Aky je rozdiel medzi titulmi Ing. a Mgr. ??

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

k6 napísal:Stavat vysokoskolakov do rady s clovekom co nevie napriek titulu obsluhovat tlaciaren je... usmevne :)
nepochopil si pointu. nikde nepisem, ze nevie obsluhovat tlaciaren. predsa vedela kam ma vlozit papier, aj ho vlozila. :idea:
a ktomu prejavu zavisti. kde na to chodis? ako mozem zavidiet nieco, co si mozem spravit kedykolvek a v akom kolvek veku. a dokonca si to mozem financovat sam, a nikto si nemusi pre moje vzdelanie odtrhat od huby. na druhej strane je ale fakt, ze sa mi nechce :oops:
a taktiez sa mylne domnievas, ze sa tu niekto snazi nabudit dojem, ze vyska je na nic. teda aspon ja urcite nie. je to kazdeho osobna vec, a ja nebudem nikoho presviedcat, aby isiel, alebo nesiel.
Partnera a prácu si treba vyvoliť
Voľbu povolania považujem za jednu z najdôležitejších vecí v živote človeka; aspoň takú ako výber životného druha.
Nakoniec človek strávi v práci možno viac času ako s partnerom. Problémom je, že toto závažné rozhodnutie musí urobiť dieťa zmietané pubertou, ktoré iba matne tuší, aká práca by ho dostatočne uspokojovala. A pritom následky rozhodnutia si často ponesie až do konca života.
pravda 21.5.2007 spisovatelka petra nagyova-džerengova
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

krija napísal:a ktomu prejavu zavisti. kde na to chodis? ako mozem zavidiet nieco, co si mozem spravit kedykolvek a v akom kolvek veku. a dokonca si to mozem financovat sam, a nikto si nemusi pre moje vzdelanie odtrhat od huby. na druhej strane je ale fakt, ze sa mi nechce
a taktiez sa mylne domnievas, ze sa tu niekto snazi nabudit dojem, ze vyska je na nic. teda aspon ja urcite nie.
No ved ja som to neadresoval Tebe osobne. Pravdupovediac, Ty si ten posledny, o ktorom by som mal dojem, ze je tak neskutocne kratkozraky. Takze tie riadky si urcite nemal brat osobne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Holubar a mne zase cely cas islo len o tuto skupinu ludi a som sa snazil hovorit o nich, aj ked sa ti to mozno nezdalo. A s tym, ze ludia, kt. su ITcaki nevidia dalej od PC nemozem suhlasit ani nahodou. Ako som sa zmienil, mam celkom dobry prehlad vo filozofii, historii a pod. humanne zalozenych, orientovanych sferach.
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

p4ra napísal:Holubar, nie. Nedokazem viac, ako napr. taky stavebny inzinier. Ale dokazem urcite viac, ako pan inzinier, kt. je v skutocnosti obycajny podnikatel, len sa nechava rad, ako idiot oslovovat slovami pan inzinier.

krija, suhlas s poslednou vetou, v predposlednom tvojom prispevku.

k6, zase si sa nezmohol na viac, ako na ironiu?
Neviem ako ty, ale ja by som sa fakt rad nechal oslovovat pan inzinier. :wink:
k6 o com to pre boha tocis, mi chces povedat ze vysokoskolak si tych 5 rokov nedozenie? O 5 rokov bude mat take skusenosti ako ty + vzdelanie na ktore si sa ty nezmohol :wink: a bude mat sancu postupit omnoho vyssie ako ty a nakoniec skocis pod jeho vedenim s tym ze mas o 5 rokov viac praxe. Samozrejme ze to moze byt aj naopak, ale nieje to pravdepodobne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Smarton, aj ja. Ak by som postavil 7 hviezdickovy hotel, ako je napr. v UAE. Tak by mi to nevadilo. Ale, aby som si nechal hovorit pan inzinier, lebo mam obchod s predajom knih alebo oblecenia. Heheh, prosim ta.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Smarton napísal:k6 o com to pre boha tocis, mi chces povedat ze vysokoskolak si tych 5 rokov nedozenie? O 5 rokov bude mat take skusenosti ako ty + vzdelanie na ktore si sa ty nezmohol :wink: a bude mat sancu postupit omnoho vyssie ako ty a nakoniec skocis pod jeho vedenim s tym ze mas o 5 rokov viac praxe. Samozrejme ze to moze byt aj naopak, ale nieje to pravdepodobne.
Zle citas kamos. :wink:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

