Aky mate nazor na homosexualov?
Re: Aky mate nazor na homosexualov?
ach, odvolavat sa na stary zakon...to by si mal dodrziavat aj ostatne "perly" zo stareho zakona...
http://adam.humanisti.sk/?p=41
ty naozaj veris tomu, co sa pise v starom zakone? a podla toho zijes? ...to by si dnes nic ine nerobil, iba od rana do vecera kamenoval ludi...a to vsetko pod prikazanim "nezabijes", ktore zoslal samotny boh mojzisovi, ale neskor v starom zakone ako keby bol trpel amneziou a prikazuje izraelitom vrazdit ludi za absolutne malichernosti, napr. aj za to, ked zena hovori o svojej menstruacii...
tak halabaster, aka je teda ta tvoja viera? si katolik? tak daj nejake vyroky jezisa o homosexualite...nebol to prave jezis, ktory povedal "kto je bez viny, nech prvy hodi kamenom", cim naznacil ze ludia nemaju pravo sudit (odsudzovat) inych ludi, ze to pravo ma iba boh...
http://adam.humanisti.sk/?p=41
ty naozaj veris tomu, co sa pise v starom zakone? a podla toho zijes? ...to by si dnes nic ine nerobil, iba od rana do vecera kamenoval ludi...a to vsetko pod prikazanim "nezabijes", ktore zoslal samotny boh mojzisovi, ale neskor v starom zakone ako keby bol trpel amneziou a prikazuje izraelitom vrazdit ludi za absolutne malichernosti, napr. aj za to, ked zena hovori o svojej menstruacii...
tak halabaster, aka je teda ta tvoja viera? si katolik? tak daj nejake vyroky jezisa o homosexualite...nebol to prave jezis, ktory povedal "kto je bez viny, nech prvy hodi kamenom", cim naznacil ze ludia nemaju pravo sudit (odsudzovat) inych ludi, ze to pravo ma iba boh...
-
qwerty-xyz
ephramko, noze, podme sa odvolavat na veci tebe blizsie hm? co ty nato cukricek? (to nie je nadavka, tak reku, preco by som ta takto nemohol oslovit, mimo ineho ked chces kludne ti rozpoviem ako ma dvaja taki ako ty balili a zvadzali, --- cestne som sa NEDAL, skoda len ze situacia nedovolovala v ziadnom pripade sa im povenovat trosku viacej a trocha inak)
Ked si precitas ustavu, tak je tam JASNE pisane o vyhodach ktore patria zene. Na osobitne pracovne podmienky, na materstvo a tak dalej. PLUS je tam pisane ze vasa mensina NESMIE byt na ukor nasej vacsiny, ked chces ti to mozem aj presne rozpisat. myslim ze je to stvrty oddiel, ....
Takze ephramko, od srdca, kto bude mamicka a kto otecko? hm? aby sme vedeli kto bude na materskej a komu davat osobitne vyhody v zamestnani. ci na striedacku?
Ked si precitas ustavu, tak je tam JASNE pisane o vyhodach ktore patria zene. Na osobitne pracovne podmienky, na materstvo a tak dalej. PLUS je tam pisane ze vasa mensina NESMIE byt na ukor nasej vacsiny, ked chces ti to mozem aj presne rozpisat. myslim ze je to stvrty oddiel, ....
daj teda citacie z ustavy SR, kde sa pise nieco ohladne zvyhodnovania sexualnych mensin na ukor vacsiny...
mozno je to pre teba absolutna novinka, ale dokonca slovenske zakony umoznuju zostat otcovi na rodicovskej dovolenke, zatial co matka pracuje...dokonca vo viacerych krajinach EU, to nielen zakon muzovi umoznuje ale dokonca aj prikazuje, v takom norsku musi muz povinne stravit niekolko tyzdnov na rodicovskej dovolenke so svojim potomkom, to ze muzi chodia na tu dovolenku ked sa vysielaju v TV nejake sportove turnaje je uz vec druha...ale stale hovorime o vychove deti a rodicovskej dovolenke u heterosexualnych parov...
