ANTIFICO
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
hmmm no a co by som mal spustit apokalypsu? ja ta nechapem sak co si potom pisal ak nie to co tam je napisane alebo myslel si nieco ine nez co je napisane? sak prezradFrikso napísal:juho: Bla bla bla bla! Si poriadne prečítaj môj príspevok ešte raz (kludne aj dva razy) a potom spusti..
to nebola dvadsatkorunova reforma to boli poplatky v zdravotnictve.Frikso napísal:juho: Automaticky si ma postavil do pozície obhajcu "dvadsaťkorunovej" reformy.
no tak sa ospravedlnujem ale ked napises nieco take ako ze zrusili sa poplatky a hned pises ze zdravotnictvo je v dlhoch tak to vyzera ako by sis myslel ze tymi poplatkami sa oddlzuje(a to vobec nebola pravda).
tak ked chces napisat ze sa neriesi problem zadlzovania tak to napis a nezatahuj tam to co k tomu nepatri pre lepsie pochodpenie co chces opisat.
a teraz k tomu teda podla teba je zle ze zrusil? jak sa nestara sak to bol dpbry krok ked ludia nemusia platit okrem liekov ktore sa stale zdrazuju este aj za recepty a takdalej ci si myslis ze to bol zly krok?
a k tomu ze sa odvadza od skutocneho problemu zadlzovania. si zober ze vacsina firiem je zadlzenych a kolko ludi(vzor USBA) zije na dlh? to sa neda ze budes profitovat a kazdy bude a v kazdoom odvetvi. je to neriesitelny problem, sak daj navod nato ako odlzit nemocnice. sak zdravotnictvo patri pod stat ten je v dlhu takze aj tak aj tak stale tu bude existovat nejaky dlh a neda sa ho zbavit.
Opravím ťa, išlo o reformu. Nešlo len o poplatky, ale aj poisťovne, rajonizáciu... atd.
-To, že sa nerieši problem zadlžovania som veľmi zretelne napísal v prvom poste. Opäť ti ho odporúčam prečítať.
-Lieky sú predražené v tom s tebou súhlasím. Čo tak vymyslieť mechanizmus, ktorý by poplatkami u lekára uľavil z doplatkov za lieky?
Jednou z uloh poplatkov bolo dostať zdravých ľudí a hypochondrov z ambulancii a tým uvoľniť ako kapacity, tak aj ušetriť.
Tým by ozajstní pacienti dostali svoje peniaze späť v podobe lacnejšieho lieku.
A nechci po mne, aby som prišiel s riešením takehoto problemu. Nemám na to vzdelanie ani prax, skúsenosti..
-To, že sa nerieši problem zadlžovania som veľmi zretelne napísal v prvom poste. Opäť ti ho odporúčam prečítať.
-Lieky sú predražené v tom s tebou súhlasím. Čo tak vymyslieť mechanizmus, ktorý by poplatkami u lekára uľavil z doplatkov za lieky?
Jednou z uloh poplatkov bolo dostať zdravých ľudí a hypochondrov z ambulancii a tým uvoľniť ako kapacity, tak aj ušetriť.
Tým by ozajstní pacienti dostali svoje peniaze späť v podobe lacnejšieho lieku.
A nechci po mne, aby som prišiel s riešením takehoto problemu. Nemám na to vzdelanie ani prax, skúsenosti..
sak ja som ti to hned pisal ze islo o poistovnr hlavne si precitaj to moje este raz.Frikso napísal:Opravím ťa, išlo o reformu. Nešlo len o poplatky, ale aj poisťovne, rajonizáciu... atd
tak ale nato netreba mat vzdelanie nato ti staci rozum aby si vedel ze sa to proste neda vyriesit ani ak by to boli nemocnice pod spravou statu alebo ak by to boli sukromne firmy jak to chcela jedna z tych vlad presadit asi dzurova. pochop to ze nadavas bezdovodne..vsetci su zadlzeni to nieje problem a myslis ze lieky by boli lacnejsie kebyze je menej chorych? daj mi nato dokaz lieky su strategickou surovinou tak ako potraviny teda ked mozu tak najradsej ich drzia pri stalej cene. a vymyslaju nove lieky ktore su drahsie je ich menej sice ale su agresivnejsie a uz sa to tak robi u doktorov ze ked nieco mas tak je uz jedno ci to je virus alebo bacil predpisu ti lieky navsetko co by si mohol prakticky mat co sa v tom danom case na danom miest vyskytuje cize aj na bakterie aj virulencie..takze ze by sa menej plytvalo(aj ked mozes si precitat co som uz pisal ze aj pred poplatkami zato platili sak aj vacsina lekarov vtedy priznala ze sa len vymenili poplatky za uplacanie kedze vzdy im nieco dali. a za PNky sa platilo aj predtym a vela ludi chodilo aj potom.)
