Zdravim,
Chcem sa opytat na nazor diskutujucich. Mojej priatelke idem poskladat PC. Bude urceny prevazne na poloprofesionalnu upravu foto a video, mozno trochu 3D modelovanie. Rozpocet aj s legal win 7 je 1200€. Nakupujem na alza.sk, mam s nimi dobre skusenosti. Zatial mam vybrate toto:
http://www.alza.sk/23-dell-ultrasharp-u ... 170422.htm
http://www.alza.sk/corsair-8gb-kit-ddr3 ... 216170.htm
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 199414.htm X 2
http://www.alza.sk/corsair-tx650-v2-d222798.htm
http://www.alza.sk/intel-core-i5-2500-q ... 201338.htm
http://www.alza.sk/asus-p8p67-m-stepping-b3-d224563.htm
skrinku pouzijem svoju staru uz nepouzivanu Thermaltake Lanbox, takze doska musi byt microATX.
Rad by som vedel, co na taku zostavu vravite a aku graficku kartu by ste poradili? Pre profesionalne vyuzitie a v ramci rozpoctu mam zatial vybratu tuto
http://www.alza.sk/lenovo-nvidia-quadro-600-d221539.htm
dakujem za kazdy podnet
aku zostavu pre grafika?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: aku zostavu pre grafika?
Quadro môžeš hneď na začiatku vyhodiť, zbytočné pre zameranie, ktoré si napísal.
Skrinku by som nenechával matx, radšej väčšie, väčší prietok vzduchu a viac stabilnejšie. CPU aspoň Core i7 2600, alebo K. Pri tých apps čo si vymenoval je kritický výkon CPU.
Zvyšok sprav podľa financií...
Ku tomu Quadru, mimo CADu som nevidel totižto jeho reálne využitie nikdy v praxi a to som makal na 6k Quadrách. Majú slabší výkon pri rovnakej kvalite vo viewporte v maxku, ako fermi na hry, v Photoshope ditto, tak isto v každej GPGPU operácii zlyhávajú. Sú akurat tichšie, parametrálne ošklbanejšie a brutálne drahé.
Skutočné využitie Quadra som za celú moju existenciu zažil len na custom made software ako je napr Viz RT, V-ray RT a pod. real-time aplikáciach, kde je potrebné realtimové vykreslovanie antialiasnutých objektov s viacnásobnou presnosťou [multi-precision]. Ináč je to len urban-legend, mať quadro na profi prácu...
Skrinku by som nenechával matx, radšej väčšie, väčší prietok vzduchu a viac stabilnejšie. CPU aspoň Core i7 2600, alebo K. Pri tých apps čo si vymenoval je kritický výkon CPU.
Zvyšok sprav podľa financií...
Ku tomu Quadru, mimo CADu som nevidel totižto jeho reálne využitie nikdy v praxi a to som makal na 6k Quadrách. Majú slabší výkon pri rovnakej kvalite vo viewporte v maxku, ako fermi na hry, v Photoshope ditto, tak isto v každej GPGPU operácii zlyhávajú. Sú akurat tichšie, parametrálne ošklbanejšie a brutálne drahé.
Skutočné využitie Quadra som za celú moju existenciu zažil len na custom made software ako je napr Viz RT, V-ray RT a pod. real-time aplikáciach, kde je potrebné realtimové vykreslovanie antialiasnutých objektov s viacnásobnou presnosťou [multi-precision]. Ináč je to len urban-legend, mať quadro na profi prácu...
dik za prvu radu 
to by potom bolo fajn, v "normalnych" amd a nvidiach sa vyznam trochu viac. mal som samozrejme najprv vybrany i7 aj SSD disk a ine dobroty, ale slecna, pre ktoru to je ma sprdla, ze rozpocet nesmiem prekrocit:) Aj preto nechcem zbytocne minat na novu skrinku, ked doma mi lezi celkom prijemna, hoci len microATX bedna, ktora s chladenim nemala vobec ziadne problemy. len sa mi tam uz potom nevosla nvidia 275gtx
to by potom bolo fajn, v "normalnych" amd a nvidiach sa vyznam trochu viac. mal som samozrejme najprv vybrany i7 aj SSD disk a ine dobroty, ale slecna, pre ktoru to je ma sprdla, ze rozpocet nesmiem prekrocit:) Aj preto nechcem zbytocne minat na novu skrinku, ked doma mi lezi celkom prijemna, hoci len microATX bedna, ktora s chladenim nemala vobec ziadne problemy. len sa mi tam uz potom nevosla nvidia 275gtx
-
uplink
VIP
Na heavy duty zostavy sa vyslovene nehodia malé skrine, ale keď ináč nedáš
btw. do tej skrine sa narve aspoň nejaká Noctua C14?