p4ra napísal:Holubar a mne zase cely cas islo len o tuto skupinu ludi a som sa snazil hovorit o nich, aj ked sa ti to mozno nezdalo. A s tym, ze ludia, kt. su ITcaki nevidia dalej od PC nemozem suhlasit ani nahodou. Ako som sa zmienil, mam celkom dobry prehlad vo filozofii, historii a pod. humanne zalozenych, orientovanych sferach.
Tak sa nauc vyjadrovat, lebo z toho, co si tu popisal ta ma teraz vela ludi akurat za vola.
Rozhlad som mal na mysli v technickych smeroch, u teba je zjavne minimalny, ked jedine, co sa ti spaja so slovom inzinier su mosty a hotely, pripadne podnikanie s textilom. Nezaskodilo by ti rozsirit si obzory
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Tak sa nauc vyjadrovat, lebo z toho, co si tu popisal ta ma teraz vela ludi akurat za vola.
Rozhlad som mal na mysli v technickych smeroch, u teba je zjavne minimalny, ked jedine, co sa ti spaja so slovom inzinier su mosty a hotely, pripadne podnikanie s textilom. Nezaskodilo by ti rozsirit si obzory
Kokoz nedas si pokoja. Moj rozhlad je dost velky, ale z nejakeho mne neznameho dovodu sa zo mna snazis spravit za kazdu cenu debila. Tie povolania, kt. ja som dal su len priklady. Otvor mysel trosicku. Uplne to uz nema zmysel z mojej strany sa tu vyjadrovat na tuto temu viac, lebo sme totalne OT.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:Martin44, takmer vsade je pohovor, vyberove konanie. ak ich tam dokazem presvadcit o svojich kvalitach a budem lepsi ako ostatni, co tam pridu s titulom, pochybujem o tom, ze prave na tomto im bude zalezat.
Omyl, takato situacia je skor velmi zriedkavou vynimkou... Dnes su minimalne v kazdej vacsej- nehovoriac o nadnarodnej- spolocnosti pozicie, na ktore sa jednoducho standardnym sposobom bez VS vzdelania nedostanes, rovnako statna sprava.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Tomasito napísal:Omyl, takato situacia je skor velmi zriedkavou vynimkou... Dnes su minimalne v kazdej vacsej- nehovoriac o nadnarodnej- spolocnosti pozicie, na ktore sa jednoducho standardnym sposobom bez VS vzdelania nedostanes, rovnako statna sprava.
Copy that!

P4ra, krija - vyska-nevyska, kazda jedna firma uprednostni radsej absolventa ci uz s prvym, alebo s druhym stupnov vysoko-skolskeho vzdelania (mam taky pocit, ze to zacali firmy robit aj koli image:)).

A naco moze byt este dobra taka vyska? Priklad:
Ja som nastupil do istej firmy (kto mohol vediet, vie). Bol som absolvent, mlady vyhukany. :D Ale uz len kvoli tomu, ze som mal vysku, moja mzda bola pri nastupe o polovicu vyssia, ako mojich kolegyn (stredoskolacok), ktore tam pracuju uz 8 rokov.
Takze tak. Predsa len mi nieco vyska "dala". :)

A uz ked som pri tych peniazoch, na gymply sme mali jedneho uja udrzbara. Ten nam pripadal zo vsetkeho nervozny a furt najedovany (ako asi kazdy udrzbar:)). Ten raz pravil, ked sme blbli na chodbe: "Tahajte sa ucit detiska plesnive, inak budete sprosti a odkazani na kazdu korunu". Dovetok - "ako ja... :/"
A na zaver, len tolko. Ak si spravite vysku a nebudete ju potrebovat, nic sa nedeje. Ale ak ju mat nebudete a raz by ste dali neviem co za to, aby ste ju mali ... bude neskoro. ;)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ono je taky paradox,
vela firiem dava taketo a podobne poziadavky: VS bez praxe, alebo SS a 5+ rokov praxe
sice pekne, ale kolko firiem zase na druhej strane zoberie takeho SS bez praxe? takmer ziadna
poznamka: jedna sa obycajne o ekonomicke a podobne pozicie (a neratam uctovnictvo co moze robit kazdy absolvent OA, ktory sa to ucto na strednej uci viac ako gymnazista s 2 semestrami ucta na VS)

za moje studium bc (ekonomika spojoveho podniku) + ing (postove sluzby) som absolvoval neskutocne mnozstvo predmetov, ktore sa priamo netykali mojho studia, napr taka fyzika, geometria...
ale na druhej strane bol jeden prodmet, ktory si fakt zasluzi hodnotenie, predmet hodny pana inziniera, jedna sa o "modelovanie systemov"
je to asi najtazsi predmet za cele 5 rocne studium, ale fakt za to stoji
mozno ho nikdy nebudem potrebovat - priamo, ale par drobnosti z neho by boli osozne kazdemu jednemu co skonci VS