///preco by som sa ja mal stale niekam stahovat, ked nie si schopny prijat to, ze ludia s rovnakou narodnostou a obcianstvom mozu mat ine nazory ako ty, tak si to mozno prave ty, kto by mal z krajiny odist...kup si dom a vyhlas si tam suverennu qwertyho diktatorsku republiku, krajinu kde sa voda liala, piesok sypal a rozum zastavil...
mozno je to pre teba absolutna novinka, ale dokonca slovenske zakony umoznuju zostat otcovi na rodicovskej dovolenke, zatial co matka pracuje...dokonca vo viacerych krajinach EU, to nielen zakon muzovi umoznuje ale dokonca aj prikazuje, v takom norsku musi muz povinne stravit niekolko tyzdnov na rodicovskej dovolenke so svojim potomkom, to ze muzi chodia na tu dovolenku ked sa vysielaju v TV nejake sportove turnaje je uz vec druha...ale stale hovorime o vychove deti a rodicovskej dovolenke u heterosexualnych parov...
tvojim cielom bolo zase raz vysmievat sa homosexualnym parom, ze kto tam bude na rodicovskej dovolenke a kto bude robit...evidentne ti to nevyslo, kedze aj u heterosexualnych parov zostava casto na rodicovskej dovolenke otec...a podla mna to nie je ziadna hanba, budovat vztah so svojim dietatom by mali vsetci...qwerty-xyz napísal:Takze ephramko, od srdca, kto bude mamicka a kto otecko? hm? aby sme vedeli kto bude na materskej a komu davat osobitne vyhody v zamestnani. ci na striedacku?
///preco by som sa ja mal stale niekam stahovat, ked nie si schopny prijat to, ze ludia s rovnakou narodnostou a obcianstvom mozu mat ine nazory ako ty, tak si to mozno prave ty, kto by mal z krajiny odist...kup si dom a vyhlas si tam suverennu qwertyho diktatorsku republiku, krajinu kde sa voda liala, piesok sypal a rozum zastavil...
-
qwerty-xyz
ale zlato, ty mi tu nedavaj krajiny EU a norsko, a kadejaku RIT.
my sa bavime o SR. Mna nezaujima nejaka ina krajina, ja som zo SR a na SR zijem, inak preco ty si este vlastne v SR? ale nie vazne, uprimne. Vsade inde take vyhody a ty si tu? preco?
ephramko, ja som nikde nenapísala, že Ježiš hovoril, že homosexuálov treba odsudzovať, urážať a prenasledovať. Ako tu už odznelo, "Treba ich prijímať s úctou, súcitom a jemnocitom a vyhýbať sa akémukoľvek náznaku nespravodlivej diskriminácie voči nim." (KKC) Na druhej strane však Cirkev jednoznačne vyhlasuje, že homosexuálne skutky sú vnútorne nezriadené, čiže objektívne vždy ťažko hriešne. Aj osoby s homosexuálnymi sklonmi sú Bohom pozvané žiť morálne čisto. Katechizmus hovorí, že «aj tieto osoby sú povolané plniť vo svojom živote Božiu vôľu a, ak sú kresťania, spájať s Pánovou obetou na kríži ťažkosti, s ktorými sa môžu stretnúť v dôsledku svojho stavu» (KKC č. 2358). Pre homosexuála to prakticky znamená žiť v sexuálnej zdržanlivosti. V spoločnosti je nemálo osôb, ktoré sa musia zriecť akejkoľvek sexuálnej aktivity. Takými sú napríklad Bohu zasvätené osoby, ktoré žijú v celibáte. Je pravda, že kým títo si celibát vybrali slobodne ako súčasť svojho povolania, homosexuáli sa v podobnej situácii nachádzajú viac menej proti svojej vôli. Platí to samozrejme len o tých, ktorí nemajú na svojej orientácii osobný podiel. Všetci ľudia, slobodní i žijúci v manželstve, každý špecifickým spôsobom, sú povolaní k čistote. «Homosexuálne osoby sú povolané k čistote. Čnosťami ovládania sa, ktoré vychovávajú k vnútornej slobode, niekedy aj pomocou nezištného priateľstva, modlitbou a s pomocou sviatostnej milosti sa môžu a majú postupne a rozhodne približovať ku kresťanskej dokonalosti» (KKC č. 2359).ephramko napísal:ked si katolicka, tak teda daj nejake jezisove vyroky alebo pribehy z jeho zivota o tom, kde hovori, ze homosexualov treba odsudzovat, urazat a prenasledovat...
pokial ja viem, tak boh sa nezjavil vsetkym ludom a nepovedal "hej pocuvajte papeza, on je boh na zemi"...to papez sam si vymyslel a schvalil svoju papezsku neomylnost...presne rovnako, ako o svojej neomylnosti rovnakym sposobom hovorilo viacero diktatorov pred nim a po nom...aj Stalin mal svoju neomylnost a kazdi kto ju porusil, skoncil na Sibiri...rovnako ako papez, sa vyhraza vecnymi mukami v pekle a v minulosti dokonca takych "hriesnikov" vlasnorucne do toho pekla odpravovali...
a katolicka cirkev nie je LEN spolocenstvo ludi ? odkial beres to pravo o katolickej cirkvi hovorit ako keby bola hodnotnejsia a lepsia ako ine cirkvi ? len preto, ze ty si katolicka ?
