tiez sa "kazi" obraz ked sa normal analog signal prevadzaju na digit
Aku digitalnu TV?
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
obraz zalezi od telky pretoze nase TV stanice vysielaju v norme PAL (teda myslim opravte ma ak sa mylim) a LCD pomaly aj tie najslabsie maju 13xx*7xx (presne neviem to rozlisenie
) takze to ta telka musi interpolovat a tam sa dost kazi obraz
ma napadlo ze mozno pomozete.. mam Digi TV
problem je v tom ze obraz je trosku natiahnuty na sirku, t. j. ze logo markizy nie je zobrazene cele
prisiel som na to, ze to vyriesi nastavenie normy na NTSC v dekoderi, LENZE
ak to spravim, tak obraz je v pravidelnych intervaloch trhnuty (viem preco, pretoze NTSC je 29.97 s/sekundu a PAL 25s/sekundu, tak musi cakat na chybajuce snimky, aby bol obraz synchronizovany zo zvukom)
vie ako by sa to dalo vyriesit
problem je v tom ze obraz je trosku natiahnuty na sirku, t. j. ze logo markizy nie je zobrazene cele
prisiel som na to, ze to vyriesi nastavenie normy na NTSC v dekoderi, LENZE
ak to spravim, tak obraz je v pravidelnych intervaloch trhnuty (viem preco, pretoze NTSC je 29.97 s/sekundu a PAL 25s/sekundu, tak musi cakat na chybajuce snimky, aby bol obraz synchronizovany zo zvukom)
vie ako by sa to dalo vyriesit
Mam digi a plazmu 107cku a uplne v pohode pozeratelne... teda neviem ako narocny si ale mne to uplne staci...
Digi by som vsak hned zrusil a dal si nieco ine pretoze je furt problem so signalom ktory vypadava ked je zle pocasie.... Ludia to riesia vacsimi satelitmi ale mne sa s tym nechce babarat vacsinu casu aj tak sledujem DVD.
Inac aspon podla toho co som cital tak digi ma najslabsi signal zo vsetkych ponukanych...
dodo
Inac aspon podla toho co som cital tak digi ma najslabsi signal zo vsetkych ponukanych...
dodo
-
Clean_Up
Professional
Re: Aku digitalnu TV?
Páni, potrebujem poradiť s výberom nejakej (digitálnej) televízie.
Momentálne mám Mágio (v máji končí), ale Mágio už nechcem (nevyhovuje mi). V paneláku nemáme žiadnu televíziu, takže ak skončí Mágio a do tej doby nezabezpečím nejakú novú televíziu, tak nebudem sa mať na čo dívať. Čo by ste mi odporúčali? Nejako sa v tých televíziách nevyznám. Najprv som uvažoval nad DVB-T, ale tam je žalostne málo programov, takže táto volba padla. Nepotrebujem mať 300 programov, stačia mi slovenské, české, zopár športových a hlavne (môj najoblúbenejší) Discovery.
Samozrejme všetko v češtine. Podstatná je aj cena, aby som za to neplatil nejakých skoro 20€ mesačne, ako momentálne za Mágio. S tých známejších je to DIGI TV, alebo kúpiť nejaký satelit, trebárs z NAY a poriešiť to nejako takto? Budem vďačný za akúkolvek radu. 
»» Tak som pozeral na nete to DIGI TV. Ponúkajú ten základný balík (58 programov) za 9,60€, čo je slušná cena. Ako funguje to DIGI TV? Montujú satelit niekde? Kvalita obrazu/zvuku, spolahlivosť, nepadá to, neštvorčekuje sa obraz, nemrzne?
Momentálne mám Mágio (v máji končí), ale Mágio už nechcem (nevyhovuje mi). V paneláku nemáme žiadnu televíziu, takže ak skončí Mágio a do tej doby nezabezpečím nejakú novú televíziu, tak nebudem sa mať na čo dívať. Čo by ste mi odporúčali? Nejako sa v tých televíziách nevyznám. Najprv som uvažoval nad DVB-T, ale tam je žalostne málo programov, takže táto volba padla. Nepotrebujem mať 300 programov, stačia mi slovenské, české, zopár športových a hlavne (môj najoblúbenejší) Discovery.
»» Tak som pozeral na nete to DIGI TV. Ponúkajú ten základný balík (58 programov) za 9,60€, čo je slušná cena. Ako funguje to DIGI TV? Montujú satelit niekde? Kvalita obrazu/zvuku, spolahlivosť, nepadá to, neštvorčekuje sa obraz, nemrzne?
-
hojko
Site Admin
Clean_Up: Par tem o Digi TV tu je, co sa si to precitat v tych temach???
