Animacia v detskom letnom tabore

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Bol/a si už veducim/ou v tabore?

áno
2
13%
nie
13
87%
nie ale chystám sa
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 15

Xaredon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Animacia v detskom letnom tabore

Príspevok od používateľa Xaredon »

Zaujimalo by ma kto uz bol animatorom v tabore alebo ci uz niekto z vas ma takyto druh skusenosti za sebou. A ak ano kolko krat a ake mate z deti pocity.
ydoodle
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ydoodle »

Ja som robil (a prakticky ešte aj robím) animátora pre decká aj starších (povedzme, tak do 17 rokov). No a pocit?

To sa nedá opísať tak ľahko: na jednej strane je to neuveriteľná únava, pretože tam si pre tie decká 24 hodín denne a všetky osobné veci musia ísť bokom. Tak ako si tie decká užívajú tábory a oddych, animátori stále riešia aké aktivity s nimi robiť a podobne. Zdá sa to ako "maličkosť", ale kto to skúsil, vie, o čo ide.

Na druhú stranu, pre mňa ako animátora je niečo úžasné vidieť tie decká šťastné. Sú prázdniny, rodičia často celé dni v práci, decko odkázané len na televíziu, počítač a pár kamošov. A zrazu je tu niekto, kto sa mu stále venuje, hrá s ním rôzne hry, chodí s ním na výlety a podobne.

Tábor nikdy nehodnotíme podľa toho, ako vyšlo počasie, alebo koľko z plánovaného programu sa stihlo - podstatným merítkom je pohľad pri záverečnom "nástupe" na tváre, ktoré sú plné krásnych zážitkov (sorry za jemnú melanchóliu, ale nedávno som sa vrátil z jedného takého tábora, v ktorom by som kľudne pokračoval aj mesiac).
Napísať odpoveď