Aký kávovar (kapsulový systém) kúpiť ?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
fanter
Light Star
Light Star

Aký kávovar (kapsulový systém) kúpiť ?

Príspevok od používateľa fanter »

Zdravím vás,
Už dlhšie som sa zamýšlal nad tým či kúpiť niečo takéto, a dnes som si povedal že skúsim založiť tému :)
Nepijem kávu často, že musí byť každý deň, ale naopak, mám ju rád :) ... A chcem si urobiť naozaj kvalitnú kávu, kde vydrží pena, a je to chutné... napríklad som aj počul že čo uvádza jacobs ako káva rozvoniava, je to len + dalšia chémia atď ...

Tak a teraz k téme, neviem ani cenovo či sa púštať do kávovarov - či ísť len do nejakého lacného a dá sa od neho očakaváť dobrá káva (dolcegusto) alebo ísť do cenovo vyšších ...
A všetko okolo toho, či 15 bar, či poloautomat alebo automaticky ...
Nechám si poradiť od vás :)
AcidXpress
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký kávovar (kapsulový systém) kúpiť ?

Príspevok od používateľa AcidXpress »

ja mam taky ten kde su tie kapsule uz napustene smotanou .. nespomeniem si ani za toho boha na meno ale laté sa mi najviac lubilo z dolce gusta :-) imho by bolo najlepsie popytat sa kamaratov v okoli co maju a ochutnat z kazdeho rozku trosku :-)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ak chces aspon trosku kvalitnu kavu tak sa kapsuliam oblukom vyhni. Navyse by si sa limitoval len na danu ponuku a taktiez by si zbytocne preplacal kapsuly.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ked spominas jacobs...skusal si velvet? Naozaj je tam pena, super vona a super chut.
Z kavovaru su samozrejme lepsie, ale taky kavovar co spravi naozaj presso a nie preudo presso uz neni najlacnejsia zalezitost.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tchibo kapsule a ich system umoznuje znovanaplnenie kapsule vlastnou kavou
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Pokial si chces vychutnat kvalitnu kavu netreba ti ani tak nejaky drahy kavovar ako kvalitnu kavu. Nie jacobs, nescafe a ine zbrndy..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ja mam obycajny perkolator/moka kanvicu a je to fantazia. Mam taky na 6 ristretto minikaviciek, ale ja si to davam cez skuskove do jednej salky a mam 2 deci kavy z 3 polievkovych lyzic kavy (zrnkovej meliem si sam az pred robenim kavy). Skvele to chuti, o voni sa ani nebavim a som z nej stroj. Toho kofeinu je tam uzasne vela.

takyto kavovar ako mam ja stoji 40e asi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Najlepší pomer cena/výkon je z klasického nesmrteľného moka kávovaru, ľudovo známeho tiež ako koťogó.
6 porciový kúpiš do 30€ a tá chuť je neporovnateľná s prekvapkávanou, zalievanou alebo instantnou (to by som kávou ani nenazval).

Samozrejme najlepšie je keď si kávu melieš sám pred použitím, ja používam 100% arabicu značku Lavazza, v takej zlatej plechovici.
Údržba je minimálna a stačí cca raz za rok kúpiť gumové tesnenie za pár šupiek....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Asi najlepšia káva, keď už teda chceš kávovar na kapsule, bola Nespresso. Tá káva bola pôžitok. :) Ale ako píšu kolegovia nado mnou, tak najlepšie je kupovať si kávu priamo v pražiarni a mlieť si ju pred robením kávy. Totižto, tá zrnková balená v Kaufoši a pod je väčšinou prepražená až čierna, čo obsahuje viac škodlivín ako dobrých látok. Keď si zase kúpiš už namletú a to aj značkovú, prichádzaš o arómu, pretože káva si po zomletí uchováva arómu len cca 15min a nie mesiace v balíčku niekde v regáli nákupného centra. :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ak nepijes kavu casto, kup si manualny 15 barovy kavovar. a k tomu mlyncek. pre kazdu kavu je idealne mletie ine. zo "slovenskych" kav odporucam Barzzuz. kvalitka aka sa len tak nevidi -> www.barzzuz.sk, odporucam Guatemalu alebo Kolumbiu
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

