Aky sposob spracovania XML...?
-
addictor
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Aky sposob spracovania XML...?
Ludia... potrebujem poradit, ktory sposob parsovania XML by som mal zvolit... povodne som myslel na SAX, no som si uvedomil, ze XML, ktory idem pouzivat neni prilis zanorovany a je kratky, takze by sa kludne mohol pouzit DOM... no teraz sa neviem rozhodnut a ani neviem, co by bolo teda vhodnejsie...
BTW: tu je ten xml: http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxre ... -daily.xml
BTW: tu je ten xml: http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxre ... -daily.xml
-
audiotrack
VIP
-
addictor
Medium Star
jasne sry... bude to v jave a naroky...? je mi jasne, ze na rychlost by som mal zvolit SAX, no neviem, ci to nebude zbytocne plytvanie casom...audiotrack napísal:1) v čom to potrebuješ parsovať? (v akom jazyku)
2) aké sú nároky? (rýchlosť, jednoduchosť...)
-
pheo
Light Star
Tak z mojich skúseností ti môžem poradiť:
ak to máš jednoduché tak sax (hovoríš že nie takže nič z toho)
ak máš zložitý model model tak DOM (xml by nemalo byt velke, pri mojich pokusoch my 10MB xml zozralo 170mB )
Ak máš zložitý model a obrobský súbor neostáva ti nič iné len sax alebo stax
Keby nahodou velke data treba samozrejme aj zvazovat potrebnosť všetkých dát v pamäti (či nestačí streamové spracovanie)
Ak máš zložitý model a data by sa dali charakterizovať ako objekty tak mozes použiť JAXB (podla xsd si vygenerujes binding class-y)
ak to xml mas generovane ako webservice tak mas vacsinou podporu v tom ze si mozes pomocou wsdl suboru vygenerovať binding classy
(na okraj: pre mna jaxb favorit, hlavne v tom ze cely binding je automaticky , kde pri sax ,dom, stax, ... musis nejaku tu vrstvicku napisat, tu ti staci prihodit knihovny)
ak to máš jednoduché tak sax (hovoríš že nie takže nič z toho)
ak máš zložitý model model tak DOM (xml by nemalo byt velke, pri mojich pokusoch my 10MB xml zozralo 170mB )
Ak máš zložitý model a obrobský súbor neostáva ti nič iné len sax alebo stax
Keby nahodou velke data treba samozrejme aj zvazovat potrebnosť všetkých dát v pamäti (či nestačí streamové spracovanie)
Ak máš zložitý model a data by sa dali charakterizovať ako objekty tak mozes použiť JAXB (podla xsd si vygenerujes binding class-y)
ak to xml mas generovane ako webservice tak mas vacsinou podporu v tom ze si mozes pomocou wsdl suboru vygenerovať binding classy
(na okraj: pre mna jaxb favorit, hlavne v tom ze cely binding je automaticky , kde pri sax ,dom, stax, ... musis nejaku tu vrstvicku napisat, tu ti staci prihodit knihovny)
-
addictor
Medium Star
o 7 rano mi este mozog nefunguje tak, ako by sa ocakavalo... a predpokladal som, ze cez vikend by mi nestihli odpisat... navyse som chcel vediet nazor ostatnych, co by sa im zdalo vyhodnejsie pri jednoduchom XMLku... That's it....zaggi napísal:ty si na tej prednaske sedel a potrebujes sa pytat tu?![]()
co keby si sa radsej opytal profaka?
(alebo si na nej len doslova sedel so zalepenymi usami?)