a pokial ma niekto nazor, ze VS mu da len kamaratov, tak ho lutujem, lebo si nevie vybrat poriadnu VS, pokial nema dost vlastneho rozumu mal by sa obratit napr. na svojich rodicov, aby mu pohohli s vyberom

a pre programatov (poriadnych) : nemyslite si, ze prax je vsetko, su predmety, ktore vam za jeden semester na VS daju viac ako niekolkorocna prax
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

sundevil napísal:a pre programatov (poriadnych) : nemyslite si, ze prax je vsetko, su predmety, ktore vam za jeden semester na VS daju viac ako niekolkorocna prax
ja sa pripajam... a v technike to plati obzvlast, samozrejme kopu veci sa da aj bez vysky, moze sa to clovek naucit aj sam ale potom to tak aj vyzera... jasne ze sa da naucit programovat ale s vyskou(samozrejme nejakou relevantnou) to je o inom... programovanie to niesu kilometre napisaneho kodu ale jeho efektivita, odladenie etc... a verte mi to vam prax len tak neda... nato su predmety ako algoritmy, formalne jazyky, umela inteligencia, softverove inzinierstvo a bla bla bla... dufam ze je jasne co tym chcem povedat :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

kinjeril napísal:P4ra, krija - vyska-nevyska, kazda jedna firma uprednostni radsej absolventa ci uz s prvym, alebo s druhym stupnov vysoko-skolskeho vzdelania (mam taky pocit, ze to zacali firmy robit aj koli image:)).
Nie je pravda. V IT hraju certifikacie a prax ovela vacsiu rolu ako diplom z VS, s ktorym si mozes vytret rit.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

slovensko je zial vo vacsine pripadov paradoxné. vsadzat na tvorbu nejakeho image pred kvalifikovanostou a kvalitou zamestnancov je naozaj zarazajuce. prirovnal by som to k futbalistovi Davidovi Beckhamovi. je to fesi, ma image, ale pri vybere povolania sa zmylil. :idea:
je to narocne tu o niecom diskutovat. chcelo by to od kazdeho viac objektivity. mozno aj s mojej strany. :oops: uz skor som pisal, ze asi mam smolu stretavat osobne len tych menej schopnych vysokoskolsky vzdelanych ludi. teraz nehovorim len o sebe, ale aj o mojich ostatnych kolegoch z prace. dokonca aj moj boss ma vysoku skolu, pracuje vo firme o 2 roky dlhsie ako ja. o vykonavanej praci vsak nema ani paru. a niekedy nad jeho pripomienkami sa ide cloveku az rozum zastavit.

vy vysokoskolaci, bol by som radsej keby sa tu s nami hadali taki, co ju maju skoncenu a niekde pracuju. (nic proti vam, co len studujete na vyske, ani vasmu nazoru, vyjadrite sa, ale objektivni mozte byt az potom ako sa zamestnate a napisete nam ako sa vam dari v novom svete=slovenska realita)
vsetci co ste vysokoskolsky vzdelany a pracujete. polozte si otazku:kolko percent z toho co produkujem pre mojho zamestnavatela, mi dala vysoka skola a kolko do toho davam ja. nespocetne krat riesite situacie, problemy, poruchy... kolko z nich vam pomohla vyriesit vysoka skola? kolko z nich ste vyriesili vy, vdaka vlastnej inteligencii, vcasnej reakcii, flexibilite, odvahe, sebavedomiu??? cely svoj doterajsi uspech v zivote (v pracovnej oblasti) pripisujete vysokej skole. nezaujima vas kolko do toho vlozite sami zo seba.
neviem kolkym percentam z vas udrie diplom na mozog (neberte osobne!!!,,vseobecne: vysokoskolsky vzdelanym), ale mate tendenciu sa precenovat, povysovat nad ostatnych=ja mam diplom, ja som viac, ja musim mat vzdy pravdu=moje osobne skusenosti, tak sa nehnevajte!
kinjeril, snad Ta tie kolegyne nieco naucili, co si sa na vysokej skole neucil :wink: btw. nikdy nie je neskoro.
Tomasito, tu statnu spravu by si mohol upresnit, lebo na niektorych postoch staci MS Office :wink:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