a k tomu zaplneniu kapacit som pisal uz predtym ze ti lekari tych ludi tam drzia aj keby mohli byt uz davno prec stade takze to ze sa len tak uvolnia kapacity si nevystihol.
a jak som uz pisal tak vyriesit zadlzenie zdravotnictva(nemocnic) tym ze im das zo statu je blbost pretoze zdravotnictvo je pod vladou takze dlh sa nestratil len sa premenoval a dalej rastie a rastie.
proste ja mam pocit ze ty vobec nevies o tom ze dlh nic neznamena v ramci organizacii. mne sa zda ze ked pocujes alebo vidis nieco ze dlh tak to povazujes za zle. a ze zato su vsetci zodpovedni a su neschopni.
tak to nieje. uz jak som pisal si precitaj znova ze proste to sa inak ani neda riadit nez s dlhom. vela firiem ludi a (mozno)kazdy stat funguje v zadlzeni to nieje zle.
proste peniaze niesu riesenie na nic. sak si to predstav ze za to aby si mohol zit za jedlo za byvanie za vodu(hygiena a vyziva) platis...akoze davas zato len nejaky papier. a hlavnou hybnou silou kapitalizmu je: dlh. nato aby niekto ziskal musi niekto iny stratit. takze dlh je normalna vec to nieje nenormalne.
Zasa tu splietaš a vkladaš mi niečo do ust. Ja viem, čo je dlh a máš o mne výrazne skreslenu predstavu.
Navyše si ani trocha nepochopil, čo som písal o liekoch, ale totalne vôbec.
A zasa mi tu vykladáš o (mojom?) riešení dlhu krytím štátom. WTF? Proste s tebou diskutovať je radosť. Čo s tebou. Napíšem názor, ty zle pochopíš a trepeš mi tu piate cez deviate..
Ale čo už s tebou. Podľa teba stačí na riešenie zdravotníctva sedliacky rozum, to asi je to pravé orechové.
Navyše si ani trocha nepochopil, čo som písal o liekoch, ale totalne vôbec.
Ale čo už s tebou. Podľa teba stačí na riešenie zdravotníctva sedliacky rozum, to asi je to pravé orechové.
vela si protirecis.Frikso napísal:Čo tak vymyslieť mechanizmus, ktorý by poplatkami u lekára uľavil z doplatkov za lieky?
no a ako sa to inak da pochopit?Frikso napísal: Navyše si ani trocha nepochopil, čo som písal o liekoch, ale totalne vôbec.
este raz, poplatkami nic nevyriesis ci uz zaplatis viac ci menej cenu liekov urcuje niekto iny a nie nemocnice a lekari, to by si mohol pochopit zas ty.Frikso napísal: Lieky sú predražené v tom s tebou súhlasím. Čo tak vymyslieť mechanizmus, ktorý by poplatkami u lekára uľavil z doplatkov za lieky?
vobec ti to nevkladam do ust(niesom ziaden vkladac). zle chapes veci. ani som nepisal ze si to ty tak pisal(ach to je stylizacia). to bol priklad nato ked si pisal o nehoraznom zadlzeni. a tymto sposobom to vyriesilo napr: cesko nedavno. to vobec nebol tvoj napad tak si nemysli ze som to prebral odteba bol to len priklad toho ze nechapes co to znamena mat dlh v niecom takom ako zdravotnictve.Juho napísal: vyriesit zadlzenie zdravotnictva(nemocnic) tym ze im das zo statu je blbost pretoze zdravotnictvo je pod vladou takze dlh sa nestratil len sa premenoval a dalej rastie a rastie
tak to si napisal a z toho som vychadzal skus si to posebe precitat. precitaj si co si sam napisal.to je vsetko...:...frikso napísal:Nemusíš platiť dvacku u lekára. Vivat! Ale to, že nemocnice sú v ťažkých dlhoch a každý mesiac zápasia s exekútormi nikto nevidí.
