Ako zistit na kolko Wattov prave potrebuje zdroj
-
Dante3000
Medium Expert
Ako zistit na kolko Wattov prave potrebuje zdroj
Hladam program ktory by mi ukazal ze na kolko je zatazeny moj zdroj v PC.
No tak takeho softu najskor niet, v zdroji nemas dake cidlo alebo meraci pristroj. A bez toho to nepojde, Mozes odhadom, no ak mas amd: Central brain identifier--- ti zobrazi spotrebu tvojho procesoru a rozne ine veci, Inak Sisoft Sandra, Everest a podobne tiez daco dokazu zobrazit, no ktovie s akou presnostou. Takze jedine, zeby si si zaobstaral daky ampermeter, zapojit a sledovat.
hmm...mas elektrotechnicke vzdelanie?GothaR napísal:Ale ta sa moze menit podla aktualneho zatazenia.
btw. staci aj wattmeter, ved v zasuvke je konstantne napatie
potom staci spocitat Prikon = 230 . namerany prud
EDIT: sorry ale pisete blbosti
odchylky budu obrovske, neviem do ktoreho rocnika chodis, ale to sa uci v druhom rocniku, keby to islo tak jednoducho tak naco by vymyslali wattmetre?
Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
Ved sem daj hodnoty. Viem, ze pri nabijani kondika stupa prud, ale nepredpokladam, ze na vstupe do PC by to robilo obrovske odchylky.Harun napísal:odchylky budu obrovske, neviem do ktoreho rocnika chodis, ale to sa uci v druhom rocniku, keby to islo tak jednoducho tak naco by vymyslali wattmetre?
Wattmeter je na pohodlnejsie meranie, ale ak mas jednoduchsi tak ti tiez urci iba aktualnu spotrebu a moze to skakat. Lenze ked mas konstantne napatie tak ho nemusis potrebovat. Vsetko zalezi od pouzitych pristrojov, presnu spotrebu urcis iba s digitalnym wattmetrom s pamatou, ktory to spriemeruje za urcity cas.
Kamo ty o com tocis?Nic v zlom,ale trepes dve na triHarun napísal:Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
Toto je tiez vedla...Andik 8 napísal:nie nahodou Prikon = E / t (spotrebovana energia / cas)
Ak zapojis watmeter na vstup 230,ako pisal Gothar,tak odmerias zaroven aj spotrebu samotneho zdroja.Merias vlastne prikon zdroja(nie ten co tu uviedol Andik 8Dante3000 napísal:Hladam program ktory by mi ukazal ze na kolko je zatazeny moj zdroj v PC.
A naco je asi efektivna hodnota prudu/napatia? Jasne, fazory tam su, ale nei vzdy ich potrebujeme. Ved mas 3 hodnoty vykonu a bezne sa pouziva ten, kde stacia efektivne hodnoty prudu a napatia. Komplexne cisla sem netahaj, tie treba indeHarun napísal:Nemam cas to tu velmi rozoberat, lebo sa chystam prec, ale problem je vtom ze na kondikoch a cievkach nieje realny prud, ale je v komplexnych cislach a taky prud urcite nenamerias ampermetorm
dudo02: jasne, ze sa meria aj prikon zdroja, ja som to bral tak, ze chceme zistit spotrebu celeho pocitaca bez monitora, nie iba samotnych komponentov.
[quote="GothaR"][/quote]V pohode....Ja len ,ze chalan pisal,ze chce zistit nakolko je zatazeny zdroj v PC.A to co som pisal nemeria jednotlive komponenty.Meria odber z 12V a 5V vetvy zdroja...
Troska OT-Mozno by bolo zaujimave"vytunit" si PC dvoma ampermetrami...Nejake digitalne na predny panel...Stale by si to mal"pod kontrolou"
Troska OT-Mozno by bolo zaujimave"vytunit" si PC dvoma ampermetrami...Nejake digitalne na predny panel...Stale by si to mal"pod kontrolou"