krija napísal:Tomasito, tu statnu spravu by si mohol upresnit, lebo na niektorych postoch staci MS Office :wink:
Niekedy to vyzerá že aj na tých najvyšších :lol:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Nie je pravda. V IT hraju certifikacie a prax ovela vacsiu rolu ako diplom z VS, s ktorym si mozes vytret rit.
Neverim, ale musim suhlasit. :shock:

krija, s tym udieranim diplomov na mozog je tiez pravda. Otec mi hovoril, ze ked skoncil vysku, tak chodil s jednou holkou. Ona mala ukoncenu vysku tiez, ale nevedela o tom, ze aj otec ju ma. A ona sa vkuse povysovala a pod., az raz skoncili doma unho a v diskusii sa otec postavil, isiel do izby doniesol diplom, capol jej ho pred ocami so slovami:
Vidis, aj tak si len sprosta hus, kt. si mysli, ze s vysokou skolou zozrala vsetku mudrost sveta. Teraz si kludne mozes zobrat svoje veci a vypadnut.
A na tomto sa musim vzdy smiat. :) A nie je to len jediny pripad.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

t0m4s3 napísal:Nie je pravda. V IT hraju certifikacie a prax ovela vacsiu rolu ako diplom z VS, s ktorym si mozes vytret rit.
Njn a co mna je po IT? Pracovat v IT nie je povolanie, ale diagnoza (treba mat na nu zvlast papier), no prax je devizou asi v kazdom odvetvi.
Btw, potom naco studujes? Nemas hajzlak?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

kinjeril napísal:Njn a co mna je po IT? Pracovat v IT nie je povolanie, ale diagnoza, no prax je devizou asi v kazdom odvetvi.
Btw, potom naco studujes? Nemas hajzlak?
Heh, tak takto isto sa da odpovedat aj napr. na botaniku. Naco je mne prirodovedecka? A preco by bola diagnoza pracovat v IT? Lebo nas to bavi a teba nie?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Cize sa da usudit, ze existuju povolania, ktore nepotrebuju na vykonavanie VS vzdelanie a potom povolania, kde je clovek bez VS strateny.

A ja teda uprimne lutujem a smejem sa z ludi, ktori studuju/vystudovali VS bez toho, aby ju v zivote potrebovali a aby dokazali uplatnit aspon nieco z toho, co im skola dala/mohla dat. :lol: Muhehe :D
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:vsetci co ste vysokoskolsky vzdelany a pracujete. polozte si otazku:kolko percent z toho co produkujem pre mojho zamestnavatela, mi dala vysoka skola a kolko do toho davam ja. nespocetne krat riesite situacie, problemy, poruchy... kolko z nich vam pomohla vyriesit vysoka skola? kolko z nich ste vyriesili vy, vdaka vlastnej inteligencii, vcasnej reakcii, flexibilite, odvahe, sebavedomiu??? cely svoj doterajsi uspech v zivote (v pracovnej oblasti) pripisujete vysokej skole. nezaujima vas kolko do toho vlozite sami zo seba.

neviem kolkym percentam z vas udrie diplom na mozog (neberte osobne!!!,,vseobecne: vysokoskolsky vzdelanym), ale mate tendenciu sa precenovat, povysovat nad ostatnych=ja mam diplom, ja som viac, ja musim mat vzdy pravdu=moje osobne skusenosti, tak sa nehnevajte!
Pokial niekto uvazuje tak ako si popisal, takeho cloveka naozaj neostava ine ako polutovat. Priemerne inteligentnemu cloveku musi byt jasne, ze uspech v profesionalnom zivote nie je len o diplome, ale o.i. aj o tebou spominanych osobnostnych atributoch. Diplom je vsak zial/nastastie v mnohych oblastiach, v roznych- najma vyssich- poziciach nevyhnutnou podmienkou.
krija napísal:Tomasito, tu statnu spravu by si mohol upresnit, lebo na niektorych postoch staci MS Office :wink:
lol, statna sprava je tak siroky zaber, ze na niektorych postoch mozno nepotrebujes ani ten MS Office : ) Ak ale treba tento priklad upresnovat: Napr. na poziciu takeho referenta, ci odborneho referenta mas podmienku SS, na pozicie radcu a samostaneho radcu uz potrebujes VS vzdelanie aspon I. stupna, nuz a od pozicie odborneho radcu vyssie sa uz bez VS vzdelania II. stupna standardnym sposobom nedostanes. Moj prispevok bol vsak v prvom rade o sukromnom sektore, pricom som chcel poukazat akurat na to, ze tebou popisovana situacia je v realnom zivote skor velmi zriedkavou vynimkou. That´s it
Napísať odpoveď