Aky je vas najoblubenejsi alkohol :)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky je vas najoblubenejsi alkohol :)

Príspevok od používateľa javatar »

no ved jasne,ze liter vina znesiem a liter palenky nie - ide o to ze ked si to prepocitas na cisty alkohol tak ho tvrdom znesies daleko viac....

a preco to vlastne tak je? neaky odoborny nazor by sa sem sikol...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

o tom vravim,dam liter a pol vina a som ko kdezto dam 7 decku borovicky / vodky a na dalsi den je vsetko okej.

srnec- povedal som to tak preto ze v mojom okoli to ludia znasaju opacne

ospravedlnte pravopis pisem z postele z mobilu
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Tiez sa pridavam z vina som bol raz ko na druhy den az do piatej vecer :D sice po vodke som mal okno a stratil telefon ale bolo mi dobre na druhy den :D Ale zasa ked sme pili nejake stare vina a dobre tak mi tiez nebolo najhorsie. ktovie mozno je v tych vinach viac chemie a ktovie coho preto je rano horsie :D ale to si myslim len ja
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ach stavy na druhy den - moj zaludok nema rad alkohol celkovo takze ja mam stavy na druhy den do cca tretej az piatej poobede nech sa strieskam z cohokolvek....

mne sa jedna skor o to preco sa clovek tak citi - povedzme ze vypijem liter 11% vina, to je teda 0,11l cisteho alkoholu co je obdoba 5,5 poldecaku 40% alkoholu, pricom po litri vina som uz totalne KO (ja teda urcite) a po 6 poldeci som krasne chyteny, tliacham sprostosti ale nie je to nic oproti tomu litru vina... a alkoholu je tam este kusok vyse...

nemoze to mat nieco s odburavanim/vstrebavanim alkoholu v rozdielnych koncentraciach?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aky je vas najoblubenejsi alkohol :)

Príspevok od používateľa moosha »

Jasne ze to ma nieco s koncentraciou - teoreticky, ak by to nase telo dovolovalo, tolko tekutin naraz, mohli by sme pouzit tento priklad - 30ml cistej kyseliny chlorovodikovej naraz ta zabije, ale ak by si tych 30ml rozriedil v 100l vody a naraz vypil, nic by sa Ti stat nemalo (samozrejme ze by ti odisli ladviny kvoli tolkemu mnozstvu vody, ale vravim, teoreticky priklad).

...teda aspon takto som to tu raz davno na fore cital :D
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Moj nazor je taky, ze ked pijes tvrde tak telo nevyuzije tolko alkoholu ako ked pijes vino. Lebo vo vine je menej alkoholu a pijes ho dlhsie, zatial co tvrde ma vela alkoholu a telo ho asi vyluci viac a rychlejsie ako ked pijes pomaly vino...ci? :D Lebo ludia zvyknu hovorit, ze keby clovek cajovymi lyzickami chlipal vino tak sa zetne jak hovado no a z toho vychadzam - vtedy tam bude ovela vyssie vstrebanie do krvi...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Víno som už nepil riadne dlho, ale tak po pol litri byť strieskaný ? Si pamätám, že za starých čias sa pili hradné sviece na litre + pivá.

Inak ja môžem ďakovať génom alebo komu, že mám železný žalúdok. Na druhý deň mi nič nie je. Max. ma trochu pobolieva hlava, ale to je fakt len minimálne pobolievanie. Čo sa týka nejakých ťažkostí od brucha, tak to vôbec.
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

moosha napísal:Jasne ze to ma nieco s koncentraciou - teoreticky, ak by to nase telo dovolovalo, tolko tekutin naraz, mohli by sme pouzit tento priklad - 30ml cistej kyseliny chlorovodikovej naraz ta zabije, ale ak by si tych 30ml rozriedil v 100l vody a naraz vypil, nic by sa Ti stat nemalo (samozrejme ze by ti odisli ladviny kvoli tolkemu mnozstvu vody, ale vravim, teoreticky priklad).

...teda aspon takto som to tu raz davno na fore cital :D
To nieje moc dobrý príklad na koncentráciu. Skôr by ťa to zabilo veľkým poškodením ústnej dutiny a hrdla ako vstrebaním do krvi. Skôr by sa hodil taký kofeín.

Suvisí to s koncentráciou alkoholu aj koncentráciou CO2 v ňom z toho titulu že alkohol vznika procesom kedy mikroorganizmy skvášajú cukor a vznika alkohol a CO2. CO2 veľmi priaznivo vplýva na vstrebávanie alkoholu do krvi. A problém je v tom že vo víne je veľa rozpusteného CO2 pričom destiláty prechádzajú procesom destilácioe kde sa určité množstvo CO2 uvolní, takže teoreticky by to celé mohlo isť pomalšie a kedže je to ešte k tomu aj koncentrované tak to naraz nestihne TČ všetko vstrebať a niečo aj unikne ďalej alebo sa naviaže na potravu. Samozrejme treba ďalej rátať s faktormy ktoré to tiež urýchľujú a zhoršujú priebeh ako napríklad lieky, nižšia telesná hmotbnosť, nižšia produkcia alkoholdehydrogenázy /enzým oxidujúci alkohol/, poškodená pečeň atd....
A ešte k bolesti hlavy a nevoľnosti . Tú nespôsobuje alkohol /alkohol iba spôsobuje zlú kordináciu a spomalenie nervových vzruchov + nejaká tá deštrukcia celého organizmu :lol: .// ale SO2 ktorým sa dezinfikujú nádoby pred kvasením. A čím nekvalitnejší alkohol tým viac SO2 je v ňom. Takže treba piť buď iba kvalitu alebo sa pripraviť na bolesť hlavy a podobné problémy.

