Akú školu naštevujete, alebo...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Akú školu naštevujete, alebo...

Príspevok od používateľa jojo1996 »

SOS Elektrotechnická Žilina-prvak
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

Gulli napísal:Universität Wien
Ekonomická fakulta
odbor: medzinárodne podnikové hospodárstvo (internationale Betriebswirtschaftslehre)
1. Semester ( a podľa náročnosti asi ja posledný :lol: )
Pocuvaj zaujima ma to studujes v anglictine? Myslis ze su nejake skoly v Rakusku kde sa da studovat Financie, Informatika alebo Marketing v anglictine na bakalarovi alebo vsetko su tam len take v nemcine? Moj brat by tam isiel tak ma to zaujima aby som mu mohol povedat :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

kamarat studuje v anglictine na Webster Uni vo Viedni. Ale to je asi drahsia skola ako domace rakuske uni.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

STU-SjF
Have.Fun
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Have.Fun »

gymnázium v Nitre, maturitný ročník :) na výšku ešte presne neviem kam
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

rockonhustla napísal: Pocuvaj zaujima ma to studujes v anglictine? Myslis ze su nejake skoly v Rakusku kde sa da studovat Financie, Informatika alebo Marketing v anglictine na bakalarovi alebo vsetko su tam len take v nemcine? Moj brat by tam isiel tak ma to zaujima aby som mu mohol povedat :D
Čo sa týka informatiky neviem poradiť, a čo sa týka Marketingu tak nato nech zabudne, že sa dá niečo také samostatne študovať.
Ekonómia (ako ju poznáme na SVK) sa dá vo Viedni študovať na dvoch univerzitách a to na Uni Wien a na WU
(Wirtschaftsuniversität Wien), oboje sú od seba nezávisle. Ako som už písal tam kde študujem ja, to mám tak že v prvej fáze štúdia mám všetko v nemčine okrem jedného predmetu ten mám anglicky + cudzí jazyk ruština (ten jazyk sa potom s tebou vlečie celé štúdium).
V druhej fáze štúdia už to más viac-menej 50/50 anglicky a nemecky. Nie som si vedomí toho, že existuje čisto anglické bakalárske štúdium, no viem že magisterské už áno.

+ak chce ísť na Webster Universtiy tak nech si pripraví 10 000e+/rok :samovrazda:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

no kludne aj 2krat viac
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

Nechodí/il niekto do Košic na Ostrovkeho 1 potrebujem sa len na pár vecí opýtat najlepšie by bolo keby bol z odboru MPS
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

Gulli napísal:
Čo sa týka informatiky neviem poradiť, a čo sa týka Marketingu tak nato nech zabudne, že sa dá niečo také samostatne študovať.
Ekonómia (ako ju poznáme na SVK) sa dá vo Viedni študovať na dvoch univerzitách a to na Uni Wien a na WU
(Wirtschaftsuniversität Wien), oboje sú od seba nezávisle. Ako som už písal tam kde študujem ja, to mám tak že v prvej fáze štúdia mám všetko v nemčine okrem jedného predmetu ten mám anglicky + cudzí jazyk ruština (ten jazyk sa potom s tebou vlečie celé štúdium).
V druhej fáze štúdia už to más viac-menej 50/50 anglicky a nemecky. Nie som si vedomí toho, že existuje čisto anglické bakalárske štúdium, no viem že magisterské už áno.

+ak chce ísť na Webster Universtiy tak nech si pripraví 10 000e+/rok :samovrazda:
Nasiel som este ze sa da po anglicky studovat Business Consultancy na Wiener Neustadt. Na tej univerzite sa neplati az tak vela a ine som nenasiel po anglicky v Nemecku a Rakusku, kde by sa platilo menej ako 2000 euro za rok.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

rockonhustla napísal:Nasiel som este ze sa da po anglicky studovat Business Consultancy na Wiener Neustadt. Na tej univerzite sa neplati az tak vela a ine som nenasiel po anglicky v Nemecku a Rakusku, kde by sa platilo menej ako 2000 euro za rok.
Wiener Neustadt však už nie je Univerzita, ale Fachhochschule (odborná vysoká škola v preklade), výhodou je, že je to formou gymnázia (denný rozvrh, povinná účasť, presne stanovené termíny písomiek etc), za 5 rokov si hotový no napríklad za Mag titul dostaneš do zátvorky skratku Mag.(FH) XYZ, a to už potom záleží od zamestnávateľa akých absolventov uprednostňuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mám takú jednu technickú otázku. Ak napíšem test v prvom termíne napr. na E, tak môžem ísť potom aj na opravný termín ? Dá sa to ?

