Android aplikacie

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Android aplikacie

Príspevok od používateľa starysomar »

Som praktik - moja sa sťažovala na malú výdrž batérie - zastavil som jej apku na chytrý náramok (spúšťal BT) a naučil vypínať NFC. Rozdiel je.
Greenalp: https://play.google.com/store/apps/deta ... metracker2
vyžiera tiež dosť - za jazdy spresňuje polohu čo 15 sekúnd, v pokoji zhruba do dvoch minút. S GPS OFF o dosť menej. Waze počas navigovania "ohreje" telefón aj keď idem v noci s minimálnym jasom displeja. Pár percent tu, pár percent tam, v súčte môže byť celkom dosť :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no s tym GPS neviem... ked obcasne pouzivam telefon na navigaciu v aute tak baterka ide dole extra rychlo. cestou do chorvatska som zapojil do nabijacky a za viac nez hodinu sa telefon zvladol nabit o par percent.
oproti tomu ked sedim doma a nieco robim na telefone ktory je na nabijacke tak nema problem sa nabijat. takze cisto displej to nebude.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

problém bude, že v aute máš slabé usb
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

urcite je aj to jeden z dovodov ale nic to nemeni na tom ze GPS zase az tak malo nezerie. samotny gps prijimac urcite nezerie tolko co zasvieteny displej, ale tak displej skratka zasvieteny byt musi pokial pouzivas telefon. navigacia je celkovo najvacsi zrut baterie lebo pouziva najviac zdrojov. displej svieti aby si videl mapu, gps prijimac je nonstop zapnuty a prijima data, mobilny internet je zapnuty tiez aby si mohol stahovat mapy a dopravne informacie...
https://www.quora.com/Battery-Life/Why- ... smartphone
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

áno viem, len som reagoval na to nabíjanie.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

BTW..ku koncu sa spomaľuje nabíjenie, vraj ochrana, robí to aj pri powerbankách...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Spravne, klesa nabijaci prud. Aby neprekrocilo hranicne napatie. Aku ma nejaky vnutorny odpor. Vacsi prud by sposobil stupnutie napatia nad. Aj ohrev.

Ani nabijat, ak percento...nezacne plnym.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

starysomar: Nevidim dovod pouzivat daky tracker, ked polohu vies zdielat jednoducho cez Google Maps, ktory je sucastou Androidu. Na co dalsiu aplikaciu??? Waze pri navigovani vyuziva GPS, je zasvieteny displej a samozrejme data, ktore stahuje neustale z internetu.

aacid: Mas slabu nabijacku v aute, zrejme daka s 12W vystupom. Takze to logicky nestihalo dobijat. Treba pouzit silnejsiu nabijacku: https://www.alza.sk/vention-two-port-us ... 3.htm?o=17
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

inak ku Google Mapam, pred mesiacom som potreboval ist z BA do NR a nechcelo sa mi kupovat dialnicnu. zapol som google mapy, dal navigovat, vybral cestu bez poplatkov a asi po 15 minutach pozeram ze nejak divne odbacam, pozriem na telefon a ten ma naviguje na dialnicu. tak som to znova prehodil na staru cestu a po chvili zase navigacia krici ze mam odbocit... som myslel ze ju vyhodim lebo som vzdy musel zastavit a pozriet co sa deje...
nakoniec som zistil (a spomenul si ze z toho isteho dovodu sme cestou z chorvatska narychlo kupovali madarsku dialnicnu) ze google mapy ti po nejakom case vyhodia okno v style "nasiel som kratsiu cestu, ideme tou, ak sa ti nepaci mas 10 sekund aby si tukol na nie"... a samozrejme pri soferovani si to nevsimnem... vypnut sa to nijak neda, jedine natvrdo vypnut dialnice a cesty s poplatkami...
odteraz uz len Waze pouzivam.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

AlzaPower Car Charger X510 Fast Charge mam overenu nabijacku v dvoch autach.

Google mapy sral pes, leda navadzanie peso a preco Greenalp pochopu, kto ho dlhsie odskusa a pride na jeho moznosti aj vo free verzii. Napriklad zap/vyp ho na dialku na druhom telefone vratane zap/vyp gps a zaznam poslednej trasy.
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

K-u-b-i-a-k napísal: 09 jan 2023, 14:21 buď rád že ti to xiaomi ešte vôbec funguje 🤣
Problem vyrieseny,stacilo nechat telefon uplne vybit.
Bateria drzi kapacitu ako nova.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

aacid: Hej, presne, Google Mapy pouzivam zasadne na pesiu navigaciu. Ked zratam kolko priserov to spravilo, presne kvoli tomu (ne)potvrdeniu "lepsej" trasy, tak idem zosediviet.

Waze ma sklamal iba raz, ale viac menej mojiu chybou, ked som nejako nemal v zahranici dobre spojenie s internetom (chyba mobilu) a Waze miesto toho, aby ma upozornil, tak zacal robit uplne kktiny a doslova sa zblaznil. V dedinach len tak randim bocil na vedlajsie cesticky, polne cesty, ale naozaj ze na kazdej druhej krizovatke.

Tiez pri Waze netreba zabudat na to, ze je treba manualne pridat znamku pre kazdy krajinu, kde chcete ist po dialnici, inak vas posle po starej (teda opak toho, co robi vacsina inych GPS).

Velmi dobru skusenost mam aj s premium Sygicom, ale v dnesnej datovej dibe mi pride Waze praktickejsi a aj appka intuitivnejsia. Dokonca su tam uz aj ficurky, ktore predtym neboli, napr. asistencia pruhov.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tiež mi tak zblbol Waze v Srbsku a poslal ma dole z diaľnice.
Druhá partia ostala na diaľnici a získali náskok asi trištvrte hodiny..
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim. Viete mi poradit nejaku aplikaciu ktora dokaze natacat video aj pocas toho ked mam spustenu inu aplikaciu? Proste aby to tocilo v pozadi. Stym co mam v samsungu teraz tak vzdy ked to prepnem tak do par sekund sa nahravanie ukonci.. Vdaka
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

s tým čo máš v samsungu, myslíš 2 spustené aplikácie na obrazovke naraz?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Zdravim,

Vedeli by ste mi prosim poradit free aplikaciu na mobil na jednoduchu upravu videa, tj nahram video a pripojim napriklad toho typka z turn lights off :D

Dakujem
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

InShot
Napísať odpoveď