Ako zmenit obnovovaciu frekvenciu monitora?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ako zmenit obnovovaciu frekvenciu monitora?

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

Ako mozem zmenit obnovovaciu frekvenciu monitora bez nainstalovanych ovladacov na graficku kartu?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

vlastnosti plochy
nastavenie
upresnit
MONITOR... tam si najdes Frekvencia obnovovania obrazovky
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

bez driverov to tam nenajdes, skusal som to ako prve
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Dante3000rpm napísal:bez driverov to tam nenajdes, skusal som to ako prve
najdes to tam aj bez driverov a keby aj ano tak dnes uz blbec nema ovladace na pc
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Mám Toshiba Satellite A210, graf. karta ATI Radeon X1200 ... Chcela by som k nb pripojiť ďalší monitor (HP w1907v). Problémom je, že na externom monitore sa mi nedá nastaviť obnovovacia frekvencia vyššia ako 60Hz a dosť to bliká.

Toto je záležitosť ovládačov alebo napríklad od tej grafickej karty už aj tak nič lepšie čakať nemôžem?

Díky!
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

LLucia napísal:Mám Toshiba Satellite A210, graf. karta ATI Radeon X1200 ... Chcela by som k nb pripojiť ďalší monitor (HP w1907v). Problémom je, že na externom monitore sa mi nedá nastaviť obnovovacia frekvencia vyššia ako 60Hz a dosť to bliká.

Toto je záležitosť ovládačov alebo napríklad od tej grafickej karty už aj tak nič lepšie čakať nemôžem?

Díky!
Ta grafika je uplne v poriadku, na tom si aj zahrat mozes. Nemam atinu, no napadla ma jedna vec. Pri nvidii sa da nastavit v ovladacoch, aby boli v ponuke len rozlisenia a frekvencie, ktore dany monitor podporuje. Mas notas s LCD s frekvenciou 60Hz a teda nedovoli nastavit ani na externom monitore /ktory je CRT, mylim sa? :) / inu frekvenciu. Je to samozrejme chyba ovladacov, ak to tak pravda je. Skus sa tam trocha popozerat, ci tam nieco take nemas. To len tak, kym niekto schopnejsi to narovinu nepovie. :)
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Idem to skúsiť, zatiaľ vďaka. Aj ten externý monitor je LCD, no má lepšie farby ako ten nb, preto ho pripájam (podľa všetkého by mal podporovať vyššiu frekvenciu)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

LLucia napísal:Idem to skúsiť, zatiaľ vďaka. Aj ten externý monitor je LCD, no má lepšie farby ako ten nb, preto ho pripájam (podľa všetkého by mal podporovať vyššiu frekvenciu)
Ak je ten ext. LCD, tak problem by som hladal inde. Zial, ale netusim kde. Vlastne, si spominam, ze sa tu blikanie LCD raz riesilo a aj vyriesilo. Pri LCD ti tych 60Hz nemoze vadit, tam to inak funguje.

p.s.: Pozri sem:
http://www.hojko.com/preblikva-lcdcko-t81905.html Ak vylucis rusenie, tak sa opat posunieme v rieseni.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hmm... googlila som a vďaka tomuto :arrow: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=122920 som prišla na to, že blikanie prestane keď nb vytiahnem z elektriny a ide len na baterku. :shock:

Skúsila som zmeniť napájanie z "vysokého výkonu" na šetrič energie, je to lepšie ale stále to trochu "vlní". Medzitým som pozrela aj tú tému čo si poradil, zdá sa že je to podobný problém, tj bude to to rušenie. Pátram ďalej, zatiaľ ďakujem!!
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

je dobre mat monitor aj notebook zapojeny v jednej a tej istej predlzovacke, a ak napriek tomu blika, tak budu prehodene fazy. Viem o akom blikani hovoris, ja som s tymto dlhy cas bojoval u nas v praci.
Napísať odpoveď