Ako zvysit napatie CPU
Ako zvysit napatie CPU
Zdravicko, chcem pretaktovat svoj CPU (AMD Athlon X2 5600+ 2.8GHz, 90nm vyroba, jadro Windsor). V biose mam maximalne 1.4v co je malo a ja to potrebujem dorovnat v nejakom programe. Skusal som SetFSB ale hned mi vyhodilo hlášku zly chipset. (alebo nieco s tym spolocne). Skusal som aj CPU Crystal ale nejako som sa v tom nevedel vysomarit. Nstavil som tam 1.425v ale v CPU-Z som mal stale deffault.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
proste mas slabu low-end dosku, myslis ze preco sa vyrabaju dosky asus maximus XXL (priklad) a davaju sa tam super chladice atd, pretoze maju zosilene obvody, prepracovanejsie napajanie, lepsie regulatory a toto tvojej doske chyba a ziadnym softwerom to tam nepridas
a inac, ked taktovat tak vsetko v ramci biosu, 100x spolahlivejsie ako kadejake softy a utility, pokial to doska zvlada tak v biose najdes vsetko co ti na aj najlepsie taktovanie treba
Re: Ako zvysit napatie CPU
Za 1. Na pc.sk nevedia o taktovani ani prd
Za 2. Ak nemozes zvysovat voltaz v biose a doska nieje specialne urcena pre taktovanie, tj. nema svoju vlastnu utilitu pre OC, napatie nezvysis... (teda aspon nic bezpecne a stabilne, o com by som ja vedel)
Za 3. Mozes spravit tzv. "pinmod" kde spojis jednotlive nozicky na CPU vodivym lakom alebo drotikom a napatie nastavis "natvrdo" cez VID kody... Treba pohladat, ja mam odskusane pinmody na 754,939 a 775 platforme
Este mozes urobit aj voltmod, kde priamo na doske nastavis napatie zmenenim odporu na voltazovom regulatori, zvycajne sa oznacuje napr takto: ICS9872SL ...
Za 2. Ak nemozes zvysovat voltaz v biose a doska nieje specialne urcena pre taktovanie, tj. nema svoju vlastnu utilitu pre OC, napatie nezvysis... (teda aspon nic bezpecne a stabilne, o com by som ja vedel)
Za 3. Mozes spravit tzv. "pinmod" kde spojis jednotlive nozicky na CPU vodivym lakom alebo drotikom a napatie nastavis "natvrdo" cez VID kody... Treba pohladat, ja mam odskusane pinmody na 754,939 a 775 platforme
Este mozes urobit aj voltmod, kde priamo na doske nastavis napatie zmenenim odporu na voltazovom regulatori, zvycajne sa oznacuje napr takto: ICS9872SL ...
-
vendo
Guru
QFT lolFR33RIDER napísal:Za 1. Na pc.sk nevedia o taktovani ani prd
mno a voltmody, a pencilmody mu ani nevrav, na to si casto ani skuseny ludia netrufnu a nie to zaciatocnici
Na PC.sk nevedia o taktovani ani prd? No asi sa to nevolalo kedysi len tak ze pretaktovanie.sk ale to je teraz jedno. Mozno by sa lepsie taktoval 65nm procesor ako 90nm. Ale to je tiez fuk. Ta doska je low end a predavam ju spolu s procesorom. Planujem kupit Athlon II X2 245 + nejaka Gigabyte doska s investiciou len 13e. Myslim ze sa to oplati...
Ano to mas pravdu... kedysi sa tam aj taktovalo... ale teraz sa tam recenzuju USB chladnicky, klavesnice a myskySapo napísal:Na PC.sk nevedia o taktovani ani prd? No asi sa to nevolalo kedysi len tak ze pretaktovanie.sk ale to je teraz jedno.
Add to AMD - vykon je o nieco mensi respektive rovnaky ako core2 architektura... Ja by som si pockal na i3 a i5...
Mne to staci. Ja chcem hlavne taktovat a odomknut (ak sa podari) nejake to jadro navyse
No pozor, ak sa nemylim jadro Regor je uz ina architektura ako Deneb a je osekane hardverovo...
-
el_chupacabra
Medium Star
MSI K9A Platinum rozhodne nie je lowend, svojho času stála viacej ako stoja teraz fakt nadupané dosky pre AMD. Je to zastaralá doska, to áno, ale lowend nie.
Fr33rider: na pc.sk je fórum, ktoré bolo primárne určené pre veci ohľadom pretaktovania a tí ľudia tam stále sú...
Regor nie je osekané hardvérovo, je to natívne dvojjadro.
Fr33rider: na pc.sk je fórum, ktoré bolo primárne určené pre veci ohľadom pretaktovania a tí ľudia tam stále sú...
Regor nie je osekané hardvérovo, je to natívne dvojjadro.
MSI stale bol, a aj je shit... Mal som tu cest odtestovat "highend" od MSI na P45 chipsete a poviem ti ze ta doska nedala ani 500FSB a stale to blbo, no hroza...el_chupacabra napísal:MSI K9A Platinum rozhodne nie je lowend, svojho času stála viacej ako stoja teraz fakt nadupané dosky pre AMD. Je to zastaralá doska, to áno, ale lowend nie.
Spravne vsetci hovorite: BOLO a to je dolezite, dnes mi tam ukaz jedneho cloveka co seriozne taktuje... Nebavime sa o "taktovani" typu zmenim FSB z 200 na 300 zvysim vsetky voltaze a mam pretaktovane...el_chupacabra napísal:Fr33rider: na pc.sk je fórum, ktoré bolo primárne určené pre veci ohľadom pretaktovania a tí ľudia tam stále sú...
No ved tak som to myslel, len neviem teraz ci to vychadza z Denebu alebo je to samostatna architektura... Niekde na to bola tabulka, ale fakt uz neviem...el_chupacabra napísal:Regor nie je osekané hardvérovo, je to natívne dvojjadro.
Ked to tu este bezi tak dopisem aj ja nieco. Procak aj s doskou uz mam a nepodarilo sa mi to otvorit. Mozno ho este predam a namiesto 425 kupim 435.
btw je to Rana nie Regor
EDIT: Ked sme uz pri tom, aky je rozdiel medzi Rana a Regor?
btw je to Rana nie Regor
EDIT: Ked sme uz pri tom, aky je rozdiel medzi Rana a Regor?
-
el_chupacabra
Medium Star
FR33RIDER: no vau, mal si možnosť otestovať jednu dosku od MSI, gratulujem. MSI K9N a K9A síce nie sú určené na taktovanie, no pozri sa na osadenie, kondenzátory Nippon a Matsushita, v tom čase sa s takýmto osadením nemuseli hanbiť ani pred Gigabytom ktorý používal kondenzátory Rubycon (čo už je zrejme top kvalita). Dosky ASUS boli vtedy na tom kvalitou nižšie ako tieto konkrétne kusy od MSI (Hovorím len o "Platinum"). Takže tvrdenie že to je shit svedčí len o tvojej neskúsenosti. Navyše ide o rozdielnu platformu. To že nemajú možnosť nastavovať napätie jadra procesora nesvedčí o nekvalite, ale o tom, že to ú dosky zamerané na iné použitie.
Sapo: Regor má dve jadrá, Rana má štyri, s tým že jedno je neaktívne
http://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_II
Sapo: Regor má dve jadrá, Rana má štyri, s tým že jedno je neaktívne
http://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_II