aky externy 2,5" HDD
aky externy 2,5" HDD
zdravim, premyslam nad kupou externeho 2,5" HDD,
premyslam nad tymito:
//precitaj si pravidla fora, najma pravidlo 23
ktory by ste mi poradili?? na bezne pouzivanie
premyslam nad tymito:
//precitaj si pravidla fora, najma pravidlo 23
ktory by ste mi poradili?? na bezne pouzivanie
Re: aky externy 2,5" HDD
ja byť tebou zoberem ten samsung ale ani to wd neni zlé len mne sa moc nepáči vzhladovo.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Samsung určo nie, WD je dobrá voľba, teda nič ním nepokazíš, otázka znie aké disky sú v enclosure A-DATA a Apacer 
-
Grim
Darca
...ja osobne by som tiež išiel do WD...mám od nich už tri externé disky a som veľmi spokojný...najmä s tým 2,5"...
-
hojko
Site Admin
uplink: Preco nie Samsung???
uz vyberam len medzi apacerom a WD. na Samsung som sa aj ja dozvedel nie pozitivne veci a v diskoch Adata je zevraj tiez disk Samsung.
neviem co som porusil, ked som dal odkaz na 4 disky z ktorych som si chcel vybrat. ako som mal inak popisat o ake mam zaujem? aby aj ti co mi radia videli nad akymi alternativami rozmyslam.
neviem co som porusil, ked som dal odkaz na 4 disky z ktorych som si chcel vybrat. ako som mal inak popisat o ake mam zaujem? aby aj ti co mi radia videli nad akymi alternativami rozmyslam.
-
Grim
Darca
...linky nedávaj nikdy do CODE...ale do URL...a mimochodom, to čo si si vybral...podľa mňa nieje nad čím rozmýšľať, ber WD...
ok. na niektorych inych forach je praveze URL zakazane, aspon budem nabuduce vediet.
vdaka Grim, dnes idem kupit WD
tu sa moze
vdaka Grim, dnes idem kupit WD
tu sa moze
pojdem mimo temu potrebujem dobry externy disk - na fotky, mp3
mozno ma vysmejete ale aky je rozdiel medzi 2,5 a 3.5 ?
ktory brat
mozno ma vysmejete ale aky je rozdiel medzi 2,5 a 3.5 ?
ktory brat
rozdiel je vo velkosti, 3.5 je vacsi a byvaju aj lacnejsie ako mensie 2.5ky, podla toho ci ho chces prenasat alebo nie si vyber velkost.....hlavny je rozpocet
-
hojko
Site Admin
marsman: Ako bolo spomenute, rozdiel je vo velkosti a potom v rozhrani, ale aj napajani. Tie mensie 2,5 palcove byvaju napajane cez USB, takze ti postaci univerzalny mini USB kabel, nic viac ti netreba. Pri vacsich 3,5 palcovych diskoch uz mas aj adapter, ktory potrebujes dat do zasuvky, aby mal disk stavu. Navyse mas uz vacsinou viacero moznosti rozhrania, ako je USB, Firewire, eSata atd...
A ako su na tom 1,8" disky v porovnani s 2,5"? Je mi jasne, ze 1,8" bude zrejme o nieco pomalsi, ale chcem kupit co najmensi externy disk, ale na druhej strane aby utiahol napr. plynule prehravanie HDciek. Je to mozne napr. aj s tymto diskom? http://www.toshiba-multimedia.com/eu/st ... /steel-18/
-
hojko
Site Admin
lucas: Pocitaj tak 20-25MB/s pre zapis aj citanie. Neviem kolko ma HD film, DVD malo tusim 10mbit, blu-ray ma okolo 50mbit, cize to je v pripade blu-ray filmu 6,25 MB/s. Nevidim v tom problem, aby to 1,8 palcovy disk nestihal, dokonca by to stihal aj USB kluc, ved Corsair Voyager alebo Kingston Data Travel Elite maju hodnoty okolo 20MB/s. Urcite by som vsak nad tymto diskom neuvazoval, pretoze je vzhladom ku kapacite drahy, radsej by som volil 2,5 palcovy disk.
-
uplink
VIP
Samsungy aj interné aj externé sú tichšie, menej hrejú, sú doslova nepočuteľné aj pri maximálnej záťaži, majú väčší burst a teda sú agresívnejšie ako WDčka, ale neustále ich nosím späť do alzy a agemu na reklamačku. Buď vyletí hlava z drážky, alebo je v nich nejaká iná mechanická/elektronická poruchahojko napísal:uplink: Preco nie Samsung???
-
hojko
Site Admin
Hmm a to som prave uvazoval nad Samsungom. No co, asi treba kupit elitu od WD