Zvyšok máš fajn, možno teraz keď sme ušetrili na tom quadre, tak by si tam mohol capnúť jedno SSD na disk a programy, najlepšie by boli dve do raid0, ale tak to je na dlhšie. Let's stay real...
Zvyšok máš fajn, možno teraz keď sme ušetrili na tom quadre, tak by si tam mohol capnúť jedno SSD na disk a programy, najlepšie by boli dve do raid0, ale tak to je na dlhšie. Let's stay real...
no...nebudeme si nahovarat. ta skrinka je fajn, ale manipulacia v nej je dost okliestena. uz to je davnejsie, nepamatam presne. nejaky coolermaster vortex tam bol, alebo nieco podobne. par hodin photoshopovania hadam nerozžhavi bednu az tak
Ono zas ako slecnu poznam, nejake celonocne renderovanie kazdy druhy den nehrozi
nova bedna je tiez moznost, ale potom uz urcite mozem zabudnut na i7 a ssd. S raid pocitam, ale kvoli rozpoctu mi tam vosli len tie WD caviar. snad sa este podari vybavit nakup bez DPH, to by som mal potom volnejsie ruky pri vybere
-
uplink
VIP
Potom to vyrieš nasledovne. Dva lacné RE4 blacky 250 GB do raid0 na OS a programy, 500 GB jej bude bohate stačiť ako workspace. A 1 x 500 GB green, alebo 1 TB nejakú lacku. Celé to vyjde do 150 evri. Čiže Ti ostane ešte kopa lowe na CPU a skrinku 
Ináč prísne vzaté, slečne stačí Samsung za pár korún na grafiku, ako každému grafikovi
ale to jej nehovor, urazí sa, ako každý grafik. Ja som síce čiastočne farboslepý, ale tých LCD panelov som videl za môj krátky život hodne a poviem Ti, dobré TNko a iPS/s-iPS/e-iPS proste blbosť
rozdiel vo farbách, hej, ale pokiaľ by človek chcel vidieť originál pantone odtiene na s-iPS panely, tak by musel robiť stále niekde vo vyšších hraniciach svetelných nastavení a to je dovi-dopo. Slepota do dvoch rokov. Ja mám s-iPS panel a mám 0% brightness a 5% contrast a moc mi to svieti
...
V podstate keď máš v Ci [corporate identity] alebo DM [design manual], LM [logo manual] určené cmyk farby, alebo dokonca pantone pomenovanie a zaradenie, tak Ti stačí na korektnú úpravu obrázkov čiernobiela telka z roku 1985
. Čísla nepustia
celé je to proste len hranie sa na "profíkov" a je len veľmi úzka skupina grafikov, ktorí naozaj bytostne potrebujú tie farby vidieť a to robia obvykle na troch paneloch:
- 2 pre klasický expanded workspace, na jednom sú nástroje na druhom canvasy a obvykle sú to nejaké basic panely s nízkym kontrastom
- 3 pre to aby videli ako to vlastne vyzerá vytlačené, alebo na plagáte...používa sa sporadicky.
Ináč prísne vzaté, slečne stačí Samsung za pár korún na grafiku, ako každému grafikovi
V podstate keď máš v Ci [corporate identity] alebo DM [design manual], LM [logo manual] určené cmyk farby, alebo dokonca pantone pomenovanie a zaradenie, tak Ti stačí na korektnú úpravu obrázkov čiernobiela telka z roku 1985
- 2 pre klasický expanded workspace, na jednom sú nástroje na druhom canvasy a obvykle sú to nejaké basic panely s nízkym kontrastom
- 3 pre to aby videli ako to vlastne vyzerá vytlačené, alebo na plagáte...používa sa sporadicky.
hmm, to s diskami by mozno slo... pokombinujem. a to s monitorm mozno pojde tiez. pozeral som aj TNka nejake, ale tak vraj spravny grafik musi mat iPS
uvidim kolko mi ostane ak tam hodim i7 a podla toho sa rozhodnem. alebo sa nastvem a tych 100-200€ jej dolozim 
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2011, 12:54)
a este jedna vec. namiesto toho quadra je gtx465 uz prilis fajnove na dane pouzitie?
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2011, 12:54)
a este jedna vec. namiesto toho quadra je gtx465 uz prilis fajnove na dane pouzitie?