Povedal by som, ze jeho otec je dost znaly pocitacov. Holt, nasa generacia to mala podstatne jednoduchsie, pokial sme sa vobec k nejakemu pocitacu dostali.
Totizto ak pouziva bratovo heslo, otec moze rozpoznat, ze za tym PC sedi prave on jedine na zaklade sajtov, kde chodi.
Inspekcia routra by tiez nebola od veci. Tam sa daju zase monitorovat pakety odchadzajuce na urcite IP (napr. server WoW). V takom pripade nepomoze ani vytvorenie noveho uctu na serveri.
Povedal by som, ze jeho otec je dost znaly pocitacov. Holt, nasa generacia to mala podstatne jednoduchsie, pokial sme sa vobec k nejakemu pocitacu dostali.
Pokial viem, vo firewalle si mozes nastavit kadejake pravidla a logovat ich porusenie/pouzivanie a pripadne si nechat tieto hlasenia aj posielat. Check the documentation that came with your router.hojko napísal:Robert: Ukaz mi aspon 5 routrov, ktore su cenovo dostupne a da sa monitorovat traffic odchadzajuci na urcitu IP adresu. Dakujem.
V kazdom pripade inspekcia routra (ako tu uz poradili ini predo mnou) je dobry napad (pokial sa na ten router da legalne prihlasit, co pochybujem).
Ta vychcanost jeho otca je zaujimava, tesim sa na pokracovanie tejto kauzy.
ked vie jeho heslo do WoWka tak ak mu este nezmazal postavu tak nech bude radRobert napísal:Dalsia moznost, ktora ma napada je, ze otec dobre vie, ze jeho syn zavislaci na WoW, pozna jeho prihlasovacie meno na serveri a kontroluje si to priamo tam. Nepoznam WoW, ale ak to ma podobnu funkcionalitu ako ICQ, otec nema problem ho okamzite lapit.