Ak homosexuáli vyčítajú Cirkvi, že ich nechce prijať, treba sa asi najprv spýtať, čo myslia pod prijatím. V prípade, že prijať znamená odsúhlasiť homosexuálne správanie, registráciu homosexuálnych zväzkov alebo adopciu detí homosexuálnymi pármi, tak určite nie. Podobne Cirkev nemôže zľaviť zo svojej pozície voči iným objektívne nezriadeným spôsobom správania. Nemá na to totiž kompetenciu. To, čo je proti prirodzenému alebo pozitívnemu Božiemu zákonu, jednoducho zmeniť nemôže. Homosexuálne skutky sú objektívne nezriadené práve preto, že sú proti prirodzenému zákonu. Prirodzený zákon je odrazom večného Božieho zákona v človeku, čiže je nemenný a teda mimo kompetencie Cirkvi.
V prípade, že sa osoba s homosexuálnymi sklonmi rozhodne žiť v čistote, nič nebráni tomu, aby naplno čerpala zo sviatostného bohatstva Cirkvi. Ak sa zo slabosti dopustí hriechu, tým skôr je pozvaná ku sviatostnému zmiereniu s Bohom. Ak má úprimné predsavzatie v budúcnosti sa hriechu chrániť, opäť nič nebráni tomu, aby prijala rozhrešenie. Tak ako každý iný... - toľko z pohľadu cirkvi
Ešte k tej neomylnosti:
Ježiš povedal: "Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôzu. Tebe dám klúce od nebeského královstva: co zviazes na zemi, bude zviazané v nebi, a co rozviazes na zemi, bude rozviazané v nebi." Pápež je neomylný len v učení viery a mravov, nie, že ráno pozrie z okna a povie, že dnes nebude pršať a ono pršať fakt nebude.
Ja ako katolíčka, si prirodzene myslím, že moje náboženstvo je správne, rovnako ako si to myslí každý jeden evanjelik, moslim.... nikdy by som si však nedovolila urážať nejaké iné náboženstvo. Rovnako by som si nedovolila odsudzovať alebo ponižovať homosexuálov,ateistov alebo inovercov, na to nemám ani najmenšie právo - každý jeden homosexuál môže byť 100x lepším človekom než ja a osobne si myslím, že byť homosexuálom "nie je fér".
celkom fajn nazor...az na to, ze homosexuali nevycitaju cirkvi ze ich nechce prijat (teda mozno veriaci homosexuali ano, to by si musela vydiskutovat na gaychristians), SR je demokraticky stat nezavisly na akejkolvek ideologii alebo nabozenstve...takze jedine co vycitame a pozadujeme od cirkvi, aby sa dalej pekne starala do tych svojich duchovnych veci a cirkevnych zakonov, ale prosim nech sa nemontuje do svetskych zakonov, politiky, moci, penazi...
a tiez jednu poznamku na zamyslenie pre teba, to co ty oznacujes ako "bozie zakony" v skutocnosti ziadne bozie zakony nie su, pretoze vymyslene aj spisane boli vylucne obycajnymi ludmi...neexistuje jediny dokaz, ze by tie "zakony" skutocne pochadzali od boha...a na svete su tisicky roznych cirkvi, ktore tvrdia, ze prave iba to ich "boze slovo" je to jedine spravne a skutocne pochadzajuce od boha...len ked si zoberes stary zakon, tak boh tam na vela miestach vyslovene odporuje svojim vlastnym prikazaniam, ktore su zakladom krestanstva aj judaizmu...to by teda muselo znamenat, ze boh je dusevne chora schizoidna osoba, ked raz prikazuje nieco ine a potom zase raz opak toho a tak stale dokola...alebo ta realnejsia verzia, ze to vobec od boha nepochadza a cele si to len ludia vymysleli...rovnako ako ludia napisali a vymysleli uz mnoho literarnych diel aj davno predtym ako nejaky stary a novy zakon vznikol...napriek tomu, vacsina ludi tieto starodavne pribehy povazuje za hodnotne literarne diela ale urcite nie za bozie zakony, za ktorych porusenie hrozi bozi trest...preco mnohi ludia vidia v biblii nieco viac ako v inych literarnych dielach s moralnymi pribehami je uz asi subjektivna vec, pripadne vec vtlkania viery od ranneho detstva a inych mechanizmov, ktore cirkvi pouzivaju na to, aby si udrzali svojich veriacich...
