Americká vojna s Iránom už začala

Diskusie na politické témy...

Mali by ich vybombardovat?

ano
62
26%
nie
178
74%

Celkom hlasov: 240

Spoty
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Americká vojna s Iránom už začala

Príspevok od používateľa Spoty »

16. októbra 2002 prezident Bush povedal americkému ľudu: „Nenariadil som použitie sily. Dúfam, že použitie sily nebude nevyhnutné.“

Dnes vieme, že toto tvrdenie bola lož. Prezident koncom augusta 2002 podpísal nariadenie, ktorým autorizoval americké sily začať aktívne vojenské operácie v Iraku a tieto rozkazy boli do platnosti uvedené už v septembri 2002, keď americké letectvo spolu s britským začali rozširovať svoje zóny bombardovania vo vnútri a mimo tzv. „bezletovej zóny.“ Tieto operácie mali za účel degradovať iracké letectvo a velenie.

Prezident Bush podpísal na jar 2002 dokument, ktorým autorizoval CIA a komando pre špeciálne úlohy na vykonávanie tajných operácií za účelom odstránenia Sadáma. Faktom je, že vojna v Iraku začala v lete 2002, ak nie skôr.

„Oslobodenie“ a šírenie „demokracie“ sa stali sloganmi neokonzervatívnej skupiny, ktorá dnes formuluje a vykonáva americkú zahraničnú politiku. Už len na základe rovnakej rétoriky „oslobodenia a demokracie“ by si mali Američania všimnúť politiku Washingtonu, ktorú začína pretláčať voči Iránu. Američania a tiež zvyšok sveta je naďalej klamaný o tom, že vojenské operácie v Iráne sa ešte nezačali. Mnohí si myslia, že v prípade Iránu je možné vyvarovať sa chýb z Iraku. Je to však omyl. Realita je taká, že vojna s Iránom už začala. Keď čítate tento článok, nad iránskym územím lietajú americké lietadlá.

Narušenie suverénneho územia inej krajiny je aktom vojny sám osebe. Avšak vojna s Iránom pokročila oveľa ďalej, než je štádium zbierania informácií. Prezident Bush využil moc, ktorú mu zverili koaličné mocnosti po 11. septembri a inicioval niekoľko tajných operácií vo vnútri Iránu. Jednou z najviditeľnejších sú CIA podporované akcie Mudžahedínmi el-Khalq, čo je iránska opozičná skupina, ktorú kedysi viedla Sadámova kontrarozviedka. Dnes pracuje výlučne pre CIA. Je horkou iróniou, že CIA používa skupinu, ktorá je stále označovaná za teroristickú organizáciu. Skupina, ktorú vycvičila na vraždenie pomocou výbušnín tá kontrarozviedka Sadáma Husajna, ktorá dnes vraždí v Iraku amerických vojakov, aby vykonávala v Iráne presne rovnaký druh činností, ktoré Bushova vláda odsudzuje dnes v Iraku.

Je horkou iróniou, že CIA používa skupinu, ktorá je stále označovaná za teroristickú organizáciu. Skupina, ktorú vycvičila na vraždenie pomocou výbušnín tá kontrarozviedka Sadáma Husajna, ktorá dnes vraždí v Iraku amerických vojakov, aby vykonávala v Iráne presne rovnaký druh činností, ktoré Bushova vláda odsudzuje dnes v Iraku.

Možno si americká administratíva konečne osvojila príslovie „jedného bojovník za slobodu je iného terorista“, čím odkryla pokrytectvo v jej pokračujúcej vojne proti terorizmu. Avšak CIA podporované teroristické bombardovania v Iraku nie sú jedinou operáciou, ktoré tam dnes prebiehajú. Na severe, na hranici Iránu s Azerbajdžanskom americké jednotky pripravujú základne pre masívnu vojenskú účasť. Záujem Rumsfelda o Azerbajdžan možno unikol západným médiám, avšak Rusko a kaukazské národy vedia veľmi dobre, že kocka o úlohe Azedbajdžanu s prichádzajúcou vojnou v Iráne už bola hodená.

Etnické vzťahy medzi Azermi a Azerbajdžanmi dlho využívala sovietska moc. Dnes sa ich zmocnila CIA, cvičiaca azerbajdžanské sily, ktoré majú sformovať špeciálne jednotky, schopné operovať vo vnútri Iránu za účelom zbierania informácií, priamych operácií a mobilizovania opozície v Teheráne.

