Aky idealny monitor na PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Aky idealny monitor na PC

Príspevok od používateľa pepo »

Tak len takz samostatny dotaz aky monitor kupit na pc aby to bol aj tv monitor aj pc
Kolko palcovy 24´´ alebo 27´´
dake konkretne odkazy ci aj LCD alebo LED technologiou
vzdialenost presna na pracu a denne sedenie je maximalne 1,5m a pri pozerani filmov 2 m
praca s grafikou a videom, bezne pouzivanie a sem tam hranie hier, pozeranie filmu.
Dik
tuna som nasiel jedno lc neveim akej znacke s apriklonit ale aj cena je tam ok :)
http://www.toshibapc.sk/?Mode=Sti&StiId=115767
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky idealny monitor na PC

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak je tá vzdialenosť očí od monitora napríklad pri písaní alebo čítaní naozaj 1.5m , tak môžeš kľudne kúpiť aj tu 27-čku.

//autoeditácia príspevku (30 Jún 2010, 18:53)
Ale za tú cenu môžeš uvažovať už o 3D monitore. Je síce len 24-ka ale je 3D.
http://datex.ekatalog.biz/

Acer GD245HQbid

Dám obrázok do prílohy lebo z tej stránky to nejak nefunguje. Stále ma hodí na hlavnú stránku ...
Prílohy
MWSnap005.rar
(107.65 KiB) 33 stiahnutí
pepo
Medium Professional
Medium Professional

tak vzdialenost presna na pracu a citanie textu je 1,1 az 1,2 metra presne
a ten monitor som nenasiel nikde tam he aurat co si odkaz posla a ka je cena? a fuha kto vie zasa co je to zac ten monitor ma stym dakto skusensoti?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Cena je 350€ a tá stránka je fakt blbo urobená.
Dáš si LCD Monitory a ACER , tam ho najdeš.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

len kto vie co je to zac :)
a 27´´ su neni? heh a este jedana vec tusim to nema pripojku na tv cize ani Scart
ramaya napísal:Cena je 350€ a tá stránka je fakt blbo urobená.
Dáš si LCD Monitory a ACER , tam ho najdeš.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

SCART majú iba tie LCD čo majú zabudovaný TV tuner.
Ty chceš kúpiť LCD televízor ?
pepo
Medium Professional
Medium Professional

tuna som nasiel ceno vyhodne tento lcd co vy na to?
http://www.alza.sk/tv-ecg-26dhd42-dvb-t-dvd-d126690.htm
no mam to pisane ze chcem kupit LCD pc co ma aj pripojenie na tv aby som mal oboje v jednom
ramaya napísal:SCART majú iba tie LCD čo majú zabudovaný TV tuner.
Ty chceš kúpiť LCD televízor ?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Tie LCD TV sú o dosť drahšie ako klasické LCD bez TV tunera.
Môžeš to vyriešiť aj tak , že si kúpiš nejaký klasický LCD bez TV tunera , možno aj 3D aby si bol pripravený aj do budúcnosti. Plus si dokúpiš nejakú TV kartu do PC a môžeš pozerať alebo nahrávať na HDD z tej TV karty , priamo v PC.

Budeš mať PC , TV a HDD rekordér v jednom.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

ie 3D co ja viem ci sa to oplati kupovat teraz ?
a ja potrebujem aby som tv vyuzil ako tv a aj na pc cize cez pc kartou urcite nie ...
a este dotaz je aj tak moznost ze ak mas LCD na pc s tv tak ci sa da prepinat obrazovka len na jedno alebo sa da zobrazovat aj oboje na raz s rozdelenim monitora?:)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ramaya - pri všetkej úcte, čo za choré hovado by niekomu radilo LCD panel Acer :? Ublížil Ti ten človek nejako? To mu rovno poraď aby si do očí nalial H2SO4, ten istý efekt.

Teraz k téme. 27" a viac je len na pozeranie filmov a profi prácu - len pre vyvolených, 24" je ideálne na hry, prácu a filmy zároveň, 22" a menej je ideálne na hry. Popozeraj sa po značke:

Ak máš peniaze: eizo, iiyama, nec, hp
ak máš mierne peňazí: samsung, lg
ak nemáš peniaze: samsung nižšia trieda
vyhni sa značkám: acer, proview, belinea, benq a čokoľvek čo má v názve max.