tiez by ma zaujimalo, ci si vieru objavila sama niekedy v dospelosti, alebo ta k nej viedli rodicia od detstva...a kolko mas rokov teraz... a co by si urobila, keby za tebou raz prisiel tvoj syn alebo dcera a povedal ti, ze ma homosexualnu orientaciu...tiez by si mu hovorila o tom, ako ma zit v celibate...alebo by si chcela, aby tvoj syn bol stastny a nasiel si staleho partnera, poznal partnersku lasku...
a tiez jednu poznamku na zamyslenie pre teba, to co ty oznacujes ako "bozie zakony" v skutocnosti ziadne bozie zakony nie su, pretoze vymyslene aj spisane boli vylucne obycajnymi ludmi...neexistuje jediny dokaz, ze by tie "zakony" skutocne pochadzali od boha...a na svete su tisicky roznych cirkvi, ktore tvrdia, ze prave iba to ich "boze slovo" je to jedine spravne a skutocne pochadzajuce od boha...len ked si zoberes stary zakon, tak boh tam na vela miestach vyslovene odporuje svojim vlastnym prikazaniam, ktore su zakladom krestanstva aj judaizmu...to by teda muselo znamenat, ze boh je dusevne chora schizoidna osoba, ked raz prikazuje nieco ine a potom zase raz opak toho a tak stale dokola...alebo ta realnejsia verzia, ze to vobec od boha nepochadza a cele si to len ludia vymysleli...rovnako ako ludia napisali a vymysleli uz mnoho literarnych diel aj davno predtym ako nejaky stary a novy zakon vznikol...napriek tomu, vacsina ludi tieto starodavne pribehy povazuje za hodnotne literarne diela ale urcite nie za bozie zakony, za ktorych porusenie hrozi bozi trest...preco mnohi ludia vidia v biblii nieco viac ako v inych literarnych dielach s moralnymi pribehami je uz asi subjektivna vec, pripadne vec vtlkania viery od ranneho detstva a inych mechanizmov, ktore cirkvi pouzivaju na to, aby si udrzali svojich veriacich...
tiez by ma zaujimalo, ci si vieru objavila sama niekedy v dospelosti, alebo ta k nej viedli rodicia od detstva...a kolko mas rokov teraz... a co by si urobila, keby za tebou raz prisiel tvoj syn alebo dcera a povedal ti, ze ma homosexualnu orientaciu...tiez by si mu hovorila o tom, ako ma zit v celibate...alebo by si chcela, aby tvoj syn bol stastny a nasiel si staleho partnera, poznal partnersku lasku...
Aku realnu vyhodu vlastne poskytuje moznost uzatvorenia registrovaneho partnerstva?
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
neodzviem sa tak v skratke co sa do ostatných 157 strán príspevkov mohlo vojsť..?..fakt si neviem prestaviť čo sa tu rozobera..?..
Bud som homo alebo niesom.. ne?..či čo je na tom...
a nesom homosexual! a ani niesom zastancom homosexuality
Bud som homo alebo niesom.. ne?..či čo je na tom...
a nesom homosexual! a ani niesom zastancom homosexuality
Myslím, že uľahčovanie vybavovania na úradoch, daňové úľavy, dedičstvo, automatické splnomocnenie na vzájomné zastupovanie, ale určite v neposlednom rade ten pocit, že oficiálne patrí jeden druhému.
Okaj, takze ty osobne si proti ktoremu z tychto bodov? Predpokladam, ze ti nevadi ulahcenie niektorych administrativnych ukonov, takze ostava to druhe: "Pocit ze patria jeden k druhemu". Preco mas problem im to dopriat? Hovoris o viere, resp. ze povazujes homosexualny pohlavny styk muzov za hriech (ako je to s lezbickami?). Myslis, ze ked im oficialne nepovolime registrovane partnerstvo, nebudu hresit?Pantinela napísal:Myslím, že uľahčovanie vybavovania na úradoch, daňové úľavy, dedičstvo, automatické splnomocnenie na vzájomné zastupovanie, ale určite v neposlednom rade ten pocit, že oficiálne patrí jeden druhému.