Akonáhle začne vojna, Američania budú schopní udržiavať nad Teheránom 24 hodinovú leteckú prítomnosť. Americkí vojenskí plánovači už rozohrali vojenskú partiu a volajú po rozmiestnení multidivíznych síl v Azerbajdžane. Kým mnohí sa pozerajú na dianie v Iraku, nevšimli si, že zločin zopakuje – nelegálna agresia na základe falošných tvrdení, ktorej posledná vec, na ktorej jej záleží je ľud Iránu alebo Spojených štátov.

Scott Ritter - US war with Iran has already begun

Kód: Vybrať všetko

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/7896BBD4-28AB-48BA-A949-2096A02F864D.htm
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Ja viem ... Ale kedy začnu niečo s tym robit Rusi. Oni sa necitia byt orozeny... ? Nemas nieco o aktivitach "KGB" ohladom tohto... Urcite podla mna nespia

Inac dobry clanok ktory pravdepodobne neuzrie ine svetlo sveta nez Hojko.sk a prop.sk
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

V tomto clanku vidno aki boli aj su Americania pokrytci co sa tyka zahranicnej politiky. Skoda ze sa k tomu nemoze vyjadrit Les
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Ali N napísal:V tomto clanku vidno aki boli aj su Americania pokrytci co sa tyka zahranicnej politiky. Skoda ze sa k tomu nemoze vyjadrit Les
Bud rad, on by si ich ako vzdy velmi zastaval a pritom su to censured. Vsade sa musia srat a potom ze je na svete tolko zla. Za vsetko mozu amici. aj chudakov Indianov vyhnali do rezeravacii. censured

upravil Ob3l1x
Pravidlo 6 plati pre kazdeho BASA 72 hodin
Spoty
Light Professional
Light Professional

Ali N napísal:V tomto clanku vidno aki boli aj su Americania pokrytci co sa tyka zahranicnej politiky. Skoda ze sa k tomu nemoze vyjadrit Les
a co je s lesom ? preco sa nemoze vyjadrit ?

skusam zhanat dalsie info.. no taketo info nie su lahko dosiahnutelne.
drakeman napísal: Bud rad, on by si ich ako vzdy velmi zastaval a pritom su to kur*y. Vsade sa musia srat a potom ze je na svete tolko zla. Za vsetko mozu amici. aj chudakov Indianov vyhnali do rezeravacii. kur*y!
boze drakeman. uvazuj co povies. ak si toto naozaj myslis, hmmm radsej nic. treba studovat dejiny a az potom sa vyjadrovat. bo potom je to ako hus o pive. ale ja som tolerantna bytost. cmuk.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal: boze drakeman. uvazuj co povies. ak si toto naozaj myslis, hmmm radsej nic. treba studovat dejiny a az potom sa vyjadrovat. bo potom je to ako hus o pive. ale ja som tolerantna bytost. cmuk.
Spoty ako to myslis? Len co sa tyka spravnych vyrazov alebo celkovu myslienku resp. aky je tvoj nazor... :D (verim ze z toho bude dobra neosocujuca diskusia (teda ako poznam Spotyho bude to na urovni - tak ostatni sa pridrziavajte tychto pravidiel))
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les dobrovolne opustil forum, uz ho prosim ani nespominajte. Cital som nieco o tom ze USA sa citi byt ohrozena Cinou a Indiou. Cina velmi ekonomicky rastie, india taktiez. V Cine dokonca uz existuje nieco ako volny obchod a ten komunizmus povoluje na vsetkych frontoch. Som zvedavy kedy zacnu robit poriadky USA tam, ale asi nikdy pretoze Cina hodi nuke a bude po srande - klasika USA si trufne iba na bezbranneho.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Les dobrovolne opustil forum, uz ho prosim ani nespominajte. Cital som nieco o tom ze USA sa citi byt ohrozena Cinou a Indiou. Cina velmi ekonomicky rastie, india taktiez. V Cine dokonca uz existuje nieco ako volny obchod a ten komunizmus povoluje na vsetkych frontoch. Som zvedavy kedy zacnu robit poriadky USA tam, ale asi nikdy pretoze Cina hodi nuke a bude po srande - klasika USA si trufne iba na bezbranneho.
Mne sa celkom paci ako Cina rastie a ze maju tam daco ako Poriadok (myslim ze tam nemaju chyby demokracie) ale to ze tam maju Silu "demokratickej ekonomiky"
myscho
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa myscho »

