Akordy gitary na ustnej harmonike
Akordy gitary na ustnej harmonike
Zacal som hrat na Ustnej harmonike je ladena do C a je problem zahrat pesnicky s gitarou ,, PLS poradte kto vie , Co su alebo ako najdem , akordy gitary na ustnej harmonike ??? za skoru odpoved dakjem .,.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Akordy gitary na ustnej harmonike
enzo - na harmonike nehras akordy, ale musis sa naucit kde je na nej ktory ton a hras melodiu
Pripadne drzis zakladne noty akordov (teda ked gitara hra Cdur, ty hras jedno z nasledovneho: C,E,G a podobne)
a máš obyčajnú ústnu harmoniku (že fúkaš CEGCEGC...)? Lebo som videl aj veľkú 24 dierkovú (či ako to nazvem)
poradím ti iba hľadať na nete noty pre "mouth organ", v preklade pre ústnu harmoniku.
poradím ti iba hľadať na nete noty pre "mouth organ", v preklade pre ústnu harmoniku.
-
Stoporko
VIP
Eruner - a aký je rozdiel medzi "obyčajnou" a 24dierkovou? Však tá 24dierková má o oktávu viac, nie? Alebo myslíš poltónovú (na boku ma tlačítko ktorým robíš chromatiku)?
Práve som si vďaka tejto téme vytiahol zo skrine starú harmoniku v Gdure s chromatikou a nebol problém zahrať podľa nôt staré tábornícke šlágre
Stačí obyčajný trampský spevník, v ktorom sú noty a ideš. Vrelo doporučujem hrať piesne v Cdur na Cdurovej harmonike, Gdurové piesne na Gdurovej harmonike a podobne. Vo všeobecnosti je Cdurová a Gdurová najuniverzálnejšia.
Práve som si vďaka tejto téme vytiahol zo skrine starú harmoniku v Gdure s chromatikou a nebol problém zahrať podľa nôt staré tábornícke šlágre
myslel som takú úplne najjednoduchšiu, 10 dierok, taký malý šrot

-
Stoporko
VIP
však vždy je základom zistiť si, kde je ktorý tón: zakryť všetky dierky len jednu nechať voľnu a fúknuť/vdýchnuť - porovnať s klavírom/ladičkou/sluchom...identifikovať tón. Postup opakovať kým sa nezistia všetky dierky prípadne do úmoru 
Našiel som doma jednu malú harmoniku ladenú v Edur a to je peklo na tom niečo zahrať
Našiel som doma jednu malú harmoniku ladenú v Edur a to je peklo na tom niečo zahrať