Nám dala učiteľka povinný predtermín z latinčiny, čo ma teda vôbec neteší a nechápem tomu, keďže na to treba naozaj veľa času a chcel som to pohodlne dopilovať cez sviatky.

Napadá má aj varianta spraviť test naschvál na FX (lebo vtedy vzniká právo na dva opravné termíny), ale radšej by som to vyriešil nejak rozumnejšie a to teda tak, že by som test napísal ako by som napísal (bez žiadnej prípravy), tipujem naozaj to E alebo D, ale potom vo vlastnom záujme išiel na opravný termín.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zalezi iba na dohode
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

este som nepocul o tom aby sa znamka nedala opravit. Pripadne sa na ten termin mozes vykaslat a vobec neprist. skuskove terminy predsa nie su povinne, nie?
hughito
Redeemer
Redeemer

Díky za odpovede, ale najlepšie spravím, keď sa jej spýtam priamo, nech mám istotu. Tieto veci totiž nie sú určené bližšie nejakými smernicami, takže v podstate záleží na učiteľovi.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ak nechceš nechoď tam, ospravedlnenie od teba žiadať nebude. V každom prípade je lepšie za ňou ísť a dohodnúť sa osobne s tým že tebe taký skorý termín nevyhovuje. A slovné spojenie povinný predtermín počujem 1x, to skôr znie ako povinná buzerácia študentov.
Srsen64
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Srsen64 »

Chodím na VŠBM a musím povedať tie reči čo chodia po celom nete su pravdive ako su že VŠBM je tažšia stredna škola alebo nemusi sa učit ano je to pravda. Človeku ktory chodi na štatnu školu keby vydel ako sa robi započet na VŠBM tak mu oči vyskočia :D Započet z logistiky rozdeli nas na 2 skupiny zapne prezentacie nastavi aby každa otázka sa zobrazila na 20sekund a ide to 20otázok a možme si nahlas radiť a ešte aj profesor niečo poradi a hotovo. Alebo započet z Informatiky - stiahnut z netu niečo o informatike dat obsah,upravit pismo dat uvodny list a dat riadkovanie atd a hotovo alebo zaklady strojného inžinierstva stači načrt kocky a nakreslit z každej strany a hotovo a profesor si to ani nepozrie a len zapiše započet. Notebook pri pisany poznámok ani netreba stači fakt pisat perom väčšinou sa tam nič nepiše lebo pridu a prezentacie daju na stranku školy a hotovo len stači sediet v škole vlastne ani to stači prezenčku napisat a potom sa može isť kadial lahšie kto chce.Sú tam ľudia čo idu len pre titul aby mali papier ktory daju do zasuvky(ako ja) alebo su ludia čo ich to zaujimava tak sa učia aj ked vedia že zbytočne.VŠBM sa hraje na Harvard napríklad strašia všeliaký mi vecami že aj ked si za školu platite može sa stat že neprejdete a take dristy alebo kto nešiel na imatrikulaciu tak sa vyhražali že pride rektor začne sa pytat na vysvetlenie a pod kecy. Som asi jediny čo povie ako to je.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

WAT
hughito
Redeemer
Redeemer

Kvalitka. :D
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

nič nové, ako to chodí na VŠBM je ďalšie verejné tajomstvo slovenského školstva :D

(aspoň, že nie je štátna resp. verejná ale súkromná...)
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ja som zazil na statnej to ze vyucujuci rozdal testy a povedal ze sa o 20 minut vrati a odisiel z miestnosti, cize sme si mohli lubovolne radit a opisovat. Potom sa vratil a my, ze este potrebujeme cas tak znova odisiel :D a to je skola ktora sa nedavno v rebricku slovenskych VS umiestnila na prvnom mieste vo svojej kategórii :D
Napísať odpoveď