Este poznamka, trochu ma ako ateistu zaraza dogmatizmus, ktory tu prezentujes. Jeden citat o zenach z Biblie: Veľmi ti rozmnožím ťažoby v tvojom tehotenstve; v bolestiach budeš rodiť deti a budeš túžiť za svojím mužom, ale on bude vládnuť nad tebou. Stotoznujes sa aj s tymto, teda ze ti bol prideleny osud niekoho takpovediac menejcenneho?
eMPiko, nie je mi pridelený osud niekoho menejcenného. Toto bolo myslím povedané keď Eva naviedla Adama aby jedol zo zakázaného stromu. Nemôžeš brať všetko úplne "doslova", sú to obrazy.
No a k tomu čo si sa pýtal: Podľa katolíckej cirkvi sú homosexuáli "odsúdení" na celibát, pretože osoby rovnakého pohlavia nemôžu byť zosobášené, čiže by išlo o smilstvo. Nie, že by som im nedopriala pocit, že patria jeden druhému, preto som aj napísala, že je to "nefér", pretože si uvedomujem, že niečo také je veľmi ťažké...
Myslím, že keď oficiálne povolíme registrované partnerstvo, bude všetko tak ako aj doteraz, len budú mať uľahčené niektoré administratívne kroky. V podstate mám k tomu rovnaký prístup ako k tomu keď niekto žije ako druh a družka. Ako katolíčka nesúhlasím s takýmto "statusom",ale nikoho nemôžeš k ničomu násilím donútiť.
No a k tomu čo si sa pýtal: Podľa katolíckej cirkvi sú homosexuáli "odsúdení" na celibát, pretože osoby rovnakého pohlavia nemôžu byť zosobášené, čiže by išlo o smilstvo. Nie, že by som im nedopriala pocit, že patria jeden druhému, preto som aj napísala, že je to "nefér", pretože si uvedomujem, že niečo také je veľmi ťažké...
Myslím, že keď oficiálne povolíme registrované partnerstvo, bude všetko tak ako aj doteraz, len budú mať uľahčené niektoré administratívne kroky. V podstate mám k tomu rovnaký prístup ako k tomu keď niekto žije ako druh a družka. Ako katolíčka nesúhlasím s takýmto "statusom",ale nikoho nemôžeš k ničomu násilím donútiť.
Je sice pravda ze to vravel Eve, takze dame nieco "aktualnejsie". Prvý list apoštola Pavla Korintským, 11. kapitola:Pantinela napísal:eMPiko, nie je mi pridelený osud niekoho menejcenného. Toto bolo myslím povedané keď Eva naviedla Adama aby jedol zo zakázaného stromu. Nemôžeš brať všetko úplne "doslova", sú to obrazy.
Kód: Vybrať všetko
3 Ale chcem, aby ste vedeli, že hlavou každého muža je Kristus, hlavou ženy je však muž a hlavou Krista je Boh.
7 Muž si totiž nemusí prikryť hlavu, lebo je obrazom Božím a Jeho slávou; žena je však slávou mužovou
8 Lebo nie muž je zo ženy, ale žena z muža
9 ani nebol stvorený muž kvôli žene, ale žena kvôli mužovi.
10 Preto žena - pre anjelov - má mať na hlave znak mužovej moci
Registrovane partnerstvo ale nemozes porovnavat s cirkevnym sobasom, teda aspon v ociach Boha. Ci sa mylim?No a k tomu čo si sa pýtal: Podľa katolíckej cirkvi sú homosexuáli "odsúdení" na celibát, pretože osoby rovnakého pohlavia nemôžu byť zosobášené, čiže by išlo o smilstvo. Nie, že by som im nedopriala pocit, že patria jeden druhému, preto som aj napísala, že je to "nefér", pretože si uvedomujem, že niečo také je veľmi ťažké...
Tú prvú časť môžeme ísť rozoberať do druhej témy.
A k tej druhej: Nerozumiem celkom dobre otázke. Ako to myslíš, že to nemôžem porovnávať? Z náboženského hľadiska je jedno či žije muž a žena ako druh a družka, alebo či sú úradne zosobášení, alebo či muž a muž (žena a žena) žijú spolu ako partneri - stále žijú v hriechu. Ale neviem, či si sa pýtal zrovna na toto.
