alza.sk
Re: alza.sk
Reklamoval už niekto niečo v alze.sk ?
Ja už 3x reklamujem mivvy m310 kvôli baterke a stale tu reklamaciu naťahuju na posledny deň a dnes ma to ako potešilo strašne, že reklamacia zamietnuta kks ale pekne poporiadku:
1x som to dal reklamovať po nasledovnej skusenosti:
Netbook som mal necelých 9.mesiacov a jedneho dňa pridem domov zapnem netbook a nič proste zobrazi sa logo Mivvy a vypne kukam na to oranžova led svietila tak som zistil že mi z ničoho nič baterka odišla , no tak nič som si povedal zavolal tam,že teda čo a ako a pracovnik v alze mi povedal, aby som to teda poslal (ako pytal som sa ho či stači len bateriu alebo komplet cely netbook - samozrejme mi odpovedal ,že stači iba baterka ( no proste mal som to tam cele poslať lebo aj na SOI tak mi povedali ale to som ešte nevedel spoliehal som sa na to ,že keď im to stači tak super lebo netbook som potreboval)) 9.11.2009 bolo ukončenie reklamacie(nevidim tam kedy som to tam dal reklamovať ech ). Na ich stránke mi reklamaciu prijali po odoslani po 5 pracovných dnoch ,som si povedal no nič sa to mohlo niekde na pošte zdržať, tak čakam a po 2-och týždnoch mi prišla reklamacia zamietnuta, aby som poslal cely netbook.
2x tak som teda netbook poslal komplet a na další týžden som im netbook poslal, tak zase čakam mesiac a posledny 30 den mi tam napisali reklamacia vybavena s tým že mi vymenili bateriu za novú (dokonca 6-článkovú čomu som sa potešil oproti starej 3-člankovej). Lenže čo som nečakal po mesiaci sa situacia z bateriou zopakovala lenže je to problematicke pretože občas mi netbook vyplo pri 49% baterie potom to klesalo na 42% dalej 22% 18% 11% a pri tých % mi to proste surovo vyplo žiadne uspanie . Tak na čase poslať na dalšiu reklamaciu .
3x no dnes mi teda prišiel po mesiaci a 2 týždnov domov, reklamaciu mi zamietli s toho dôvodu že vyrobca ma záruku na bateriu len na 6 mesiacov (ehm ja že čo? veď ta nova bateria ma sotva mesiac a už mi to vypinalo a stracalo kapacitu) Tak sa im tam snažim dovolať ale maximalne sa dovolam automatu a na email nereaguju takže už ma chytali total nervy, tak podla automatu som si nahodil alza.sk/volat a zadal čislo a bol v očakávani, že mi zavolaju . Volali. ALE zrovna som bol v kuchyni tak som telefon ani nepočul iba som sa vratil a že zmeškany hovor ach jaj no čo hodil som požiadavku ešte raz a uvidim kks ale toto je trapenie fakt ako už mi to pripada fakt ako keby som bol niekde ........ Aby sa firma chovala k zakaznikovi takto a ešte vybavovanie reklamacie zdržuju do posledneho dňa. Doteraz som bol s alzou spokojny ako tovar čo som si objednal vždy prišiel ale toto je fakt sila už.
Ja už 3x reklamujem mivvy m310 kvôli baterke a stale tu reklamaciu naťahuju na posledny deň a dnes ma to ako potešilo strašne, že reklamacia zamietnuta kks ale pekne poporiadku:
1x som to dal reklamovať po nasledovnej skusenosti:
Netbook som mal necelých 9.mesiacov a jedneho dňa pridem domov zapnem netbook a nič proste zobrazi sa logo Mivvy a vypne kukam na to oranžova led svietila tak som zistil že mi z ničoho nič baterka odišla , no tak nič som si povedal zavolal tam,že teda čo a ako a pracovnik v alze mi povedal, aby som to teda poslal (ako pytal som sa ho či stači len bateriu alebo komplet cely netbook - samozrejme mi odpovedal ,že stači iba baterka ( no proste mal som to tam cele poslať lebo aj na SOI tak mi povedali ale to som ešte nevedel spoliehal som sa na to ,že keď im to stači tak super lebo netbook som potreboval)) 9.11.2009 bolo ukončenie reklamacie(nevidim tam kedy som to tam dal reklamovať ech ). Na ich stránke mi reklamaciu prijali po odoslani po 5 pracovných dnoch ,som si povedal no nič sa to mohlo niekde na pošte zdržať, tak čakam a po 2-och týždnoch mi prišla reklamacia zamietnuta, aby som poslal cely netbook.
