Ako zosietovat 2x PC beziacich na Win XP SP2

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
investigator
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako zosietovat 2x PC beziacich na Win XP SP2

Príspevok od používateľa investigator »

Mam taky problem = nemozem sa dostat z PC 1 na PC 2 pomocou sietoveho propojenia cez Router sluziaci ako Hab medzi oboma PC pripojenych k internetu.

Hint: 1, PC 1 ma nahraty Win XP SP2 Home
PC 2 ma nahraty Win XP SP2 Professional

2, Dal som zdielat dokumenty na PC 2, sietova tlaciaren je automaticky zdielana a pripojena na PC 2, nemozem si ju pridat ked chcem tlacit vo Worde z PC 1, pretoze mi ju vobec neukaze na sieti.

Double Hint: 1, Z PC 2 mi ide pripojit sa na PC 1 bez problemov.

Domnievam sa ze bude problem s pravami oboch PC aj ked pri MS to moze byt hocico.
Prosim o radu ako postupovat.
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

dudo02
King
King

Re: Ako zosietovat 2x PC beziacich na Win XP SP2

Príspevok od používateľa dudo02 »

investigator napísal:Mam taky problem = nemozem sa dostat z PC 1 na PC 2 pomocou sietoveho propojenia cez Router sluziaci ako Hab medzi oboma PC pripojenych k internetu.

Hint: 1, PC 1 ma nahraty Win XP SP2 Home
PC 2 ma nahraty Win XP SP2 Professional

2, Dal som zdielat dokumenty na PC 2, sietova tlaciaren je automaticky zdielana a pripojena na PC 2, nemozem si ju pridat ked chcem tlacit vo Worde z PC 1, pretoze mi ju vobec neukaze na sieti.

Double Hint: 1, Z PC 2 mi ide pripojit sa na PC 1 bez problemov.

Domnievam sa ze bude problem s pravami oboch PC aj ked pri MS to moze byt hocico.
Prosim o radu ako postupovat.
Vies tie PC navzajom opingovat?Predpokladam,ze PC1 pingnes,nakolko sa pripojis..No skus ping na PC2-z PC1.
Skus este spustit sprievodcu nainstalovanim siete na oboch PC..

Tomika-ta tema sluzi skor ako navod a nie ako tema urcena na diskusiu o konkretnych problemoch..
investigator
Light Expert
Light Expert

Re: Ako zosietovat 2x PC beziacich na Win XP SP2

Príspevok od používateľa investigator »

dudo02 napísal:Vies tie PC navzajom opingovat?Predpokladam,ze PC1 pingnes,nakolko sa pripojis..No skus ping na PC2-z PC1.
Skus este spustit sprievodcu nainstalovanim siete na oboch PC..

Tomika-ta tema sluzi skor ako navod a nie ako tema urcena na diskusiu o konkretnych problemoch..
Prepac ze pisem takto neskoro ale mal som vela prace a zabudol na tento TOPIC :D

Ping som odskusal, z PC2 na PC1 ide, naopak nie. Sietove propojenie som zmenil, dokonca aj vidim obe skupiny!! Ale z PC1 na PC2 ma to nepusti, po minute cakanie vypise Acscces denied.
Skusil som spravit rovnake skupiny na oboch PC na oklamanie ale nepomohlo to.

Rad by som znovu pripomenul ze jedno PC2 bezi na systeme Win XP Professional a druhe PC1 bezi na Win XP Home. Najblizsie sa chystam preinstalovat, mozno sa k nieco dopracujem.
bilik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bilik »

TO BUDE v LOKALNOM PRIPOJENY mUSIS TAM DAT print sharing

//autoeditácia príspevku ( 10 Jan 2009, 12:21 )
ako odstranit heslo na druhom compe ja viem jedno net user (uzivatel) (heslo) alebo net user (uzivatel) (*) enter
Napísať odpoveď