ALSA

Všetko ohľadom Linuxu...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

A keby to nefungovalo, tak je veľa iných distribúcií, môže to byť aj nejaký bug. Veľmi user-friendly (rovnako ako Ubuntu) je Mandriva a OpenSuse o niečo menej Fedora.
AxElko.P
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa AxElko.P »

OpenSuse sa musi kupit?
No mne sa zapacilo Ubuntu-Gnome :( neciem preco to nejde (autodetec som este neskusal-pojdem)
hmm, ked tak by som dal asi Mandrivu ...
Cesar
Addict
Addict

OpenSuse je zadarmo, ale installer tam nie je taký jednoduchý ako v Ubuntu/Mandrive a preto live Mandrivu ale už je aj z OpenSuse Live, to som ešte skúšal. :D

Mandriva Live KDE:
http://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/Mandrake/ ... m-i586.iso
Mandriva Live Gnome:

OpenSuse Live CD:
http://software.opensuse.org/
AxElko.P
Amateur
Amateur

Cesar napísal:OpenSuse je zadarmo, ale installer tam nie je taký jednoduchý ako v Ubuntu/Mandrive a preto live Mandrivu ale už je aj z OpenSuse Live, to som ešte skúšal. :D

Mandriva Live KDE:
Mandriva Live Gnome:

OpenSuse Live CD:
http://software.opensuse.org/
Vdaka, no taham Mandivu KDE,aj GNome, pozriem, skusim..ak nepojde ubuntu tak si dam mandrivu...
NA stranke mandrivu.com su screen, no a tam je ta kocka kde su 4 plochy a vyberas si...je to aj na gnome? alebo iba na KDE?
Cesar
Addict
Addict

To bol asi compiz-fusion 3d desktop a funguje to na každom linuxe aj kde aj gnome. Na Mandrive by to malo fungovať hneď po inštalácii aj s live-cd.

Hlavne ten zvuk skús či tam bude fungovať. :P
AxElko.P
Amateur
Amateur

Co ma dost hneva je:
1.Ten zvuk na ubuntu vobec nejde,aj ked som dal vsade Autodetect...najradsej by som bol keby sa vyriesil ten zvuk na ubuntu...
2.Stiahol som si obe mandrivy,KDE aj GNOME s tym ze su LIVECD,ale po nabootovani mi uz chce instalovat....(skusal som iba KDE) ... no ok,ved videl som screeny a mandriva je pekna...
Beriem aj to ze je tam iba cesky jazyk,ved cestina sa da pekne pochopit,no ale ked tam nieje aspon konfiguracia klavesnice SK, tak to sa mi uz nepaci,Cesi maju namiesto č - ř (asoň myslím),pokial budem pisat clanky tak sa mi to nehodi.

tak prosim,pomozete mi stym zvukom,bol by som velmi povdacny...
chrono, ty si sa pytal na tu zvukovku, no uz vies aky je to typ atd, a malo by mi ju podporovat,ale nepodporuje...tak co stym?
Cesar
Addict
Addict

Mandriva live keď bootuješ tak sa spustí a je tam plocha - všetko. Namountuj vtedy niektorý oddiel a spusti niečo či tam aspoň zvuk funguje, keď nie tak zbytočne by si to inštaloval. Keď ani tam nejde zvuk tak chyba nie je v Ubuntu..
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Niekde som čítal, že tá (alebo podobná) karta používa zariadenie 1 (normálne sa očakáva, že to bude 0).
AxElko.P
Amateur
Amateur

Cesar napísal:Mandriva live keď bootuješ tak sa spustí a je tam plocha - všetko. Namountuj vtedy niektorý oddiel a spusti niečo či tam aspoň zvuk funguje, keď nie tak zbytočne by si to inštaloval. Keď ani tam nejde zvuk tak chyba nie je v Ubuntu..
Ako mi zacalo bootovat,tak tam boli nejake 3 veci (Help,jazyky,nastavenia) vybral som cesky jazyk a nenabootovalo LIVE ale uz hodilo instalaciu,- jazyk,rozlozenie klavesnice,cas a dosiel som az po vytvorenie oddielu,tam som to zrusil....

chrono
-tak co musim nastavit/prestavit?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ja takú zvukovú kartu nemám, takže netuším. Nedá sa tam nastaviť, že máš USB Audio (namiesto ALSA)?
Cesar
Addict
Addict

AxElko.P napísal:Ako mi zacalo bootovat,tak tam boli nejake 3 veci (Help,jazyky,nastavenia) vybral som cesky jazyk a nenabootovalo LIVE
Nechaj všetko ako je (anglicky) tak sa spustí. Skús s Google ubuntu+typzvukovejkarty ale tú mandrivu by si mohol skúsiť tiež, čo tým stratíš? :D
AxElko.P
Amateur
Amateur

Cesar napísal:Nechaj všetko ako je (anglicky) tak sa spustí. Skús s Google ubuntu+typzvukovejkarty ale tú mandrivu by si mohol skúsiť tiež, čo tým stratíš? :D
myslis iba nabootovat? Alebo aj instalnut?Musim zformatovat particiu kde je ubuntu

Chrono
UZ TO IDE :) obom K+
Cesar
Addict
Addict

A kde bol problém? Od čoho to funguje? :) Na mandrive alebo ako???
AxElko.P
Amateur
Amateur

Cesar napísal:A kde bol problém? Od čoho to funguje? :) Na mandrive alebo ako???
Nie, no trebalo nastavit USB audio :)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Uz pomaly posledny vykrik to tmy, chrono. Nice hit! :idea:
AxElko.P
Amateur
Amateur

Este sa chcem spytat ako spojazdnit na ubuntu tie 4 desktopy, v tej kocke, stiahol som compizconfig-settings-manager ,tam by mal byt ta vecicka, ale nejak mi nejde nastavit...viete nejak inak? prosim?
Cesar
Addict
Addict

V Gnome menu:
Preferences - Appearce Preferences - Visual Effects

Preferences - Advanced Desktop Effects Settings:
- Desktop Cube
- General Compiz Options / Desktop Size - Number Of Desktops

:)
Napísať odpoveď