alergia(otazka skor na alergikov)
alergia(otazka skor na alergikov)
od zaciatku leta mam na nieco alergiu. cudne vsak je, ze sa prejavuje hlavne rano a to aj vtedy, ked mam zatvorene okno, ked som v prirode, tak su jej priznaky slabe, ale vacsinou ziadne. viem, ze taketo veci by som mal riesit u doktorky a asi ona jedina mi moze dat 100% pravdivu odpoved, ale momentalne nemam cas a nebudem k nej mat moznost prist skor ako za nejaky mesiac. moja otazka teda je, ci ludia, ktory maju alergiu na seno a podobne pocituju alergiu aj mimo priameho kontaktu s alergenom. mozete napisat aj nejake rady ako sa s tym vysporiadavate, lebo tie rana su vrazebne..
-
mirak2
Hardcore addict
Re: alergia(otazka skor na alergikov)
typicka otazka mojej mamy, ked pridem za nou s podobnym problemom: a mas v izbe povysavane?
Najskor to bude alergia na nejake roztoce alebo prach, skus vymenit vankus, popripade sa vyspat niekde inde, ci to neni v koberci, matraci, ked sa ti to deje hlavne rano... 
Pel, prach, roztoce alebo zvieracie chlpy. Treba poriadne vsetko pravidelne vysavat a poutierat prach, nechat perinu s vankusom prevesenu cez balkon a vyklepat to alebo najlepsie nepouzivat perie, ale pouzivat vankuse z mikrovlakien a podobne. Kup si tabletky Zodac, su na alergiu a uz sa daju kupit aj bez receptu. 10 tabliet stoji bezne 1,70 eur, ale kupoval som vo vacsich nakupnych centrach len 7 tabletove balenie a to za 3,40 eur. Preto radsej odporucam normalnu malu lekaren.
ja mam tiez presne toto iste. U doktora soms tym nebol. Vzdy to zacne zaciatkom leta, rano sa zobudim zacnem kychat a niekedy pocas dna ma zacnu svrbiet oci. Na oci som kupil kvapky, ktore mi ich zvhlcuju. Aj tie tabletky som mal ale neviem povedat ci som citil rozdiel, ked som ich uzival. Nastastie to nieje take zle a da sa to vydrzat.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...presne toto sa stáva aj mne. Ráno sa zobudím a hneď kýcham a soplím...ale ak zostanem pod perinou zakrytý, tak nič...a ak sa pod paplónom oblečiem tak som v pohode, ale musím si obliecť aj drigovicu, alebo niečo teplé, lebo inak budem kýchať celý deň...ale jak idem von do mesta alebo tak nejak, tak idem len v tričku a aj tak celý čas čo som vonku nesoplím a nekýcham...len občas..
-
hojko
Site Admin
Na alergiu odporucam Zodac, da sa kupit lacno a bez receptu, ale len balenie 7 a 10 kusov. Vacsie balenia su len na predpis, treba preto kupovat dve balenia po 10 kusov a je po probleme. Jedna tabletka denne a pohoda. Ked idem kosit, tak si ju dam tak hodinku pred kosenim a ziadne problemy. Pozor!!! Tabletka ma aj vedlajsie ucinky a moze sa chciet niekomu spat, takze by som nedoporucoval uzivatel tabletku pred jazdou na prvykrat, pokial to clovek nema otestovane. Mne to skor vadi, ked ju uzijem vecer ci v noci, pretoze na dalsi den som otapeny.
Ak sa chce niekomu ist na imunologiu/alergologiu, vystat si radu a spravit testy, tak tam sa zvykne predpisovat liek Zyrtec.
Ak sa chce niekomu ist na imunologiu/alergologiu, vystat si radu a spravit testy, tak tam sa zvykne predpisovat liek Zyrtec.
-
Corn Flake
Guru wannabe
No jediné čo mne (z tabletiek) pomáha je Alerid. Neviem či je na predpis alebo nie bo ten mi predá za par centov (lacnejšie ako v lekárni) rovno dokotor. Dáva mi to už pár rokov takže už fakt neviem. Ale skús sa pozrieť aj naňho.
-
Chesterka
Light Star
Už tu boli spomenuté tabletky Zodak. Je pravda že ste po nich mierne ospalý, ale čo už. Tie som brala asi dva roky a neskôr mi doktorka predpísala iné tabletky menom Fixit ktoré ešte navyše zmierňujú prejavy exému, ale tie sú asi len na predpis, neviem. Mala som aj jedny nosné kvapky, myslím že sa volali Nasofan a tie môžem vrelo odporučiť, ráno si raz streknete do nosa a máte celý deň pokoj. Hlavne treba udržiavať poriadok, to jest často vysávať, utierať prach a vetrať periny 
-
blitzkrieg
Professional
ja mám alergiu už dlhé roky, treba si na to zvyknúť ..tak isto som bral lieky ktoré mi prišli až z Francúzska...mám Zodac ale ten mi nepomáha ...a aj tak kebyže teraz ideš doktorke tak ti nespraví alergické testy, pretože v lete a na jar je najviac alergénov ktoré sa v tejto dobe aj mutujú ..napríklad ..ja som alergický na brezu (jeden strom/rastlina asi zo 100 ďalších) a tým pádom som alergický aj na melón, teda ak by ti robila testy tak by tie výsledky neboli presné lebo všade okolo seba máš alergény ..ja mám v izbe taký stromček/rastlinu ..dracena sa volá ..mne dosť pomáha proti alergii ...zachytáva na sebe veľa prachu a sem tam ju len osprchujem nech to z nej zmyjem ...skús si niečo také zohnať aj ty ..a čo sa týka prachu ..tak vysávaj ..ja vysávam každý druhý deň ..a utieram prach ..