Trocha som sa o to zaujímal a došiel som k záveru, že na staré karburátorové motory netreba robiť úpravy, na katalyzátorové áno.
Bol jeden v ČR na Favoriťke a veľmi si to pochvaľoval, že neklesol výkon a lacné.
Alternativne paliva (bio paliva)
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Alternativne paliva (bio paliva)
Takze prichadza zima, olej trochu hustne, trochu sa zhorsil ranny start ...
Zacal som olej miesat s benzinom v pomere asi 10L oleja 1 L benzinu, aby olej nebol taky husty, a znovu ide tak ako ma
Predpokladam, ked budu -sove teploty, bude problem zo startovanim aj z mixom olej/benzin, budem muset vymyslet nieco nove...
Rozmyslam nad druhou nadrzou a elektromagnetickym ventilom. Startoval by som na naftu a ak by sa trosku zohrialo, jednoducho by som prepol elektro-magneticky ventil a slo by na olej.
Zacal som olej miesat s benzinom v pomere asi 10L oleja 1 L benzinu, aby olej nebol taky husty, a znovu ide tak ako ma
Predpokladam, ked budu -sove teploty, bude problem zo startovanim aj z mixom olej/benzin, budem muset vymyslet nieco nove...
Rozmyslam nad druhou nadrzou a elektromagnetickym ventilom. Startoval by som na naftu a ak by sa trosku zohrialo, jednoducho by som prepol elektro-magneticky ventil a slo by na olej.
-
tacosi
Moderátor
To by si musel kazdy den pri poslednej jazde prepnut na naftu aspon kilometer pred cielom,aby Ti ostala v cerpadle a vysokotlakych trubkach.
-
Weblink
Light Star
mal by som dalsiu nadrz, s dalsim filtrom, s dalsimi hadickami .... tj by mi stacilo prepnut, len na par metrov, aby sa vymenil olej za naftu len v cerpadle ...tacosi napísal:To by si musel kazdy den pri poslednej jazde prepnut na naftu aspon kilometer pred cielom,aby Ti ostala v cerpadle a vysokotlakych trubkach.
uz pracujem na tejto uprave, zatial s manualnym prepinanim ...
celkom zaujimave. kam das druhu nadrz?
-
tacosi
Moderátor
Tak nie len v cerpadle,ale aj vo vysokotlakych trubkach veducich z cerpadla do vstrekov,pretoze naftu v cerpadle sice budes mat,ale co z toho,ked budes startovat este na ten olej,ktory Ti zostal v tych trubkach
-
Weblink
Light Star
z cerpadla mi idu take kovove hadicky priamo na trisky ... niesu vecie ako 10 - 15 cm a su dost uzke, takze v tomto problem nevidim...tacosi napísal:Tak nie len v cerpadle,ale aj vo vysokotlakych trubkach veducich z cerpadla do vstrekov,pretoze naftu v cerpadle sice budes mat,ale co z toho,ked budes startovat este na ten olej,ktory Ti zostal v tych trubkach
druha nadrz bude cisto len na naftu + zimne aditivum VIF, a bude umiestnena v motorovom priestore, bude sluzit fakt len na nastarovanie a trochu zahriatie motoraCHoBoT napísal:celkom zaujimave. kam das druhu nadrz?
Samozrejme hodim sem aj fotky
tak to som zvedavyWeblink napísal:
z cerpadla mi idu take kovove hadicky priamo na trisky ... niesu vecie ako 10 - 15 cm a su dost uzke, takze v tomto problem nevidim...
druha nadrz bude cisto len na naftu + zimne aditivum VIF, a bude umiestnena v motorovom priestore, bude sluzit fakt len na nastarovanie a trochu zahriatie motora
Samozrejme hodim sem aj fotky