Android 6 na Nexus 7 2012

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
ricard_12
Light Expert
Light Expert

Android 6 na Nexus 7 2012

Príspevok od používateľa ricard_12 »

Zdravím, mám otázku ohľadom flashovania androidu 6 na nexus keďže na xda som našiel verziu pre Nexus 7 2012

Kód: Vybrať všetko

http://forum.xda-developers.com/nexus-7/development/rom-aosp-6-0-grouper-t3225584
a teda chcel som to skúsiť lebo 5,1,1 je na tomto tablete nepoužiteľný, no po stiahnutí súborov z odkazu sa tam nachádzali dva súbory a to boot.img a system.img, no pri flashovaní cez nexus root toolkit odomňa vyžaduje súbory na flashovanie s koncovkou .tgz alebo .tar a nijak sa k ním nikde nemôžem dostať a mám iba tieto dva boot.img a system. img. Všetko mám spravené odomknutý bootloader, všetko čo treba len sa potrebujem nejako vysporiadať s nahraním súborov do tabletu a neviem ako na to takže hľadám radu niekde tu vďaka.
ja_som
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Android 6 na Nexus 7 2012

Príspevok od používateľa ja_som »

Cez NRT to neurobíš, na XDA si nájdi adb a fastboot (ak nenájdeš iné, našiel som TOTO), to si nahraj do PC, niekam, do toho istého adresára nahraj oba img súbory, podrž v adresári Shift a cez pravý klik vyber "Otvoriť príkazový riadok v tomto priečinku".
Vypni tablet, držaním tlačidla hlasitosť dole a zapínacieho ho spusti, nabehne ti čierna obrazovka s obrázkom vykoteného androida s otvorenými dvierkami na bruchu, niekoľko riadkov textu vľavo dole (viď obrázok v prílohe). Pripoj tablet k PC.
Do príkazového riadka píš:

fastboot devices
Tak zistíš, či je tablet pripojený, napíše ti niekoľko písmen s číslami a za tým device, ďalej:

fastboot flash boot boot.img
nahrá sa ti boot, za pár sekúnd, potom:

fastboot flash system system.img
začne sa odosielať a potom inštalovať systém, chvíľu to potrvá, a nakoniec:

fastboot reboot
Tablet sa reštartuje a začne nabiehať systém, ak to bude trvať príliš dlho (viac ako 5min.), podrž tlačidlo pre zapnutie na niekoľko sekúnd, kým sa tablet nevypne, potom ho znova zapni.
Prílohy
tired-stock-rom-your-nexus-7-install-cyanogenmod-instead.w654.jpg
ricard_12
Light Expert
Light Expert

Re: Android 6 na Nexus 7 2012

Príspevok od používateľa ricard_12 »

Super všetko funguje návod na jednotu ;) ďakujem pekne
Napísať odpoveď