co sa tej ciny tyka, mne sa ich vyvoj tiez velmi paci... Amici boli kur*y odjakziva, ale urobit nieco take ako bol zatah na blizkom vychode bolo dost brutalne a nikdo by to na nich nepovedal, ale malo to aj dobru stranku - klesol dolar(dost prudko) a vsetci ostatni uz budu opatrny a nebudu tak prikivovat USA na vsetko... Napr. Keby Blair nebol idiot a nelizal Bushovy Riť, trafalgarské námestie dnes nemuselo byť v troskách
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

t0m4s3 napísal:Les dobrovolne opustil forum, uz ho prosim ani nespominajte. Cital som nieco o tom ze USA sa citi byt ohrozena Cinou a Indiou. Cina velmi ekonomicky rastie, india taktiez. V Cine dokonca uz existuje nieco ako volny obchod a ten komunizmus povoluje na vsetkych frontoch. Som zvedavy kedy zacnu robit poriadky USA tam, ale asi nikdy pretoze Cina hodi nuke a bude po srande - klasika USA si trufne iba na bezbranneho.
cina hodi nuke, ty si dobry :D ale inac pravda, na cinu si usa netrufnu nikdy - mozno vtedy ked budu mat armadu z robocopov a terminatorov T1000
Spoty
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:Les dobrovolne opustil forum, uz ho prosim ani nespominajte.
prepac, ale musim este. preco? kde ? v akej teme o tom pisal.... tyzden som tu nebol sry.
ikovan napísal: Spoty ako to myslis? Len co sa tyka spravnych vyrazov alebo celkovu myslienku resp. aky je tvoj nazor... :D (verim ze z toho bude dobra neosocujuca diskusia (teda ako poznam Spotyho bude to na urovni - tak ostatni sa pridrziavajte tychto pravidiel))
napisal uplnu blbost. proste nazor vytvoreny na zaklade TV a toho co pocul niekde/odniekoho.
drakeman napísal: Bud rad, on by si ich ako vzdy velmi zastaval a pritom su to censured.
Les o obyvateloch a o USA hovoril tak ako hovoril bo nieco v USA prezil. ja som v USA stravil 4 mesiace.. a musim povedat, ze to bolo skvele. ten kto tvrdi, ze nemaju kulturu atd... nevie co hovori. ALE TOTO JE OT TAKZE STOP THE GAME !
drakeman napísal:Vsade sa musia srat a potom ze je na svete tolko zla
ach jaj no co mam na toto povedat ? mam sa rozpisat ?... to hadam nie.. len tolko nazor 13-15 rocneho chlapca... ( aj ked ja som bol uz vtedy dost inteligentny :D :D : D: )
drakeman napísal:Za vsetko mozu amici. aj chudakov Indianov vyhnali do rezeravacii. kur*y!
Muhehehehehehe.

ANo USA robi bordel... rozosieva semiacka ... kt klicia do niecoho co si ani nechcem predstavit. nepaci sa mi, ze USA sa takto sackuje do azie. namiesto toho, aby z iraku odisli.. stavaju tam najmodernejsie vojenske zakladne. staci si len vybrat koho dalsieho USA napadnu. egypt ? iran ? a kto potom ? rusko ? cina ? korea ? no radsej na to ani nemyslime... a ver me v to, ze im ide len o ropu.

zajtra este daco napisem.. no teraz uz ani nevidim co pisem.. bru noc a nech sa vam o mne sniva.cmuk.

drakeman a myscho budte radi, ze nemat basu Pravidlo 6 !!!

http://www.prop.sk/zlo.htm

http://www.prop.sk/zakon_patriot.htm

http://www.prop.sk/sposobia.htm

http://www.prop.sk/preco_nemozeme.htm

http://www.prop.sk/orwelovska_cistka.htm

http://www.prop.sk/pod_dozorom.htm

http://www.prop.sk/europsky_zatykac.htm

http://www.prop.sk/informovanost_prekracuje.htm
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

USA Iran obvinuju, ze cielom jeho atomoveho programu je vyroba jadrovej zbrane, co mozno de facto povazovat za sablonu, podla ktorej sa pripravoval utok na Irak, ci uz zo strany USA alebo svojho casu aj Izraelu (1981- Osirak). Zase nepodlozene informacie, ohovaracska kampan, snaha vzbudit vo svete obavy z toho, ze Arabska krajina vyvija jadrovu zbran a preto jej v tom treba zabranit- samozrejme preventvnym utokom. Pritom svetovo uznavani odbornici v oblati zbrani hromadneho nicenia a jadrovej energie sa zhoduju v tom, ze Iran ma daleko od schopnosti vyrobit jadrove zbrane...

