Ako zistit na kolko Wattov prave potrebuje zdroj

Informácie o software, ankety...
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako zistit na kolko Wattov prave potrebuje zdroj

Príspevok od používateľa Dante3000 »

Hladam program ktory by mi ukazal ze na kolko je zatazeny moj zdroj v PC.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

No tak takeho softu najskor niet, v zdroji nemas dake cidlo alebo meraci pristroj. A bez toho to nepojde, Mozes odhadom, no ak mas amd: Central brain identifier--- ti zobrazi spotrebu tvojho procesoru a rozne ine veci, Inak Sisoft Sandra, Everest a podobne tiez daco dokazu zobrazit, no ktovie s akou presnostou. Takze jedine, zeby si si zaobstaral daky ampermeter, zapojit a sledovat.
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante3000 »

ok,diky
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

ehm. ampermeter ti velmi nepomoze, radsej si zvol wattmeter :)
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andik8 »

su rozne online kalkulacky spotreby komponent PC , len naklikas com mas v bedni uvidis vyslednu wattaž
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Andik8 napísal:su rozne online kalkulacky spotreby komponent PC , len naklikas com mas v bedni uvidis vyslednu wattaž
Ale ta sa moze menit podla aktualneho zatazenia.
btw. staci aj wattmeter, ved v zasuvke je konstantne napatie :)
potom staci spocitat Prikon = 230 . namerany prud
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

nie nahodou Prikon = E / t (spotrebovana energia / cas)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Andik8 napísal:nie nahodou Prikon = E / t (spotrebovana energia / cas)
Hej, ale to ked pouzije wattmeter, pri ampermetri to gothar pisal, ze prud krat napatie nam da aktualnu spotrebu.
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ja som myslel iba na wattmeter , ok tak v tom pripade je to pravda (230.I)
Harun
Medium Star
Medium Star

GothaR napísal:Ale ta sa moze menit podla aktualneho zatazenia.
btw. staci aj wattmeter, ved v zasuvke je konstantne napatie :)
potom staci spocitat Prikon = 230 . namerany prud
hmm...mas elektrotechnicke vzdelanie? :P
EDIT: sorry ale pisete blbosti :roll: Keby ze mate v pocitaci len odpory tak by ste nieco takym sposobom namerali, ale v PC su aj kondenzatory a cievky :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Harun napísal:hmm...mas elektrotechnicke vzdelanie? :P
jo ma
Gothar
Moderátor
Moderátor

Harun napísal:hmm...mas elektrotechnicke vzdelanie? :P
Mam, aj ked este neukoncene, preco?
Harun
Medium Star
Medium Star

vid. edit
Gothar
Moderátor
Moderátor

Harun napísal:vid. edit
Aha...no ved mne je jasne, ze komp nema konstantnu spotrebu, ale odchylky nemozu byt az take velke, takze pre informacnu hodnotu imho postacuje ampermeter. Ak si to meral, tak sem mozes hodit rozpatie hodnot pre jeden pocitac a jednu ulohu(pokoj/plna zataz).
Harun
Medium Star
Medium Star

odchylky budu obrovske, neviem do ktoreho rocnika chodis, ale to sa uci v druhom rocniku, keby to islo tak jednoducho tak naco by vymyslali wattmetre?
Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
Gothar
Moderátor
Moderátor

Harun napísal:odchylky budu obrovske, neviem do ktoreho rocnika chodis, ale to sa uci v druhom rocniku, keby to islo tak jednoducho tak naco by vymyslali wattmetre?
Ved sem daj hodnoty. Viem, ze pri nabijani kondika stupa prud, ale nepredpokladam, ze na vstupe do PC by to robilo obrovske odchylky.
Wattmeter je na pohodlnejsie meranie, ale ak mas jednoduchsi tak ti tiez urci iba aktualnu spotrebu a moze to skakat. Lenze ked mas konstantne napatie tak ho nemusis potrebovat. Vsetko zalezi od pouzitych pristrojov, presnu spotrebu urcis iba s digitalnym wattmetrom s pamatou, ktory to spriemeruje za urcity cas.
Harun
Medium Star
Medium Star

Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Harun napísal:Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
Kamo ty o com tocis?Nic v zlom,ale trepes dve na tri :? To o com pises nema nic spolocne s dannou temou.Ak studujes elektrotechniku a napises nieco taketo,tak musim povedat,ze si slaby student a o elektrotechnike vela toho nevies :wink: Vsak toto su zaklady..."OHMOV ZAKON" ti nieco hovori???
Andik 8 napísal:nie nahodou Prikon = E / t (spotrebovana energia / cas)
Toto je tiez vedla... :wink:
Dante3000 napísal:Hladam program ktory by mi ukazal ze na kolko je zatazeny moj zdroj v PC.
Ak zapojis watmeter na vstup 230,ako pisal Gothar,tak odmerias zaroven aj spotrebu samotneho zdroja.Merias vlastne prikon zdroja(nie ten co tu uviedol Andik 8 :) )Takze realne to nebude.Idealne je zapojit ampermeter na vystupy zdroja 5V a 12V.Tam by ti presne ukazalo kolko z ktorej vetvy amperov(A)momentalne beries.A na zdroji mas uvedene kolko je max.hodnota prudu(A),ktoru mozes z danneho zdroja odoberat a po prekroceni ktorej,by sa mala prepalit poistka v zdroji :idea:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Harun napísal:Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
A naco je asi efektivna hodnota prudu/napatia? Jasne, fazory tam su, ale nei vzdy ich potrebujeme. Ved mas 3 hodnoty vykonu a bezne sa pouziva ten, kde stacia efektivne hodnoty prudu a napatia. Komplexne cisla sem netahaj, tie treba inde :)
dudo02: jasne, ze sa meria aj prikon zdroja, ja som to bral tak, ze chceme zistit spotrebu celeho pocitaca bez monitora, nie iba samotnych komponentov.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

[quote="GothaR"][/quote]V pohode....Ja len ,ze chalan pisal,ze chce zistit nakolko je zatazeny zdroj v PC.A to co som pisal nemeria jednotlive komponenty.Meria odber z 12V a 5V vetvy zdroja...
Troska OT-Mozno by bolo zaujimave"vytunit" si PC dvoma ampermetrami...Nejake digitalne na predny panel...Stale by si to mal"pod kontrolou" :D
Napísať odpoveď