Nestačí skritizovať predošlé reformy, zrušiť ich a nechať sytém ďalej hniť..
-
seth82
Darca
http://kollar.blog.hnonline.sk/c3-38495 ... i-klamstve
Aj tak predpokladám, že to poniektorí samozvaní odborníci označia ako článok nekompetentného človeka, ktorý buď klame, alebo sa do toho vôbec nerozumie
Aj tak predpokladám, že to poniektorí samozvaní odborníci označia ako článok nekompetentného človeka, ktorý buď klame, alebo sa do toho vôbec nerozumie
-
Jeremy
Medium Professional
Teraz som tuto diskusiu zacal citat od uplneho zaciatku. Precital som par prvych stran a vypychujem tu par otazok zo zaciatku a odpovedam na ne.. po styroch rokoch
Hojko: Volil by si ho aj v dalsich parlamentnych volbach po tom vsetkom
[quote="[http://www.hojko.com/post263697.html#263697]ZenniX[/url]"
pravdda .... preco vsetci nadavaju na Fica ked nebol este vo vlade takze nemozu vediet aky je ... podla mna bude lepsie za jeho vlady ... ved za cele vladne obdobie co si pamatam jeho nazory na zakony ,tak on jediny mal dobre pripomienky pre lud a nie proti ludu
Tak co spravil Fico za styri roky pre lud?Okrem toho ze si nahrabal. Iba ozobracil krajinu a spravil z nej tazke madarsko. Zasluzna robota
Tot iba prvych desat stran... stoji za to rozmyslat nad tym co bolo pred styrmi rokmi ako sme rozmyslali. aby sa historia neopakovala
tento prispevok bol zaslany 09 Okt 2005, 23:35 hmm co myslite. Asi ako ked zly sen sa stane skutocnostov. Takto sme o nom rozpravali pred styrmi rokmi. A to co sme rozpravali ze dufame ze sa to nestane sa staloquasimoto napísal:Co myslite ze by robil, keby sa naozaj stal premierom?
Myslite ze by naozaj porobil to co hovori? Ved potom by sme mali nenormlany deficit rozpoctu a museli by sme brat tazke uvery zo zahranicia. Je az taky sprosti, ze by toto spravil? Nie su to len kecy a nepokracoval by v opdobnej politike ako dnes, kedze reformy uz prebehli? Ved za jeho laviciarskou politikou je silna podnikatelske lobby. Fakt netusim co by robil, verim ze by bola vacsia korupcia a vratilo by sa tunelovanie, urcite by sa zhorsila policia, ale pochybujem ze by menil spat reformy.. aspon dufam
zaslane: 10 Okt 2005, 0:37hojko napísal:Fico ma aspon zaujimave argumenty, na vsetko si najde dovod, vyhovorku, je ochotny diskutovat o vsetkom ale volit budem aj tak Slotu.
Hojko: Volil by si ho aj v dalsich parlamentnych volbach po tom vsetkom
[quote="[http://www.hojko.com/post263697.html#263697]ZenniX[/url]"
pravdda .... preco vsetci nadavaju na Fica ked nebol este vo vlade takze nemozu vediet aky je ... podla mna bude lepsie za jeho vlady ... ved za cele vladne obdobie co si pamatam jeho nazory na zakony ,tak on jediny mal dobre pripomienky pre lud a nie proti ludu
Tak co spravil Fico za styri roky pre lud?Okrem toho ze si nahrabal. Iba ozobracil krajinu a spravil z nej tazke madarsko. Zasluzna robota
Tot iba prvych desat stran... stoji za to rozmyslat nad tym co bolo pred styrmi rokmi ako sme rozmyslali. aby sa historia neopakovala
-
krija
VIP
kazdy nejakym sposobom rozmyslame, ze ano? to co tu naznacujes by sa nestalo, keby nebola kriza. ficove cisla hovoria jasnou recou. vid:Jeremy napísal:Tento prispevok bol zaslany 09 Okt 2005, 23:35 hmm co myslite. Asi ako ked zly sen sa stane skutocnostou. Takto sme o nom rozpravali pred styrmi rokmi. A to co sme rozpravali, ze dufame, ze sa to nestane sa stalo.
