Angličtina- ako vedieť plynule anglicky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Angličtina- ako vedieť plynule anglicky

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hensym napísal:Hmm, ale škótsky prízvuk by som neradil priamo k anglickým, či? :)

Taktiež, tá baba z Misfits, nie je náhodou Ukrajinka?
Ved sa bavime o Britanii, nie o Anglicku....a v celej Britanii sa rozprava po Anglicky iba s nejakym prizvukom...

//autoeditácia príspevku (09 Sep 2014, 18:14)
Lepsie sa to ani neda:
:)
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Hensym: Aha dík :) na nete nieje nejaký stream, kde sú takéto rôzne seriály/sitkomi s titulkami?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Londynsky akcent je Cockney English. BBC English nema nic spolocne s Londynom, to je len jeden zo standardov. A standardny akcent standardnej anglictiny je tzv. RP. Takze nech si pustis cokolvek, vzdy to je dobre a hned ako si pustis potom nieco ine, tak to je este lepsie, pretoze si uz v obraze s viacerymi hovorcami. Takze tieto odporucania, ktory serial je dobry a ktor nie su velmi vagne. Tam, kde mam sediace titulky, tak tam je to vzdy dobre. A postupne ich eliminujem az zostanem pri cistom seriali. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Hensym, nn Kelly je Anglicanka ako lusk. A ta skotska anglina nepouziva slova z ich galciny. Na rozdiel od irskej, kde okrem vyslovnosti (uplne inej) mas slova neanglicke.

//zaujimave je, ze musela odist zo serialu pre to iste, co postava, ktoru hra :D
wiki hovori, ze stale zije tam, kde sa v East Midlands narodila, takze vlastne hovorila tak, ako bolo cely zivot zvyknuta
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

marek carey napísal:Londynsky akcent je Cockney English. BBC English nema nic spolocne s Londynom, to je len jeden zo standardov. A standardny akcent standardnej anglictiny je tzv. RP. Takze nech si pustis cokolvek, vzdy to je dobre a hned ako si pustis potom nieco ine, tak to je este lepsie, pretoze si uz v obraze s viacerymi hovorcami. Takze tieto odporucania, ktory serial je dobry a ktor nie su velmi vagne. Tam, kde mam sediace titulky, tak tam je to vzdy dobre. A postupne ich eliminujem az zostanem pri cistom seriali. :)
Naozaj? A vedel si ze Cockney je iba v istej casti Londyna? Nie kazdy Londyncan hovori hned cockney...
marek carey
Medium Star
Medium Star

Fakt? Nie, to som teda nevedel, este dobre, ze si mi to povedal. :)
spawn9999
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa spawn9999 »

taka otazka ohladom jednej ulohy. Treba vybrat spravne slovo (pravopisne spravne)
Thanks to you, I understand/ am understanding now.

co by ste vybrali a preco ? lebo toto ma tak zmiatlo (pre vas jednoducha otazka).
marek carey
Medium Star
Medium Star

I understand.
Understand sa nepouziva v priebehovej forme v tomto pripade, lebo to je takzvane stavove sloveso. Ked nieco chapes, tak tomu chapes vzdy, nie len prave teraz. To now je tam len zavadzajuce. :)
spawn9999
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa spawn9999 »

aha, dakujem ti velmi :) som sa pozeral, ze preco understand, ked tam je now. Uz viem
marek carey
Medium Star
Medium Star

kedykolvek :)
marek carey
Medium Star
Medium Star

Vsetko co pouzivas, sa tomu verit da. Ale ak to vydrzis robit zodpovedne tyzden, tak smola. Neda ti to nic. A za 14€ by som si radsej kupil poriadnu anglictinu pre samoukov aj s CD, pretoze na audioknihy sa toho zmesti malo, plus ziadne cvicenia, a potom ti uplne stagnuje produkcia jazyka. Ta Kollmanovej anglictina je super, ale musis sa jej venovat. Ja z toho davam studentom doplnkove materialy, jednoduche clanky, dostatok slovnej zasoby a su tam aj CDcka, takze neprides o nic. :)

Dalsou dobrou alternativou je aj tato edicia a ma navyse aj cvicebnicu: http://www.martinus.sk/?uItem=67929 a s CD stoji smiesnych 14€, ci kolko.
Napísať odpoveď