Aky ADSL router vybrat?
Aky ADSL router vybrat?
Planujem vybrat nejaky router na ADSL linku /Turbo 3 s upstreamom na 6Mbit, cize nic svetoborne/, rad by som ale daco, co sa nebude stale desyncovat a odpajat, so slusnym pokrytim 802.11n (150/300). Vyskusanych mam relativne dost, od hroznych GetNetov, Asusov cez Edimaxy, D-Linky, Netgeary, Vigory az po Linksys, ale obvykle entry modely a teraz vyberam daco sebe, tak som sa rozhodol, ze sa popytam na nejake realne skusenosti s vyssimi modelmi. Neplanujem nic za 30 EUR /uz mi nanutil Telekom ich aktualny Gckovy D-Link, ktory pojde rovno z domu, hned ako ho kurier dovezie/. Nepotrebujem ziadne pridavne funkcie ako je USB pre NAS/PrintServer, ale u vyssich modelov si obvykle clovek nenavybera. Prosim hlavne z realnych skusenosti, lebo vybrat si podla parametrov viem aj sam ...
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aky ADSL router vybrat?
Neviem, aky mas cenovy strop, ale ja osobne mam najlepsie skusenosti so Zyxel a D-Link. Montoval som ich viackrat a nebol s nimi ziadny problem. Co sa tyka mojho bytoveho riesenia, firemneho riesenia u otca, firemneho riesenia u frajerkinho otca, ci v byte mojich rodicov, tak vsade mam nasadeny D-Link. Vo firmach su aDSL linky, na bytoch je UPC a Orange. Ziadny problem. Pred pol rokom som robil instalaciu jedneho rodinneho domu, kde je aDSL, a tam som daval Zyxel. Z konkretnych a len pozitivnych skusenosti ohladom aDSL mozem odporucit toto:
Zyxel Prestige P-660HN-T3A - 59,76 EUR s DPH (do tej zmienenej instalacie rodinneho domu som pouzil prave tento)
Zyxel Prestige P-660HN-F3Z - 103,56 EUR s DPH
D-Link DVA-G3671B/TO - 48,74 EUR s DPH
Vyber je naozaj na tebe podla toho, kolko do toho chces vlozit penazi.
Zyxel Prestige P-660HN-T3A - 59,76 EUR s DPH (do tej zmienenej instalacie rodinneho domu som pouzil prave tento)
Zyxel Prestige P-660HN-F3Z - 103,56 EUR s DPH
D-Link DVA-G3671B/TO - 48,74 EUR s DPH
Vyber je naozaj na tebe podla toho, kolko do toho chces vlozit penazi.
Pozriem tie Zyxely, nemam s nimi velke skusenosti, mozno som robil 2-3. Celkovo som nahadzoval peknu stovecku ADSL zariadeni /nie typovo, ale vseobecne/, najlepsie mi vysli Linksys, len tam sa obavam tej integrovanej anteny.
Ten D-Link tiez nemusi byt zly, s nimi mam OK skusenosti.
Ide to domov, tak si dam zalezat, moja penazenka si da zalezat tiez
Dolezite je, aby tam slo poriadne smerovanie portov /IP kamery, NAS/, QoS /BC2, BF3
/ a aby bolo dobre pokrytie, mam to dvojpodlazne, tak aby mi to slo aj na zachode 
Ten D-Link tiez nemusi byt zly, s nimi mam OK skusenosti.
Ide to domov, tak si dam zalezat, moja penazenka si da zalezat tiez
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
V tvojom pripade by som asi nevahal a kupil ten 2. Zyxel. Je sice drahsi, ale ked chces aj dosah atd., on sa mi javi ako najlepsie riesenie.