http://openiazoch.zoznam.sk/zivot/makro ... S&year=ALL
skor by ste mohli zacat rozmyslat nad niecim ako je toto:
Dnes na každom kroku čítame o tom, aké "sekery" robia naše vlády. Ktoré? Všetky. Počnúc tou americkou až po tú slovenskú. Keďže je kríza, príjmov v štátnej pokladnici je stále menej a menej a potreba výdavkov je pritom stále väčšia bez ohľadu na sľuby o šetrení. Nárast zadlženosti Spojených štátov v priamom prenose a v reálnom čase je možné si pozrieť na http://www.usdebtclock.org/
Je zaujímavé, že nikto, nijaký novinár, nijaký ekonóm, nijaký politik si nepoloží logickú otázku: odkiaľ sú peniaze, ktoré si vlády požičiavajú? Vari niekde existujú takí bohatí ľudia, ktorí svoje ťažké miliardy spokojne ukladajú do bánk, aby si ich vlády odtiaľ mohli požičiavať a rozhadzovať?
Pritom dlh Spojených štátov ustavične rastie a neexistuje ani teoretická nádej, žeby niekedy bol splatený. Vy by ste požičiavali peniaze nenásytnému dlžníkovi, ktorého zadlženosť ustavične a vytrvalo rastie zo dňa na deň, z mesiaca na mesiac, z roka na rok a z desaťročia na desaťročie?
Pritom občania Spojených štátov sú najzadlženejší na svete. Firmy žijú z úverov a vlády z daní a z úverov.
To, že banky vyrábajú peniaze "z ničoho", je tabu. O tom sa nikde nehovorí a nepíše.
Podstata problému spočíva v nepochopení podstaty peňazí. Lepšie povedané: podstata problému spočíva v nezáujme pochopiť podstatu peňazí. Aká je úroveň nášho "všeobecného vzdelania", keď o peniazoch, s ktorými prichádzame denne do styku, nemáme ani potuchy, nikdy sme sa o tom v škole neučili a ani vrcholoví politici toho nevedia oveľa viac než priemerný občan.
Mikuláš Hučko
no ved to pretoze peniaze ako take vznikli na ovladanie ludi tym ze vytvoria nejake rozdelenie obyvatelstva na skupiny pricom s poctom penazi sa pocet osob znizuje(mozno by sa to dalo vyjadrit aj funkciou S=C/W pricom S=0 je uplne nezavisla skupina ktora ma tolko bohatstva ze sa stane naco si pomysli).
Predpokladam ze vdaka peniazom a nemuseli to byt prave peniaze v papierovom ci drahokamovom ci kovovom vyjadreni mohlo to byt aj v naturaliach tak vdaka tomu vznikli take nezmyselne veci ako su monarchie, nabozenstva, staty, ranne a neskore demokracie atakdalej.
proste niekomu nestaci sa spravat normalne a so vzdelavacim a technickym pokrokom dosiahnut neuveritelnu prosperitu pre celu Zem a zabezpecit v zakladoch normalnost pokoj a racionalitu.
nie, musi tu fungovat skazenost podvody na globalnych trhoch ktore zapricinuju prepady mien jednotlivych statov zadlzenia a nehorazne podplacanie. nato su peniaze a niekto nevie pochopit ze dlh v ramci statov nic neznamena. pretoze aj ked stat uz niekolkykrat vyhlasi bankrot tak zije dalej a dalej
Predpokladam ze vdaka peniazom a nemuseli to byt prave peniaze v papierovom ci drahokamovom ci kovovom vyjadreni mohlo to byt aj v naturaliach tak vdaka tomu vznikli take nezmyselne veci ako su monarchie, nabozenstva, staty, ranne a neskore demokracie atakdalej.
