Aky je vas najoblubenejsi alkohol :)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

oco prednedávnom otvoril Johnyho Walkera Red Label a musím povedať, že mňamka... vôňou to Tulamore Dew (naša obľúbená pijatika) ďaleko predčilo, trocha výraznejšia chuť, no pre mňa veľmi príjemná. Tak isto veľmi dobrá whisky je aj Jamieson - menej výrazný, ale taký "plnší." Keby niekto vedel o podniku v Ba, kde majú veľký výber whisky (škótska a írska) za rozumnú cenu, poprosím info... chcem dať ocovi darček k vianociam - ochutnávací "pobyt" v danom zariadení :P
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

vo vrakuni by som o jednom vedel :P . v poslednom case som zatazeny na whiskey
Taxi
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Taxi »

Tak asi najobľúbenejší je ZBOJNÍCKY ČAJ... každý piatok musí byť aspoň "poldeci" ... inak pijem hrušku alebo nicolaus vodku :wink: .. samozrejme pifko ...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

tmave pivo , vynimka je corona ine svetle nepijem , vino tokaj naj madarkse , zlatu tequilu... olmeca alebo podobne
samozrejme ziadne lacne shity to radcej nepijem :)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Pivo - fľaškový topvar 10° alebo Staropramen fl. 10°
tvrdé moc nemusím, neviem to piť, býva mi zle a rýchlo sa spijem....
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

ja mam tiiez rad pivo, ale ked pride zima, tak skor varene vinko...

Nepocul niekto o "recepte" vodky a citronu alebo vodky a pomaranca?
Ze vraj sa kora da na cca 2-3hodky vyluhovat a potom sa nahreje na bod varu a odstavi + sa tam prida cukor

akurat to idem skusit s citronom, tak dam vediet... zajtra mam stuzkovu :P
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Fernet Stock Citrus alebo Víno alebo Pivko 10° Bažant plechovkové
mycreed
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mycreed »

moj najoblubenejsi alkohol je ten co prave otvaram v kruhu kamosov :)
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Vsetko co zacina na aj - aj pivo, aj borovicka, aj fernet ....
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

pivčo a ovocná vodka = pohladenie na duši :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Stoporko napísal:oco prednedávnom otvoril Johnyho Walkera Red Label a musím povedať, že mňamka... vôňou to Tulamore Dew (naša obľúbená pijatika) ďaleko predčilo, trocha výraznejšia chuť, no pre mňa veľmi príjemná. Tak isto veľmi dobrá whisky je aj Jamieson - menej výrazný, ale taký "plnší." Keby niekto vedel o podniku v Ba, kde majú veľký výber whisky (škótska a írska) za rozumnú cenu, poprosím info... chcem dať ocovi darček k vianociam - ochutnávací "pobyt" v danom zariadení :P
ked mu chces spravit radost kup mu single malt whiskey, napr. nejaky glenfidich, bushmills alebo macallan (ale to uz je rolls royce medzi whiskami) 0,7 10 alebo 12 rocnej by ta mala vyjst na nieco medzi 35-40 eurami. pripadne highland park alebo najaromatickejsiu whiskey na svete Laphroaig. johny, jameson alebo tulamore je blendovana, tieto su single malty.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

cuba libre,vodky všetých druhov a z pív Heineken
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Meken napísal:ja mam tiiez rad pivo, ale ked pride zima, tak skor varene vinko...

Nepocul niekto o "recepte" vodky a citronu alebo vodky a pomaranca?
Ze vraj sa kora da na cca 2-3hodky vyluhovat a potom sa nahreje na bod varu a odstavi + sa tam prida cukor

akurat to idem skusit s citronom, tak dam vediet... zajtra mam stuzkovu :P
a o nastojkach si pocul?

