Aktualna macOS development literatura

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
batko
Medium Expert
Medium Expert

Aktualna macOS development literatura

Príspevok od používateľa batko »

Ahojte, mate nejake rady na literaturu pre vyvoj na macOS?
Nemusi byt konkretny jazyk skor ma zaujima to pozadie (spolupraca s kernelom, IOKit, vseobecne principy), na SO je problem najst specifickejsie veci a Apple dokumentacia tiez povacsine stojii za #!. Ani sam presne neviem co chcem kedze v tom nemam az taky prehlad, ale nechcem tutorial zakladov ObjC a Cocoa aplikacii. Apple ma niektore veci dobre popisane v apple guides, ale nie vzdy jasne a nepopisuju vsetko. Napriklad o streamoch aby cital v niekolko roznych apple guidoch a aj tak mu uplne vsetko nie je jasne co as stane ak.. Skor hladam nieco z pohladu developera na co si dat pozor a ako veci funguju na pozadi.

Stiahol som si napriklad OS X and iOS Kernel Programming od Ole Henry Halvorsen a Douglas Clarke, tak dufam, ze sa odtial nieco dozviem. Nieco co by mi spravilo prehlad a mohol sa odrazit dalej - ovladanie beziacich aplikacii (mimo nefungujuce apple script a scripting bridge), systemove eventy, praca s kernelom, nejaky popis frameworkov, kedze napr. prihlaseny uzivatel sa da ziskat cez 3 rozne frameworky, tak napriklad aj co kde hladat.

Dufam, ze budete vediet aspon zhruba co myslim.
Dik
Napísať odpoveď