proste niekomu nestaci sa spravat normalne a so vzdelavacim a technickym pokrokom dosiahnut neuveritelnu prosperitu pre celu Zem a zabezpecit v zakladoch normalnost pokoj a racionalitu.
nie, musi tu fungovat skazenost podvody na globalnych trhoch ktore zapricinuju prepady mien jednotlivych statov zadlzenia a nehorazne podplacanie. nato su peniaze a niekto nevie pochopit ze dlh v ramci statov nic neznamena. pretoze aj ked stat uz niekolkykrat vyhlasi bankrot tak zije dalej a dalej
-
Jeremy
Medium Professional
krija:
Apropo skolstvo zamysleli ste sa niekto nad tym?
Fakt 1. Akreditacna komisia dodrbavala vysoke skoly za to ze maju velky pocet studentov na jedneho profesora. Jeden z hlavnych dovodov prijatia/zobratia akreditacie.
Fakt 2. Vysoke skoly dostali rozkazom od MS SR a MF SR aby prijali o 5500studentov viac dodatocne. Aby zamedzili zvysenej nezamestnanosti v septembri. (Prilev absolventov Strednych skol na trh)
Fakt 3. Jedine miesto kde vlada znizuje v praxi vydavky v statnom rozpocte je skolstvo, veda a vzdelanie. Maskuje to za pochybne prijmy z eurofondov, ktore vsak nevie efektivne cerpat. to znamena ze povedia toto by sme chceli vycerpat ale vycerpaju v praxi promile z toho...
obhaj toto ...
To nemozes mysliet vazne, ze? Kriza je prvou najcastejsou vyhovorkou preco sa mame zle. Typickou slovenskou vlastnostou je to ze stale hladame vinnika. teraz za to moze usa a jej kriza. Keby kriza neprisla kto by bol vinnik. Lebo prepac rozdavanie zo statneho rozpoctu mi pride troska tvrde.kazdy nejakym sposobom rozmyslame, ze ano? to co tu naznacujes by sa nestalo, keby nebola kriza. ficove cisla hovoria jasnou recou. vid:
Apropo skolstvo zamysleli ste sa niekto nad tym?
Fakt 1. Akreditacna komisia dodrbavala vysoke skoly za to ze maju velky pocet studentov na jedneho profesora. Jeden z hlavnych dovodov prijatia/zobratia akreditacie.
Fakt 2. Vysoke skoly dostali rozkazom od MS SR a MF SR aby prijali o 5500studentov viac dodatocne. Aby zamedzili zvysenej nezamestnanosti v septembri. (Prilev absolventov Strednych skol na trh)
Fakt 3. Jedine miesto kde vlada znizuje v praxi vydavky v statnom rozpocte je skolstvo, veda a vzdelanie. Maskuje to za pochybne prijmy z eurofondov, ktore vsak nevie efektivne cerpat. to znamena ze povedia toto by sme chceli vycerpat ale vycerpaju v praxi promile z toho...
obhaj toto ...
-
krija
VIP
jeremy:
1. nemam pocit, ze ja musim nieco obhajovat. ja na fica a jeho vladu z vysoka kaslem.
2. kriza nie je ziadna vyhovorka. su to prave modri, ktori vyuzivaju krizu na to, aby sa mohli do fica navazat (samozrejme okrem kradezi, v ktorych pokracuje aj ficova vlada)
3. netrapi ta to 20 rocne zadlzovanie? netrapi ta zadlzovanie aj v case hospodarskeho rastu (aj za dzurindu a to spolu s prijmami z privatizacie)? preco ta to trapi v case recesie?
1. nemam pocit, ze ja musim nieco obhajovat. ja na fica a jeho vladu z vysoka kaslem.