2x tak som teda netbook poslal komplet a na další týžden som im netbook poslal, tak zase čakam mesiac a posledny 30 den mi tam napisali reklamacia vybavena s tým že mi vymenili bateriu za novú (dokonca 6-článkovú čomu som sa potešil oproti starej 3-člankovej). Lenže čo som nečakal po mesiaci sa situacia z bateriou zopakovala lenže je to problematicke pretože občas mi netbook vyplo pri 49% baterie potom to klesalo na 42% dalej 22% 18% 11% a pri tých % mi to proste surovo vyplo žiadne uspanie . Tak na čase poslať na dalšiu reklamaciu .
3x no dnes mi teda prišiel po mesiaci a 2 týždnov domov, reklamaciu mi zamietli s toho dôvodu že vyrobca ma záruku na bateriu len na 6 mesiacov (ehm ja že čo? veď ta nova bateria ma sotva mesiac a už mi to vypinalo a stracalo kapacitu) Tak sa im tam snažim dovolať ale maximalne sa dovolam automatu a na email nereaguju takže už ma chytali total nervy, tak podla automatu som si nahodil alza.sk/volat a zadal čislo a bol v očakávani, že mi zavolaju . Volali. ALE zrovna som bol v kuchyni tak som telefon ani nepočul iba som sa vratil a že zmeškany hovor ach jaj no čo hodil som požiadavku ešte raz a uvidim kks ale toto je trapenie fakt ako už mi to pripada fakt ako keby som bol niekde ........ Aby sa firma chovala k zakaznikovi takto a ešte vybavovanie reklamacie zdržuju do posledneho dňa. Doteraz som bol s alzou spokojny ako tovar čo som si objednal vždy prišiel ale toto je fakt sila už.
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Logan22: ja som tam 3x reklamoval uz koss sluchatka. mozno to vzdy bola moja chyba, no mlady chalan na reklamacke nasiel vzdy aspon 10 chyb a rovno mi aj povedal ze nedostanem novy kus. to ze natahovali do posledneho dna bolo presne aj u mna.
No dnes som volal do SOI ( do alzy sa nemozem dovolat blby automat grr a ešte ten hlas čo tam je ech no nechcel by som
), no a oni mi povedali, že ak vyrobca neda na tu novu baterku zaruku tak plati ta stara zaruka na pôvodnu bateriu ech jaj ach .. hm teraz to dam asi na prešetrenie a uvidim ako to dopadne ale fakt už ma to pekne štve taketo zaobchadzanie to som si mohol kupit aj v bazari taky netbook ach ajj.
Logan: tu prvu vymenu baterie ti nemali robit, je tam ta 6 mes. zaruka.
Prvu reklamaciu ani nerataj ze bola. Nebola. Ak ti servis nieco vrati ako zamietnuta reklamacia, nerata sa to napr. pri 3x reklamacia, narok na vymenu...
No nevyzera to dobre, podla mna sa k novej baterke nevyhadas. Ak ti servis nieco vrati opravene, na tu vec nemas opat novu zaruku ale bezi ta povodna..
Mozno nenatahuju, len nestihaju alebo sa im to nechce riesit.. potom to hori a vyriesia za 5min.
Prvu reklamaciu ani nerataj ze bola. Nebola. Ak ti servis nieco vrati ako zamietnuta reklamacia, nerata sa to napr. pri 3x reklamacia, narok na vymenu...
No nevyzera to dobre, podla mna sa k novej baterke nevyhadas. Ak ti servis nieco vrati opravene, na tu vec nemas opat novu zaruku ale bezi ta povodna..
