AMD Turion ™ II Dual-Core P520
AMD Turion ™ II Dual-Core P520
Viete mi nieco povedat o tomto procesore? Ci je to nejaky novy procesor ci je dostacujuco vykonny atd...
Re: AMD Turion ™ II Dual-Core P520
porovnanie jeho vykonu oproti ostatnym procesorom si mozes pozriet tu http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
lukas9206 - dostačujúco výkonný na čo? Enkódovanie videa, prácu so zvukom, hranie hier, prehrávanie filmov, renderovanie, prácu v textovom editore, autocad, photoshop...?
Na hranie hier
-
uplink
VIP
Celkom bieda, od Core i3 330M vrátane a vyššie ho roznesú všetky intelácke procáky mobilnej rady. Na hranie hier na notebooku odporúčam minimálne Šmejd i5, najlepšie i7 920QM a vyššie, teda pokiaľ nechceš hrať len míny a kantrštrajk.
No tak to si ma teraz prkvapil s tvojou odpovedou...a co povies na tento AMD Phenom ™ II triple-core N830?
-
uplink
VIP
AMD Phenom ™ II triple-core N830 je skoro presne na úrovni Intel Core i3 330M @ 2.13GHz, t.j. najslabšieho Core i3
pre viac nfo:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
tieto "syntetické" testy zahŕňajú potenciál CPU, ktorý sa mi najlepšie odzrkadlil v hrách a práci zatiaľ, bez rozdielu na ostatné testy. Proste čo kúpim podľa tej tabuľky, to sedí.
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
tieto "syntetické" testy zahŕňajú potenciál CPU, ktorý sa mi najlepšie odzrkadlil v hrách a práci zatiaľ, bez rozdielu na ostatné testy. Proste čo kúpim podľa tej tabuľky, to sedí.
AMD Turion ™ II Dual-Core P520 je zastaraly a davno prekonany procak, dostacujuci iba pre nenarocneho uzivatela, ktory sa uspokoji s pouzivanim internetu a prehravanim filmov resp. pocuvanim mp3 
-
22lukas277
Novice
Tie Vase odpovede su uplne od veci . Ako niekto moze povedat ze je to stary a zastarany prekonany procesor ked je to model 2010 a je to MAINSTREAM procesor . Ten procesor uplne postacuje na hranie dnesnych hier prekovava intel core 2 dou a tak dalej a ako notebookovy procesor je plne vyhovujuci .aj tak Viacej si vzdy zakladam na grafike ako na procesore . tak ze moj nazor na tento procesor je ze je to vykonostne postacujuce skoro na cokolvek a pre normalneho uzivatela na 100percent . Najprv sa informujte nez sem napisete take kravyny...
-
uplink
VIP
22lukas277 - mám tu vedľa seba 2 notebooky s tým procákom, spúštal som na nich starý NFS Underground v 1366 x 768 na high detailoch a šlo to tak 12fps. [požiadavka klienta, aby som to tam nainštaloval a spustil]. Musel som ubrať všetky detaily aby to šlo aspoň 25fps.
Good job!
Good job!
NFS Underground? To nieje nahodou sest rocna hra? To musia byt asi dost stare masinky 
-
uplink
VIP
To je jediný diel ktorý som sa na tom odvážil spustiť...
Ale ja na svojom nemam problem spustit aj uplne najnovsie hry. Sice nie vsetky idu na plno ale mne to na zaciatok bohate staci. A pochybujem zeby sa v priebehu buduceho roka alebo aj dvoch rokov stalo ze nespustim nejaku hru.
je pravda ze nfsu zvladat musi ale tiez je pravda ze mobilne cpu od amd dnes stoja za h***o intel ich prekona ciuz vykonom alebo spotrebou=>lepsi pomer vykon/spotreba
-
uplink
VIP
To je super že spustíš hru, ale skús si zapnúť detaily na max, dať max rozlíšenie a nebodaj aspoň 4xFSAA tak Ti notebook zhorí pod rukami.
Jak som pisal uz vyssie dnesne hry spustim na max. samozrejme nie vsetky ale su hry ktore mi idu pekne plynule a vsetko mam na maxime
-
uplink
VIP
Ak spustíš na svojom noťase na plných detailoch [max. rozlíšenie, max detaily, stačí aj 4x FSAA] metro 2033, arcaniu, two worlds II, sniper ghost warrior, crysis, crysis warhead, mafiu II a settlers 7 a pôjdu plynulo, tak zožeriem moje papuče.
FPS porty z konzol nerátam, ako CoD, MoH a pod, tie majú irelevantné nároky, hnusnú grafiku a sú tunelové
Plynulo: 30+ fps, ktoré neklesajú pod danú hranicu, bez výrazného swappovania disku a loadovania textúr a scén, proste hrateľne.
Píšem to preto, lebo som mal tú česť s Asusom G73JH A1 a on nerozbehal tieto hry podľa mojich predstáv. A to je sakra iný notebook ako tieto šunky o ktorých tu píšeme. [jednalo sa o noťas pre jedného rakúskeho zákazníka].
FPS porty z konzol nerátam, ako CoD, MoH a pod, tie majú irelevantné nároky, hnusnú grafiku a sú tunelové
Plynulo: 30+ fps, ktoré neklesajú pod danú hranicu, bez výrazného swappovania disku a loadovania textúr a scén, proste hrateľne.
Píšem to preto, lebo som mal tú česť s Asusom G73JH A1 a on nerozbehal tieto hry podľa mojich predstáv. A to je sakra iný notebook ako tieto šunky o ktorých tu píšeme. [jednalo sa o noťas pre jedného rakúskeho zákazníka].
-
22lukas277
Novice
hej vole tie urcite si to mylis z AMD turion II M520 a nie P520 su to rozdielne procesory .Skusal so mna tom starom torione X2 pustit COD 6 a isol to v poho na plno . Dokonca som na tom bez problemom spustil metro a crysis wars . to metro sekalo od grafiky ale uplne v pohode to slo na vysokych neviem odkial si cerpal info ale je to tak a tom som pustal na kamosovom dvojrocnom notebooku . ja idem kupoat teraz toto a ten procak mi urcite bude stacit . http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-po ... 4g-w-b-7hp
Ja si stojim za svojimi overenymi informaciamy a nikto ma nebude presviedcat o opaku
Ja si stojim za svojimi overenymi informaciamy a nikto ma nebude presviedcat o opaku
-
hrban
Addict
no tak k tej grafike ti ten procák bude stačiť .... 
-
uplink
VIP
22lukas277 - Ty si asi v živote nehral Crysis, ani Metro 2033 na normálnom PC podľa toho čo píšeš. CoD 6 ma nezaujíma, ten má 20 polygónov na scénu, Metro 2033 Ti neozožeriem že Ti šlo plynulo na Turione, lebo to nejde ani mne miestami na trochu inom PC, to isté s Crysis Warhead, na to môžeš rovno zabudnúť. Jedine že by si to hral v 640 x 480 bez antialiasingu, ale Ty asi takú funkciu ako antialiasing nepoznáš, ináč by si tu nepísal kraviny ako tu píšeš.