možno sa v pár veciach mýlim ale myslím že to je nejak takto
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Preto ak aj vodku brzdite sytenou brzdou s bublinkami, nadrbete sa skor ako keby ste brzdili dzusom alebo sirup. vodou :)
bolest hlavy sposobuje z velkej miery aj dehydratacia.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

SRneC napísal:Ty poznas niekoho u koho je to naopak? Odmala mi stary otec vstepoval, ze : " po pou litri paleniho ta nohe budu posluchat, ale po litri a pou vina .... "
trebars ja to mam naopak ... pol litra tvrdeho je pre mna celkom solidny problem v poslednom case ... ale vinecko, to moze tiect prudom ... zo dve flasky dobreho zeleneho veltlinu nikdy nemozu uskodit :-) ... po tvrdom mi je druhy den pravidelne spatne ... po pivach, alebo vine sa proste preberiem, najdem hlavu a mozem fungovat :-)
Tomik23
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tomik23 »

moja najoblubenejsia je Old Herold Milena....pre mna najlepsia malinova liehovina...fakt jemna chut...a potom je tam vinko, pfko neratam (pfko neni podla mna alkohol) ....:D

//pre toho dobraciska co mi dal karmu....som vychodňar, nie trencan :D
miho2910
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miho2910 »

tak favoritom u mna urcite Finlandia cranberry , ale ani kvalitna domovinka neni na zahodenie 8)
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Tak páni ,mám noveho favorita:D
dnes som sa dostal k vodke menom DOUBLE CROSS ... slovensky vyrobok...
jedným slovom kvalita....
odporúčam

pre jedinca z karmy:) no predtym som pil nicolausa , takze rozdiel tam citit bolo... keby to bola neaka kvalitnejsia vodka a DC tak by taky badatelny asi nebol... ale v danej chvili som porovnaval s nicolausom:D
stevi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa stevi »

skvely rumik + moze byt aj gazdovska malinka a ani nicolaus vodka neni na zahodenie
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

prave som vylovil z chladnicky Cointreau, zasypal poriadne ladom... to je chutovka:)
.

Masaker: skus Standard Platinum (+ poriadne vychladit v mrazaku) - je podla mna jemnejsia a citelne lacnejsia ako double cross

http://www.mabo.sk/double-cross/double- ... -40-070-l/

http://www.mabo.sk/vodka/rusky-standart ... -40-070-l/
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Masaker napísal:Tak páni ,mám noveho favorita:D
dnes som sa dostal k vodke menom DOUBLE CROSS ... slovensky vyrobok...
jedným slovom kvalita....
odporúčam

pre jedinca z karmy:) no predtym som pil nicolausa , takze rozdiel tam citit bolo... keby to bola neaka kvalitnejsia vodka a DC tak by taky badatelny asi nebol... ale v danej chvili som porovnaval s nicolausom:D
Alebo Stolichnaya. Ja som hento mal, akoze nebola to zla vodka, patri urcite medzi tie lepsie, ale tym lepsim ruskym sa neda prirovnat. Kvalitativne mi Double Cross pripominala skor Sobiesky vodku a to sa fakt hybeme v uplne inych cenovych kategoriach.

Na druhu stranu je ta flasa proste styl a to ze si neviem vybavit chlast, ktory by tu flasu topoval.
faktor_xx
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa faktor_xx »

keď bývali časy pijanské, leteli drinky absintské ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Heh, Absinth. Z toho bývali neuveriteľné šroty, hlavne, ak sa kombinoval s x inými druhmi alkoholu + pivo + víno. :nono: :sneaky:
faktor_xx
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa faktor_xx »

ja si pamätám raz absint a alpský rum a koniec :D hodinu som sedel jak pripečený/zapečený :D
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Indigo napísal: Alebo Stolichnaya. Ja som hento mal, akoze nebola to zla vodka, patri urcite medzi tie lepsie, ale tym lepsim ruskym sa neda prirovnat. Kvalitativne mi Double Cross pripominala skor Sobiesky vodku a to sa fakt hybeme v uplne inych cenovych kategoriach.

Na druhu stranu je ta flasa proste styl a to ze si neviem vybavit chlast, ktory by tu flasu topoval.
dik za tip;) btw: mate neake spôsoby konzumácie vodky? mylsim ci pijete z chladených pohárov alebo nie , miešate , zapíjate resp. nezapíjate atd.:) ?
Napísať odpoveď