Mozno nenatahuju, len nestihaju alebo sa im to nechce riesit.. potom to hori a vyriesia za 5min.
plusminus: no tak to asi tak vypadá ale mne ta prvá baterka odišla nadobro a na kapacitu či cykly je ta 6 mesačná záruka, ale mne odišla komplet bateria tak tu mi vyreklamovali za novu, ešte rozmýšľam či to náhodou aj netbook nerobí, že tie baterky odpaľuje nejakým spôsobom alebo mi dali dáky divný kus zas ja už fakt neviem čo mam spraviť, proste oni hneď na batériu všetko vzťahujú namiesto toho aby sa pozreli či aj v netbooku nie je dačo pokazené.
-
Errici
Expert
Ja si vsetky komponenty objednavam na alza.sk a nikdy som nemal vacsie problemy len teraz mam problem s externym diskom. Kupoval som ho pred vianocami a nejak zacal zle reagovat. Ked je zapojeny tak s nim nemozemani pohnut ak pohnem padne v system. Inak vzdy vsetko ok odporucam.
Čo treba všetko napísať do sprievodného listu keď chcem odstúpiť od zmluvy do 7 dní? Akurát viem, že je potrebné číslo účtu na vrátenie peňazí a dôvod vrátenia netreba.
http://www.pravaspotrebitela.sk/index.p ... &itemid=10AKO ODSTÚPIŤ OD ZMLUVY
Svoje odstúpenie od zmluvy nemusíte odôvodňovať.
Pošlite predávajúcemu list (najlepšie s návratkou), že odstupujete od zmluvy v zákonnej lehote.
V liste uveďte, o aký tovar ide, aká bola jeho cena a kedy ste ho prevzali.
Uveďte tiež, akým spôsobom žiadate vrátiť peniaze.
Tovar môžete vrátiť zároveň s listom, alebo výmenou za peniaze „z ruky do ruky“.
Predávajúci je povinný vrátiť vám peniaze najneskôr do 15 dní od odstúpenia od zmluvy, a to bez akýchkoľvek sankcií za odstúpenie, musíte však znášať náklady na vrátenie tovaru (napríklad poštovné).
-
Cyrus666
Light Professional
uz som mal tu cest a to bolo posledny x co som u tych ko*ot nieco nakupil, za cely mesiac neboli ani len schopni poslat tovar do servisuLogan22 napísal:Reklamoval už niekto niečo v alze.sk ?........
-
Grim
Darca
...ja mám inú skúsenosť...do 3 dní som mal nové RAMky...bez problémov, bez prieťahov...
-
caesar1987
Addict
pri reklamacii do 7 dni mi vratili hned peniaze
pri reklamacii po 1,5 roku som mal o 2 tyzdne novy kus uz doma...takze ja som spokojny..
pri reklamacii po 1,5 roku som mal o 2 tyzdne novy kus uz doma...takze ja som spokojny..
-
aughostino
Medium Professional
tiez som mal tu cest s reklamaciou, kupoval som od nich fotak, po vybaleni z balika som zistil, ze na krabici od fotaku je prerezana folia, ktora sa tam dava od vyroby (nieco ako plomba), pomyslel som si fajn, asi nejake vystupna kontrola pred predajom, ci je balenie kompletne, vybalil som fotak blizsie som si ho prezrel a medzi krycim sklickom displaya a displayom velky chumac prachu, fotak funguje v pohode len mi ten chumac tam dost vadi, hlavne pri prezerani nafotenych fotiek. hned som im pisal mail, volal, ale bezuspesne.
Najhorsie je, ze na slovensku ani v cechach nie je ziadne servisne stredisko pre tu znacku fotaku a keby to aj chcem dat spravit, tak to bude platena oprava, co nie je vobec lacne... za tu cenu opravy by som si mohol kupit novy fotak a tak aj bolo tento som dal psovi, nech sa s nim "trochu" pohra a kupil som si iny
Alza.sk uz nikdy viac!!! ustretovost pri predaji je sice na dobrej urovni, ale pri rieseni problemov po predaji 0 bodov.
Logan22: pri reklamacii sucasti notebooku (bateria, sietovy kabel, adapter) staci k reklamovanej sucasti prilozit seriove cislo notebooku, pripadne fotografiu stitku. nechapem preco od teba chceli aby si im tam poslal cely notebook. pripadne si najdi nejaky zmluvny servis pre tu znacku a posli ho do servisu ty a nie cez alzu, je to tak jednoduhsie...