A k tej druhej: Nerozumiem celkom dobre otázke. Ako to myslíš, že to nemôžem porovnávať? Z náboženského hľadiska je jedno či žije muž a žena ako druh a družka, alebo či sú úradne zosobášení, alebo či muž a muž (žena a žena) žijú spolu ako partneri - stále žijú v hriechu. Ale neviem, či si sa pýtal zrovna na toto.
a co vravis na krestanske cirkvi, ktore sobasia homosexualne pary? cize z tvojich tvrdeni mi vychadza, ze registrovani partneri su na rovnakej urovni z hladiska cirkvi (z tvojho hladiska) ako slobodni ludia (nezosobaseni), tak potom by ti malo byt jedno ci bude prijaty zakon o registrovanych partnerstvach...
a co vravis na heterosexualov, ktori sa rozvedu ?
a co vravis na heterosexualov, ktori sa rozvedu ?
O kresťanských cirkvách, ktoré sobášia homosexuálne páry, priznám sa, neviem nič. Ktoré sú to?ephramko napísal:a co vravis na krestanske cirkvi, ktore sobasia homosexualne pary? ...alebo na heterosexualov, ktori sa rozvedu ?
No a tie rozvody... to je tiež na dlhú diskusiu... veľa mladých ľudí sa sobáši v kostole, len preto, že je to "krajšie" než niekde na úrade, hoci nie sú praktizujúci napr. katolíci. No a ak to potom neklape, tak nemajú problém sa po roku a pol rozviesť "pre neprekonateľné rozdiely". Osobne takéto rozvody neschvaľujem, ale v podstate neschvaľujem už ten sobáš - to je podľa mňa "katolícke" pokrytectvo. Ale je jasné, že sa nerozvádzajú len takéto manželstvá... tak tam je potom chyba asi inde... V niektorých prípadoch však musím uznať, že je lepšie keď sa muž a žena rozídu (tu však nastáva otázka, že prečo nastala taká situácia, že to musí byť a či sa tomu nedalo nejako zabrániť, prípadne, či vstupovali do manželstva skutočne s tým, že sa dokonale poznajú a ak áno, tak ako je možné, že to dopelo tam kam to dospelo...) Z cirkevného hľadiska je tiež možná nulita manželstva, prípadne odluka, ale tiež to nie je veľmi jednoduché.
u nas asi ziadna cirkev homosexualov nesobasi, kedze ani svetske zakony v SR neumoznuju sobas homosexualov...po svete ale najdes mnoho takych cirkvi, ktore homosexualov sobasia, dokonca to nie su nejake prtave cirkvi...tu mas jeden priklad, najvacsia svedska cirkev sobasi homosexualov, ich slovenski kolegovia im napisali list, ze sa za nich modlia aby svoje rozhodnutie prehodnotili...
http://change-your-mind.blog.cz/0911/ev ... lne-sobase
http://udalosti.noviny.sk/zo-zahranicia ... ualov.html
http://change-your-mind.blog.cz/0911/ev ... lne-sobase
http://udalosti.noviny.sk/zo-zahranicia ... ualov.html
Zaujímavé je, že nie celá táto cirkev s tým súhlasí... tí duchovní, ktorí s tým majú problém nemusia tieto sobáše uzatvárať.
http://www.postoy.sk/liberalni_svedski_luterani
http://www.postoy.sk/liberalni_svedski_luterani
aspon vidis aka je ta cirkev vyspela, keby vedenie katolickej cirkvi nieco prikazalo a zrazu by sa objavili duchovni, ktori by s tym nesuhlasili a nechceli to splnit, tak by vedenie katolickej cirkvi vyuzilo svoje paky na podriadenych a donutilo duchovnych "plnit plan" alebo by ich donutili odist z cirkvi...
v tej svedskej cirkvi sice farar moze odmietnut sobasit homosexualov, ale je povinny prizvat na tu faru ineho knaza z tej cirkvi, ktory ten par zosobasi...
v tej svedskej cirkvi sice farar moze odmietnut sobasit homosexualov, ale je povinny prizvat na tu faru ineho knaza z tej cirkvi, ktory ten par zosobasi...
Mňa zas prvé čo napadlo bolo, že či sa časom nezopakuje história a zas sa rozštiepi.
Moralne hladisko a etika su podla mna dobre dovody preco nepovolit.hughito napísal:Viackrát tu bolo spomenuté, prečo áno - čisto pragmatické dôvody. Homosexuáli sú tiež ľudia, normálni ľudia, ktorí majú také iste túžby a potreby ako my, takže nevidím dôvod, prečo registrované partnerstvá nepovoliť.