tu to je: http://www.nahuby.sk/strana_knihy.php?strana_id=13
Kamsi sa dnes podel kult „nastojok", nápojov z ovocia zaliateho liehom. Len sa ponáhľame a ponáhľame a iné pohostenie okrem fľašky narýchlo kúpenej v obchode je nad naše sily. V celej Moskve poznám iba jednu domácnosť, kde majú vždy v zásobe tie najrozličnejšie nastojky. A veď to nie je nijaký kumšt! V hociktorom obchode dostať rascu, tá sa vsype do fľaše a zaleje vodkou. Po troch dňoch... V lekárňach sa zas predáva bylina — ľubovník bodkovaný, lístky mäty, borievky, pravý aníz. Čerstvé strapčeky čiernych ríbezlí v lekárňach, žiaľ, nepredávajú. A tak jedinečnú nastojku z čiernych ríbezlí môžete ochutnať jedine v apríli, ak sa vám nelení a sami si ju urobíte. Má farbu ako perleť, neopísateľnú chuť a bola by určite zo všetkých nastojok najlepšia, ale sa, žiaľ, nedá skladovať. Po čase sa jej perleťovozelená farba zmení na hnedú, koňakovú, vôňa mladého ríbezľového lístia vyprchá a tekutina razí parom ho vie čím.

Vo Varšave som raz v reštaurácii Bristol stretol spisovateľa Leva Romanoviča Šejnina, Moskovčana. Pri večeri sme sa zhovárali o Moskve, hlavne však o nastojkách. A Lev Romanovič mi prezradil recept, ktorým sa teraz vďaka mne vyzbrojili všetci moji kamaráti a známi. Do fľaše stoličnej vodky sa nakrájajú dva, tri strúčiky cesnaku a jedna štiplavá červená paprika. Fľaša sa poriadne zaštopľuje a odloží na tri dni do tmy. O tri dni sa precedí a preleje do karafy z priehľadného bieleho skla. Jednoduché, no nie? A nápoj je to taký, že si ho neviete ani len predstaviť. No piť by sa mal len zo štamperlíčka, takého, čo by sa doň nezmestilo viac ako tridsať, nanajvýš päťdesiat gramov.

Jarabinovú nastojku, aj keď je to čudné, som prvý raz pil u Konštantína Michajloviča Simonova. Spolu s Alexandrom Jurievičom Krivickým ma nahováral, aby som šiel robiť do redakcie istého časopisu. Aj keď z toho nič nebolo, domáci pán ma pozval na obed. Bolo to v letnej vilke v Pachre. Tam som teda okúsil jarabinovú nastojku.

Napísal som „aj keď je to čudné". Pravdaže je to. čudné, keď u nás na dedine, v našej záhrade, je plno jarabín, ba aj zopár kríkov zvláštnej jarabiny čiernej. Je to čudné, pretože moji dedovia a pradedovia, jasná vec, pili jarabinovú nastojku ako vodu, a ja som musel za ňou cestovať až hen do Pachry. Jarabinová nastojka pôsobí zvláštne. Ako... časovaná bomba. Kým ju pijete, nedeje sa nič, až o niekoľko sekúnd sa vám v ústach rozleje chuť jarabiny, akoby ste práve rozhrýzli dozretú bobuľku.

V liehu sa vylúhujú aj brusnice alebo iné ovocie. Len si to nepleťte s ovocným likérom. Ak si chcete urobiť ovocný likér, dáte na dve tretiny ovocia tretinu vodky, a potom to necháte stáť niekoľko mesiacov v uzavretej nádobe. Nastojka: do fľaše sa hodí hrsť hocakého ovocia na tri-štyri dni. Pripomínať citrónové a pomarančové korky v súvise s nastojkami hádam ani netreba.

Keď teda položíte na tanierik rýdziky, naložené do soli uvedeným spôsobom, postavíte na obrus karafku s jednou z uvedených nastojok a aj pomenšie poháriky. Strašne dôležité je, aby pri stole sedeli dobrí ľudia, čo je hádam ešte dôležitejšie ako karafka, štamperlíky a huby.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

asi najviac mi chuti Vodka. A z piv som sa zamiloval do chorvatskeho Ozujska a polskych Tyskie a Zywiec :)
bladeboy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bladeboy »

Nicolaus Vodka :D
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Meken: chces mat citronovu, resp. pomarancovu vodku?
ked hej, to sa vola infuzovanie, dobre sa to robi susenym ovocim
Mahonacik
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mahonacik »

Pijem = Fernet , Hruska , Pivo , sem tam domace jablko powa
Nepijem = Vodka / Ceresna !!!
fiatak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fiatak »

hruska, slivka, jednoducho ovocne alebo kvalitne vinko
obcan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa obcan »

frndzalica
fifty88
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fifty88 »

sandstorm napísal:RedBull +vodka
Humus.. akurat si dodrbes energac.. ked uz tak, jedine vodka+dzus..
ale kolko ludi tolko chuti..
Napísať odpoveď