Ked magio tak len na optike alebo ak neni pokrytie tak HD Satelitny komplet
vrele všetkým doporučujem SKYLINK nič iné neni a ani nebude tak kvalitné najdôležitejšie je to že je šírene z družice ASTRA ktorá je určena pre europu a nie pre východne krajiny ako je DIGI a samozrejme aj MAGIO to je na družici AMOS a tá je tiež pre iny trh lacný prenajom družice a potom to vsetko tak vyzera ... MAGIO GRC !!!
Kód: Vybrať všetko
www.skilink.sk-
weroro
Flash coder
Co sa tyka DigiTV tak momentalne ho mam aj ja ale "Black".
3 Juna DigiTv prechadza na nove sifrovanie takze casy kedy sa dal Nagravision 2 oklamat uz odchadzaju
DigiTV = Nagra3 od Juna (Oficialne). Premyslal som nad zakupenim Digi ale to asi nie. Kvalita je primerana ale chybaju tam veci Telext napr. okrem STV1 tusim tam nic ine slovenske teletext ani nema
.
Tak u Digi koncim.. Chcel som Magio ale ked som videl cez co vysielaju tak ma az naplo.. (AMOS - bleeeee). tretia moznost je SkyLink.. ano to by slo Kvalita asi najlepsia zo satelitnych. Karta 52€ (po tretom Júny isto zdrazie
) Box si kupim aky ja chcem (Daky s moznostou pripojenia Externeho HDD) tak budem mat moznost si "sledovany program zastavit a pretocit naspet" ako v Magiu
.. Moj zaver.. Jednoznacne SkyLink co sa tyka satelitnych Televizii.. a co sa tyka DVB-T tak ten vysiela len 5 programov (STV1, 2, 3, JOJ, JOJplus). Markiza v nom chyba asi sa nedohodli 
BTW: Aj SkyLink sa dá odžubať...
Tak u Digi koncim.. Chcel som Magio ale ked som videl cez co vysielaju tak ma az naplo.. (AMOS - bleeeee). tretia moznost je SkyLink.. ano to by slo Kvalita asi najlepsia zo satelitnych. Karta 52€ (po tretom Júny isto zdrazie
BTW: Aj SkyLink sa dá odžubať...
-
tomaxx_199
Medium Professional
digi tv nema velmi kvalitny obraz ale da sa to pozerat. odporucam ukrajinske za 60€ mas openbox 800 + 80 parabola + 0,1 dual konektor. Prijimac je fakt super keby to skoncilo kupis si nejaku platenu kartu zasunies a ficis dalej --ked sa nemylim--. pekny a lacny obraz ma skylink ked si kupis drahsi prijimac s hDD tak mas to iste z pretacanim nahravanim.
-
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Osobne som mal Digi TV a teraz Magio. Pri Digi TV bol skutocne problem kvalita prijmu pocas horsieho pocasia. To som radsej telku vypol ako pozerat kazdu 5 sekundu filmu. Niekedy to ani pri dobrom pocasi nebola slava ( sledujem na LCD 40" / 102 cm ). Magio bolo v prvych rokoch skutocne viac poruchove ako fungujuce ale teraz je to uz OK. Co ma vsak stve je taktiez kvalita pri niektorych programoch a cena. Cena hlavne z toho dvovodu ze nie je mozne si navolit vlastny balicek, t.j. zoznam programov ale vybrat si z uz takpovediac pripravenych balikov ( mam magio klasik ). Najviac ma vsak T-comaci vytocili ked mi Discovery HD vymenili za nejaku TV Lux. Nemam nic proti veriacim ale takyto program mi teda v ponuke vobec nechybal a nezda sa mi adekvatne ho menit za Discovery. Aspon klasicky Discovery mi ostal v ponuke. Do buducna taktiez rozmyslam o Skylinku ( este musim 6 mesiacov vydrzat u T-comu ).
-
redliner
King
Re:
Mám skylink,ku tomu plazmu 107cm, HD satelit (Ferguson Arriva 200 HD) kvalita obrazu je skvelá. NA HD kanáloch je prietok dát aj cez 1300 kb/s
čiže keď chceš mať zaručenú kvalitu obrazu tak ber Skylink 
Tiez mame skylink, vslasne mame zo vsetkeho dva kusy spolu prepojene. Takzee v jednej TV je aj skylink ceske a slovnske a potom mame digi, ktore ale asi zachvilu skonci, kedze prechadzaju natie nove one ....
ale jednoznacne skylink naj obraz
ale jednoznacne skylink naj obraz
potrebujem poradit s digi...mam digi multiroom a nejde mi naskocit druha izba....vobec nereaguje a ani naznak zeby bola pripojena,neviem si rady.