Ak chceš kombo [s tv tunerom] tak samsung/lg. LED je fajn vec, ale len tie drahšie, lacné podsvietené LED technológiou stoja za deravú bačkoru. 3D sa vyhni na míle, technológia je už 10 rokov v plienkach [naposledy s ňou zahajpovala pred 10 rokmi ASUS TNT 2 Riva Ultra Deluxe], až bude skutočné 3D potom sa to oplatí. Toto dnešné 3D je ako 5 palcová disketa, nahradila ju 3 palcová a potom ju vyšachovali CDčka a iné optické a magnetické spoľahlivé média.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no ja som si mysle ze 27 bude ok bo co som cital rozne fora tak vacsina mala 24´´ a prechadzali na vacsie a s malej vzdialenosti nato pozeraju cca 60 az 70 cm asi blazni :) len ide oto ze ked pozeram tv mam to 2 metre a ked pracujem mam to 1,2m a aj tu dakto pisal ze na pracu s grafikou je zasa lespie 27´´ tak v tom sa neveim rozhodnut lebo ja pracujem dost s obraskami a filmom ale tak sem tam si chem zahrat aj daku hru zasa ... a pozret dobry film ...
a co pises ze ak su peniaze tak tie znacky a aj ze naj varianta bude samsung :)
a dalo by sa aj konkretne cosi sem hodit dake modely?
a cenovy strop asi maximalny 350 eur to so n anete nasiel aj dake 27 do tej ceny.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

24" bez TV tuneru:

http://www.alza.sk/24-iiyama-prolite-e2 ... 174697.htm

27" bez TV tuneru:

http://www.alza.sk/27-iiyama-prolite-e2 ... 162799.htm

23" s TV tunerom:

http://www.alza.sk/23-samsung-p2370hd-cerny-d134243.htm

http://www.alza.sk/23-led-lg-m2380df-pz-d171335.htm

27" s TV tunerom:

http://www.alza.sk/27-lcd-lg-m2762d-pz-d139106.htm

http://www.alza.sk/lg-flatron-m2794dp-pz-d134481.htm

nad Tvoj limit, ale odporúčam:

http://www.alza.sk/samsung-p2770hd-cerv ... 147714.htm

vrelo, vrelo, vrelo odporúčam. Stojí 400, ale stojí za to.

Ak vieš zohnať inde lepšie ceny, určite kúp inde, hoď do googlu daný model. S týmito nespravíš chybu. A ešte raz, Aceru sa vyhýbaj.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

dakujem ten posledny co si sme dal tak nan stale pokukavam a rozmyslam nad nim sa mi vseobecne paci ties ...
lacnejsie mozno z agemu ak ho tam maju ... a Acer mas pravdu ta znacka je vseobecne na u pc techniky ...
no tak uz len sa rozhodnut ci ten 27 alebo 24
som bol aj v datarte pozerat si porovnt tieto dve uhlopriecky a neveim ked na jednej strane na pracu je lepsia ta 27 aj na filmi no zasa ako pises na hry zasa lepsia 24....
A to sa mi pacilo ze ako keby si nalial H2SO4 do oci :))) ale mas pravdu
tuna by mal byt on :
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14004108
tam by som mal mat cenu dakych 320 eur
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To by bolo super a určite popozeraj aj iné stránky, proste to hoď do googlu, tieto LCD panely kombinované s TV tunermi sú v malých shopoch lacnejšie aj o pár desiatok evri a to človeka poteší. To už bude na Tebe, ale tak choď teda do tých 27" ak nemáš na čom pozerať TV, ja som to vyriešil tak, že som mal 19" na prácu a na hry a 41" na filmy :) a teraz mám 24" a 41", ale tak 24" mi je niekedy až moc :)