Najhorsie je, ze na slovensku ani v cechach nie je ziadne servisne stredisko pre tu znacku fotaku a keby to aj chcem dat spravit, tak to bude platena oprava, co nie je vobec lacne... za tu cenu opravy by som si mohol kupit novy fotak a tak aj bolo tento som dal psovi, nech sa s nim "trochu" pohra a kupil som si iny
Alza.sk uz nikdy viac!!! ustretovost pri predaji je sice na dobrej urovni, ale pri rieseni problemov po predaji 0 bodov.
Logan22: pri reklamacii sucasti notebooku (bateria, sietovy kabel, adapter) staci k reklamovanej sucasti prilozit seriove cislo notebooku, pripadne fotografiu stitku. nechapem preco od teba chceli aby si im tam poslal cely notebook. pripadne si najdi nejaky zmluvny servis pre tu znacku a posli ho do servisu ty a nie cez alzu, je to tak jednoduhsie...
-
aviceN
Guru
Ja som mal s reklamaciou problemy...Pokazili sa mi ramky tak som vyplnil formular a poslal som im ich....prebehol mesiac, ani bu ani mu, tak som im musel zavolat ze co sa deje....po par dnoch mi pisu ze ramky boli vyexpedovane a mam ich cakat doma..ok, ramky dosli a co sa nestane? no boli sice nove/opravene, ale davalo mi to dalsiu chybu...bolo to urcite ramkou, lebo mi to iste robilo aj na inom pc...tak som im to znova poslal...znova som cakal ako ko*ot a na koniec mi pisu ze ramky sa uz nevyrabaju a ze ci chcem nejaky nahradny kus alebo peniaze....oni mi ponukali 50 e, to je cena za tie ramky ked boli v predaji... ale ekvivalentne ramky k tymto boli od 80-100 e...tak mi toto vysvetlite, je to normalne? s tymi peniazmi hej, ale ta reklamacia...
-
Hellboy248
Guru wannabe
aviceN: mne sa tiez doje*** sluchatka, cakal som mesaiac, prisli nove ktore po par dnoch sa doje*** a znova mesiac
kedze maju pravo 30dni tak skor ich nijako nepozenies
-
Thommas
Addict
Ja mám zas jeden čudný problém. Pred vianocami som mal objednané veci (myš, katódy, vetráky atď.) ktoré neboli v priebehu mesiaca skontrolované. Keď som ich otvoril, zistil som, že z KITu katód jedna chýba. Nejako som tomu väčší význam nekládol tak som sa o to ani nestaral. Lenže teraz sa mi zlomil vnútrajšok tej jednej katódy, čiže nesvieti. Čo by mi mohli povedať na reklamačke za to, že som im poslal len jednu katódu, že som si "nechal" druhú, čo mi ani neprišla? (a žiaľ na Alze nie som prihlásený)
Zatial som nemal ziadny problem na Alze. Reklamaciu z dovodu poruchy som nemal ziadnu teda len tie disky Seagate (2 kuse) co mali problem s firmware co bola okolo toho ta kauza. Tie sa proste vymenili za nove.
tiez som si s tade objednal monitor a prisiel v pohode zabaleny a funguje
... no hned ako prisiel tak bol dost studeny.. tak sme pockaly nech nepraskne... no v pohode mi to ide
28.12.2010 19:45 - som objednal
29.12.2010 - bola vyexpedovana objednavka
30.12.2010 - asi okolo 14:00 mi monitor doniesol kurier...
aj ked na alze je napisane do 24hodin
prislo to za 2 dni
28.12.2010 19:45 - som objednal
29.12.2010 - bola vyexpedovana objednavka
30.12.2010 - asi okolo 14:00 mi monitor doniesol kurier...
aj ked na alze je napisane do 24hodin
viper: aha, takze kurier mal kvoli tebe z prahy letiet o 20:00 aby si mal do 24 hodin monitor na stole? neplati to nahodou len ked objednas nieco do 12:00?
// dedomil: my bad...
// dedomil: my bad...
@Maki: Do 15:00
-
Scorpion90
King
to je jedno, aj tak to objednaval po ternmineDedomil napísal:@Maki: Do 15:00