Alergia na Orechy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Alergia na Orechy

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Téma je asi jasná pre každého, mám alergiu na orechy, v piatok som užil asi pol kg orechov, možno aj viac. Našiel som si tom aj viacero článkov na internete, dnes ráno som vstal a mám opuchnuté lavé líco popri uchu. Čítal som, že to je Alergiou a ,že to vzniká pri tom.

Rád by som sa informoval či ste mali aj vy s tým skusenosti, nakoľko na viaceroch stránkách som čítal články, že sa to väčšinou prejavuje aj pri novorodencoch a, že treba im podávať mlieko atď. Dnes som si dal Paralen 500-ku, lahol som si do postele a dal som si aj Fenistil kvapky proti alergii. No na internete som čítal, že treba užívať nejaký Vitamín B6 nejaký Paradoxin. K lekárke s tým nechcem ísť, do štvrtka počkám keď sa to bude zhoršovať idem na Pohotovosť.

Rád by som sa spýtal, či vy ste niečo podobné zažili a, že hlavne čo ste jedli, lebo som hladný a neviem čo mám jesť, je mi jasné, že to kde niesu orechy, ale rád by som si dal nejaké vajco so šunkou atď.

Za rady Ďakujem. :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

na alergiu akejkoľvek formy je super zodac alebo dithiaden (tuším sa nedá voľne kúpiť...ale dá sa ukecať lekárničku :D - ja som to nepovedal...)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Áno, orechy sú jedna z potravín, ktoré sa zaraďujú medzi najsilnejšie alergény, preto sa neodporúčajú jesť ani deťom. tuším až od tretieho roka tuším. Skús zjesť niečo ľahké a len troch a uvidíš, ako ti bude. :)
Inak môžem sa spýtať, prečo ješ niečo, na čo vieš, že máš alergiu? :)
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Keď sme boli menší boli sme v škole v prírode.
Spolužiak tam zjedol, resp. odkusol si z oriškovej deli a išiel na pohotovosť. On má na to nejaké prehnané reakcie. Ale bol to brutal.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

bolek napísal:Áno, orechy sú jedna z potravín, ktoré sa zaraďujú medzi najsilnejšie alergény, preto sa neodporúčajú jesť ani deťom. tuším až od tretieho roka tuším. Skús zjesť niečo ľahké a len troch a uvidíš, ako ti bude. :)
Inak môžem sa spýtať, prečo ješ niečo, na čo vieš, že máš alergiu? :)
Nevedel som, že mám na to alergiu, až pred 2dňami som sa to dozvedel :wink:

O tom, že mám alergiu na orechy som nevedel, mám alergiu len na Penicilin ale o orechoch som šajnu nemal.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ja mam alergiu na orechy tiez, najsilnejsie sa mi to prejavi po skonzumovani vlaskych orechov (svrbenie tvare a krku), vacsie mnozstvo naraz som neskusal zjest, ale napr ked je v dakom zakusku vlassky orech kludne to zjem a nic sa nedeje,...

napr kesu orechy mi vobed nevadia, toho zjem strasne vela a som v poho, napr ani pistacie alebo arasidy mi nevadia,...

madle mi zasa to svrbenie sposobia, ale tak ked si clovek dava pozor tak sa to da, a ked mam napr mandlami posypanu babovku, abo hovorim vlassky orech v zakusku tak to zjem a nic sa nedeje, treba to skusat opatrne :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Stoporko napísal:na alergiu akejkoľvek formy je super zodac alebo dithiaden (tuším sa nedá voľne kúpiť...ale dá sa ukecať lekárničku :D - ja som to nepovedal...)
Zodac sa da kupit aj bez predpisu, ale iba najmensie 7 tbl. balenie, stoji cca 3e. :P
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiež som žrau Zodac, potom som prešiel na Fixit. Samozrejme mi to tak doktorka prikázala. Účinky asi rovnaké.
Je to citeľné, bez Fixitu mávam mierne zapchatý nos a kýcham.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

mne z vlasakov mandli a lieskovcov opuchne cela huba stale hlavne jazyk a podnebie mam potom brutalne citlive, kesu, arasidy mozem zrat odusu, skratka mi prekazaju len te orechy co rastu na stromoch :D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Stoporko napísal:zodac alebo dithiaden (tuším sa nedá voľne kúpiť...ale dá sa ukecať lekárničku :D - ja som to nepovedal...)
Volne kúpiť sa dá aj Modafen, Nurofen, Panadol Plus Grip, Daleron atď. :D

Orechy ozaj nemusím, ani mi nechutia! Ale keď už sa mi nejako dostanú do úst, tak mi tam spôsobia čudný, neprirodzený pocit. :smt078
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Clean_Up napísal:Volne kúpiť sa dá aj Modafen, Nurofen, Panadol Plus Grip, Daleron atď. :D

Orechy ozaj nemusím, ani mi nechutia! Ale keď už sa mi nejako dostanú do úst, tak mi tam spôsobia čudný, neprirodzený pocit. :smt078
volne sa kupit daju ale na alergiu vplyv maju minimalny...tamto su antihistaminika...a tema nie je o tom ci mas alebo nemas rad orechy
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

ja pouzivam na alergie zodac, dithiaden a claritine.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ja alergiu nemam ale nerobia mi dobre
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Nech zjem hociktoré orechy(vlašské, mandle, kešu), tak ma zavalí taký exém...Ozaj neželám nikomu. A najhoršie na tom je, že mi chutia. :cry:
iWin
Light Professional
Light Professional

Re: Alergia na Orechy

Príspevok od používateľa iWin »

aj keď je to pomerne stará téma nedá mi to :D všetci tu píšete ako veľmi vám chutia orechy a nemôžete lebo vám opuchne neviem čo, ja ani neviem ako taký orech chutí tuším v 10 a viezla ma sanitka.... kedykoľvek ziem akýkoľvek orech tak mi opuchne hrdlo a začnem sa dusiť :smt033
Napísať odpoveď