2. kriza nie je ziadna vyhovorka. su to prave modri, ktori vyuzivaju krizu na to, aby sa mohli do fica navazat (samozrejme okrem kradezi, v ktorych pokracuje aj ficova vlada)
3. netrapi ta to 20 rocne zadlzovanie? netrapi ta zadlzovanie aj v case hospodarskeho rastu (aj za dzurindu a to spolu s prijmami z privatizacie)? preco ta to trapi v case recesie?
-
Jeremy
Medium Professional
Krija: mal som pocit ze ho obhajuješ, ale zas nezaujem je imho nezodpovednýkrija napísal:jeremy:
Krizu nesposobili modri, ako ich ty nazyvas ale nenazranost, hlupost, a absolutna ignoracia trhovych zakonov. A slovo kriza pocujes z ficovych ust castejsie ako slovo prosim alebo dakujem
Je fakt, aj pocas vlady pravice sme sa zadlzovali. Vzdy tam bol deficit verejnych financii. Ale prepac je rozdiel 1% a 5%. Je rozdiel setrit a povedat ze idem setrit a pritom rozdavam ako o dusu, vsak nie z mojho tak sa mi dobre rozdáva...
-
krija
VIP
Jeremy, v tomto pripade obhajuju Fica cisla a statistika. ja ich iba reprodukujemJeremy napísal:Krija: mal som pocit ze ho obhajuješ, ale zas nezaujem je imho nezodpovedný
Krizu nesposobili modri, ako ich ty nazyvas ale nenazranost, hlupost, a absolutna ignoracia trhovych zakonov. A slovo kriza pocujes z ficovych ust castejsie ako slovo prosim alebo dakujem
Je fakt, aj pocas vlady pravice sme sa zadlzovali. Vzdy tam bol deficit verejnych financii. Ale prepac je rozdiel 1% a 5%. Je rozdiel setrit a povedat ze idem setrit a pritom rozdavam ako o dusu, vsak nie z mojho tak sa mi dobre rozdáva...
kto sposobil krizu vieme dolozit velmi presne. Americky FED! na fore (hojko ja viem, ze to je proti pravidlam, ale forum liberalneho institutu ma ine zameranie a "nasmu" foru ani nekonkuruje
zatial su hluchi, slepi, nemi...co je ale najdolezitejsie a dokonca o tom pisali svojho casu aj na SME, tak najvacsi prepad ekonomiky v EU zaznamenali krajiny pobaltia (litva, estonsko, lotyssko) a slovensko, cize tie, ktore v uplynulych rokoch najviac reformovali, ktore sa najviac otvorili. dokonca nieco v tomto duchu spominali aj vcera v spravach na markize.
k tvojmu tretiemu odstavcu: plati to co som napisal v mojom prvom a musim s tebou suhlasit vo vsetkom co si v 3. odstavci napisal
Krija uved zdroj tvojich cisel ktore obhajuju Fica, ak mi povies ŠÚ SR, tak ti poviem jedine *FACEPALM* ... si naivny ak veris SU SR ... data su IMHO skreslene.
Ten tvoj grafik 1999-2000 ozdravovenie bankoveho sektora ... potom sa chytila vlna konjuktury a deficit klesal, IMHO casove oneskorenie trendov rastu/poklesu sa do EU prenasa tak 1 rok a do SR este neskorsie,takze som zvedavy na data 2009. Tento a na buduci rok sa vsak "vsetci posereme" z toho deficitu ked to uvidime. Najviac ma vsak stve fakt, ze ked sa dnes hovori o konsolidacii schodku, tak ten cerveny kvader nema problem si poziciavat a ten uver rozhadzovat, kde sa da.
Ten tvoj grafik 1999-2000 ozdravovenie bankoveho sektora ... potom sa chytila vlna konjuktury a deficit klesal, IMHO casove oneskorenie trendov rastu/poklesu sa do EU prenasa tak 1 rok a do SR este neskorsie,takze som zvedavy na data 2009. Tento a na buduci rok sa vsak "vsetci posereme" z toho deficitu ked to uvidime. Najviac ma vsak stve fakt, ze ked sa dnes hovori o konsolidacii schodku, tak ten cerveny kvader nema problem si poziciavat a ten uver rozhadzovat, kde sa da.