aky vysoky ton este pocujete?
aky vysoky ton este pocujete?
Schopnost sluchu zachytit vysoke tony je individualna, meni sa hlavne vekom. Urobme si mensi prieskum u navstevnikov fora, mne vyslo 15khz aj to s odrenymi ušami.. Pridavam aj linky na youtube:
14khz
15khz
16khz
17khz
18khz
14khz
15khz
16khz
17khz
18khz
-
phatres1994
Star
Re: aky vysoky ton este pocujete?
pocul som vsetke, len pri poslednych 2 som musel pridat hlasitost o viac ako pri prvych 2, je to chyba, alebo je to jedno? (to s tou hlasitostou)
nezalezi to aj od reprakov/sluchadiel, ci taku frekvenciu zahraju ?
záleží. aj ked nejaké korunové slúchadlá z tesca budú mať problém skôr s hlbokými tónmi a podaním zvuku ako celku...
otestujem sa, ked budem pri PC. ale čo ma dávnejšie testovali na sluch u ušného, tak vraj všetko OK
otestujem sa, ked budem pri PC. ale čo ma dávnejšie testovali na sluch u ušného, tak vraj všetko OK
-
vladenko007
VIP
Cez repro v noteboku som nepočul nič. Dal som si slúchadlá a počul som 14,15,16 v pohode. 17 len tak tak a 18 vôbec. Vek 39
aj sluchadla z Tesca za 1€ vedia zahrat ton o vyske 14,15,16,17,18khz a pravdepodobne aj viac. Neriesime kvalitu zvukeho prejavu sluchadiel ale iba jeden jediny tonCuruj napísal:záleží. aj ked nejaké korunové slúchadlá z tesca budú mať problém skôr s hlbokými tónmi a podaním zvuku ako celku...
Po pridaní hlasitosti som počul všetky, posledný 18 dosť slabo, ale keď som zastavil/pustil, tak ten rozdiel tam bol citeľný.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
17 áno, 18 nie
specialne pre Hughita pridavam 19khz
Prosim udaje zadavat aj do hlasovania
Prosim udaje zadavat aj do hlasovania
-
Ryan Giggs
VIP
Nie tak celkom...gogo956 napísal:
aj sluchadla z Tesca za 1€ vedia zahrat ton o vyske 14,15,16,17,18khz a pravdepodobne aj viac.
-viď napr tieto za 5€ http://www.mp3.sk/koss-ke5-black-p-101230.htmlRyan Giggs napísal: Nie tak celkom...
Frekvenčný rozsah: 70 - 20 000 Hz
Impedancia: 32 Ohm
Citlivosť: 90 dB SPL/1mW
Skreslenie: < 0,5 %
Kábel: priamy, dĺžka 1,25 m, 3,5 mm jack
V tvojich videách sa mi to dalo počuť max po 15 kHz, v tomto videu ale až skoro po 18 kHz, nezáleží to aj od kvality videa na youtube?
PS: pri týchto nahrávkach sa mi tiež darilo počuť aj vyššie frekvencie http://scienceblogs.com/startswithabang ... hear-that/
PS: pri týchto nahrávkach sa mi tiež darilo počuť aj vyššie frekvencie http://scienceblogs.com/startswithabang ... hear-that/
-
Ryan Giggs
VIP
Ano papierove udaje su naozaj krasna vec... Škoda že realita je ina.gogo956 napísal: Frekvenčný rozsah: 70 - 20 000 Hz
Podstatne je s akym utlmom a akym skreslenim zahraju konkretne frekvencie. To sa však z toho nedozvieš. A ten utlm byva u lacnych sluchadiel (zaleži na konkretnych) taky že to nemaš šancu počuť hoci by si mal. S niektorymi nemusiš počuť ani 15 kHz. Možno ani menej.
No, ja som počul 15khz a mám 23. To je dobre, či zle?
Inak sluch mám myslím veľmi dobrý 
Tiez som pocul 15khz a takisto ma zaujima je to zle? 
do 15k v samotatnych, v tom velkom do 12k
18 som pocul a 19 uz vobec.
-
Scorpion90
King
tiez do 15, 16 uz nie. A to si myslim, ze pocujem celkom dobre
mladi ludia okolo 20tky by mali teoreticky pocut aj tych 18khz, ale je to individualne, ako nakoniec vsetko.
Mám 21, no niesom ten typ čo si pri každej príležitosti strčí slúchatká do uší. Tých 18kHz je počuť dosť zretelne (niektorí na youtube píšu, že v tom videu žiadna zvuková stopa nieje, čo je poriadna blbosť, ten zvuk tam rozhodne je). Pri 19kHz je to naozaj už veľmi slabé pískanie, takmer žiadne.