Príklad, ten čo si dal stojí v ageme 335 s daňou a tu:

http://www.edigital.sk/LCD_TV/Samsung_P ... 50456.html

nehovorím že to je super rozdiel, ale tak 13 evri poteší, aspoň na kávu je a tak :)

treba sa popozerať aj inde.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

jasnacka popozeram este ale plu je ze v agemeneplatim dopravu he a len uvazujem ze tie mensie sa daju kupit s LED podsvietenim a mensopu odozvou ako u toho 27 hm?
a tak ja mam sice v izbe CRT monitor ale ten pojde prec a uz 2 televizori kupovat by bolo moc kedze kupujem aj pc ... to by som dal vela penazi takto kupim jeden a budem mat oboje aj napriek tomu ako pises ze naj je mat kazde zvlast ale do buducna mozm eho vyuzit len ako TV ...
a v mojej izbe keby mam 41 heh maximalna vzdialenost 2 m tak by som chodil asi ako oziareny xi :)

jj to mas pravdu kazda koruna je super co sa usetra hej je lacnejsi zatim pozeram a vyhrava agem cena pre man za 320 s dph a doprava gratis :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ten Acer to bol iba príklad na 3D monitor. Myslím , že sa mýliš že 3D sa nepresadí. Začali ho pretláčať filmové štúdiá , takže sa určite presadí. Najskôr vo filme a hneď na to aj v hrách.

Ja zas zo všetkých strán počujem , že pri LCD monitoroch sa treba vyhýbať značke LG. Sú nespoľahlivé , kazia sa ...
Ale ako sa hovorí pokaziť sa môže aj Ferrari.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ramaya - to je v poriadku, ani ja nemám rád LG, ale získalo si u mňa akú takú dôveru, vzhľadom na to že sa nekazí až tak katastrofálne ako Acer, Benq a pod.

3D je hrozne chúlostivá téma. Vzhľadom na to že som bol majiteľom TNT2ky s 3D okuliarmi pred 10timi rokmi a tá tech. je úplne to isté čo dnes na 120 HZ lcd panely ku PC, tak som z toho znechutený. Nvidia vzkriesila vlastnú tech. po 10tich rokoch a ani sa nesnažila ju nejako vylepšiť. Len využila že je hardware dostatočne výkonný na vykreslovanie dvojnásobného frameratu. Polarizované svetlo je fajn, ale display naň je drahý jak prasa a ľudí z neho bolí hlava, dosť často. Jediné pre mňa dostupné riešenie je 480 Hz display od Samsungu, či LG, či kto ho to vyrobil. Avšak toto 3D je hrozne biedne, čumíš na priestor v krabici a máš "pocit" že to vychádza z obrazovky, to je všetko. Ďakujem, pocit nepotrebujem, keď 3D tak skutočné, vykreslené pomocou troch a viacerých svetelných zdrojov v priestore, ktoré sa pretínajú v istom bode a vykreslujú svetelný bod, nie preblikávaním dvoch obrázkov. A to že to presádzajú štúdia? Je to ľahká vec na vytvorenie [2 kamery v CGi, reály], nič ich to nestojí a nabalia sa na tom. Je to hype, ale je zbytočný. A k tomu len dodám, aj Jobs predal okryplený iPhone 4 a zvalil na userov jeho zlé používanie, predať sa dajú aj muchy k hovienku, ak im spravíš dobrú reklamu.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

uplink: tak to posledne si vystihol .. ja osobne mam dobru skusenost so samsungom LCD ael do uhlopriecky max. 32´´ na LG je dost kritika a co ma skusenost s LG vo viacerych vyrobkoch nie len u LCD tak sa toho skor stranim ..
co sa tyka 3D tiez si myslim ze je to v plienkach a je to zbytocne predrazene skor je to zasa len biznis na ludi co maju praxi na vyhadzovanie a aby maxrili ze maju 3D ktore stoji za ..... ale ho maju ...
A moj pripad no tak zatim uvazujem nad tym samsungom 27´´ stale len nebolo casu dnes si sem sadnut he

//autoeditácia príspevku (05 Júl 2010, 13:22)
a este taky dotaz ono sa da napr na tom 27´´ monitore spominanom aj spravit tak ze by som si rozdelil plochu na 2 casti? ze napr. rozdelim tak ze budem na polke sledovat film a na polke pracovat s pc?
ja ha sa nemozem rozhodnut :)
Napísať odpoveď