tassimo ma akciu uz od januara tak trebalo cim skor

http://www.tassimo-sutaz.sk/

ja do buducna planujem zakupit nieco taketo

http://www.hej.sk/espresso-delonghi-int ... 0-w-biele/
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Jedna z najlepsich kapsulovych systemov je Nespresso. Prava prazena plantazna kava uchovana v kapsuli. Ziadna instantna sracka ako dokce gusto, alebo tassimo. A este je to aj lacnejsie. www.nespresso.com
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ja mam Dolce Gusto a s tym sa da taktiez urobit dobra kava. Zavisi len na to, ake kapsule mas. Su tam aj instantne kavy, ale su tam aj normalne, klasicke kavy. Osobne oblubujem klasiku ako - Espresso, Espresso Barista, alebo Espresso Intenso. Problem vacsiny ludi je, ze si tu kavu nevedia urobit. Klasicke male Espresso sa nerobi do 3dcl salky.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

toto mozno niekomu pomoze ;) http://www.piccoloneexistuje.cz/
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Aký kávovar (kap172sulový systém) kúpiť ?

Príspevok od používateľa wladas »

divne, uz som bol v roznych restavraciach a kviarnach na urovni a normalne maju v napojovom uvedene piccolo
ono jasne, viem co je klasicke espresso, presne ako pisu na tej stranke 60-90ml ale piccolo je brutalne mala kava ale celkovy obsah "kavy" je rovnaky ako pri espresse
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

No neviem, mne na tej stránke ukazuje, že espresso má 30 +/-5 ml ;)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Neviem kam inam to dať.

Pripravujete si niekto kávu v džezve? Aký máte postup?
Mne sa zatiaľ osvedčilo po treťom spenení ihneď naliať do šálky. Pri druhom spenení odobrať penu do šálky. Ochucujem škoricou a muškátovým orieškom. Varím spolu s 2 lyžičkami cukru.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

blizzard pise dobre, bezne ponuky kavy, sposoby pripravy a najma velkosti tu a vo svete su uplne rozdielne... taktiez piccolo je len ludovy nazov... nikde vo svete nemaju decove alebo aj pomaly dvojdecove espressa... a este jedna vec - kava sa nepripravuje podla objemu, ale podla casu, pocas ktoreho je voda tlacena kavovou zmesou, pocas coho sa sleduje sfarbenie kavy, nie to, kolko toho uz natieklo do salky... preto tam nie su uvedene ani presne objemy...

stoporko: standardny postup je tusim takyto: dve lyzicky pulverizovanej kavy a jednu lyzicku cukru povaris (nie az do zovretia!) co najdlhsie na penu, varis za neustaleho miesania, pokial jej nebude plna dzezva, odstavis od ohna a prestanes miesat, cca 1PL peny odoberies a das do salky, rychlo prevaris este 2x a po usadeni toho bordelu z vysokej vysky nalievas do salky...

...ale co sa tyka chuti, tak vsetko pochopitelne zavisi od druhu a zomletia kavy, dochutenia a podobne :) so skoricou sa to skor uz priblizuje mexickej kave, vyskusaj este napriklad kardamon :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ratzi - takže počas varenia miešať? :shock:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

som o tom na 90% presvedceny, vyskusaj :)

// Pripravenú zmes neprestajne miešame kovovou lyžičkou a čakáme, kým sa zohreje. Táto etapa môže trvať až od desať do dvadsať minút. Kvalitná káva sa má však variť čo najdlhšie, preto sa netreba ponáhľať. Na povrchu sa tvorí svetlá pena, čo je žiaduce.

A teraz to najdôležitejšie: keď sa zdá, že pena na povrchu začína rásť, treba dať veľký pozor, aby zmes nezačala vrieť! Tesne pred varom tekutina vzkypí, čím sa vytvorí jemná pena. Vtedy okamžite prestaneme miešať a džezvu musíme včas odtiahnuť od ohňa.

http://malyzurnal.wordpress.com/2010/08 ... %E2%80%9C/
Napísať odpoveď