http://www.hnonline.sk/index.php?p=k00000_detail&article%5Bid%5D=22560695
Uznavam triezvy pristup zo strany Iranu na margo hrozieb USA... sam by som sa zrejme v danej situacii nezachoval lepsie.

http://www.hnonline.sk/1-10022300-22292895-k01700_detail-b2
Svet sa uz nemoze nechat donekonecna vydierat USA. Miesto Severnej Korei, kde je vojensky jadrovy program zjavny- nakolko ho tamojsi rezim ani nepopiera, USA sa hnali do Iraku, kde sa hrozby nepotvrdili a stale castejsie v rovnakej suvislosti sklonuju Iran. Europa sa jednoducho musi zjednotit a pokym nebudu doveryhodne informacie- dokazy, povedat USA jasne NIE!

PS: Zaujimave tiez je, ako sa nova americka ministerka zahranicnych veci C. Riceova vyhraza, ze bude hnat temu jadroveho programu pred BR OSN a pritom USA po neuspesnom prezentovani "dokazov" hrozby Iraku tu istu BR OSN odignorovali :aasmile2:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Ako sme si uz pri USA zvykli, vzdy je za ich cinmi nieco ine, nez je oficialna verzia. Ja si myslim, ze okrem tych jadrovych zbrani v tom bude zas a znova cierne zlato. Hoci v Iraku su velke zasoby ropy, tak sa mi mari, ze cez Iran ide nejaky hlavny ropovod. Cert vie, ci si aj tam nexcu urobit nejaky kohutik. Tiez je fakt zaujimave, ako tu uz bolo spominane, ze nie je nic pocut od Rusov. Predsa sa USA trepe az moc blizko k Ruskemu uzemiu a vyuzivaju niekdajsie zaujmy Ruska.

2 Spoty: s tymi Indianmi mal drakeman pravdu. Mam aky-taky prehlad o americkej historii. Pri ich povahe by urcite nepristali na to, aby zdielali spolocne uzemie s Indianmi, or aby nebodaj Indiani mali vlastne uzemia.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Ja len nechapem naco by CIA cvicili teroristov aby tak zabijali americkych vojakov.Nechapem aky to ma vyznam.Sa mi zda ze to je dalsia novinarska kacka :D .
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

ked ste uz spomenuli tie jadrove zbrane - tak preco ich iran nemoze mat? ked ich moze mat taka teroristicky krajina ako USA, tak preco nie Iran? su v niecom horsi, alebo co?
Spawn
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Spawn »

ikovan napísal:Nemas nieco o aktivitach "KGB" ohladom tohto...
Mám...KGB oficialne neexistuje už pekne dlho...
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:Ja len nechapem naco by CIA cvicili teroristov aby tak zabijali americkych vojakov.Nechapem aky to ma vyznam.Sa mi zda ze to je dalsia novinarska kacka :D .
Tak ja ti poviem preco by cvicila CIA terajsich teroristov lebo ked bola studena vojna tak nebolo pre USA nic lepsie ako s dodr.at s peniazmi dogrami a vojenskym vycvikom do Afganistanu aby mohli akoze niekto iny drb.at Rusov. Preto ich cvicili ale teraz sa im to vratilo lebo zo zleho ale predsa na nieco dobre kamarata (afgansky bjojov.) stali zly nepriatelia..
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Spawn napísal:Mám...KGB oficialne neexistuje už pekne dlho...
JA viem preto som to dal do uvodzoviek aby sa len vedelo co mam konkretne namysli
Spoty
Light Professional
Light Professional

majstersveta napísal:ked ste uz spomenuli tie jadrove zbrane - tak preco ich iran nemoze mat? ked ich moze mat taka teroristicky krajina ako USA, tak preco nie Iran? su v niecom horsi, alebo co?
to mas skade, ze USA je teroristicka krajina ? a preco nie ? technologicka zaostalost. nemaju pristup k surovinam. peniaze ? a potom este know how. aj ked kupit sa da vsetko.
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

to mam stade, ze usa napadaju kazdeho, kto sa im znepaci, ci uz ekonomicky, alebo vojensky, vid irak
napadli suverenny stat, k nim sa pridali ine staty, a teraz sa ty moslimovia brania a oni sa cuduju - preto je USA podla mna najvacsi svetovy terorista
Napísať odpoveď