antik a torrent

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mr.joda
Light Star
Light Star
Príspevky: 262
Registrovaný: 26 aug 2011, 9:59

antik a torrent

Príspevok od používateľa mr.joda »

ahojte, v poslednom čase (pár mesiacov dozadu) som začal mať problém s torrentami u Antiku, hlavne večer, cez deň nieje problém dosiahnuť 8-9MB/s (stahujem len fotky z dovolenky 8) ), ak však padne určitá hodina (chodím domov okolo pol siedmej takže neviem presný čas kedy), rýchlosť padne na 500kB/s-1MB/s a viac ani zaťať, je evidentné že je to umelo limitované lebo táto hranica sa nikdy neprekročí, ani špičkovo...
kvalitu torrentu som si už viac krát overoval na paralelnej linke u iného ISP dal som ťahať 1 torrent, s presne rovnakými nastaveniami klienta na oboch PC, doma to šlo necelý 1MB/s, na druhom PC aj 12MB/s
takisto pri sťahovaní si nepozrem žiadne video lebo linka ako keby nestíhala, dlho načítava všetko a videa nenačíta vôbec. Rýchlosť speedmetra pri teste Vienna Telecom je v danom čase v poriadku, pripojenie sa javí že je plne funkčné, ak dám ničo ťahať z môjho FTP ktorý je na inej linke, tak z toho FTP ťahám normálne okolo 9MB/s, pričom torrent iba 1MB/s
vyskúšal som viacero klientov, pôvod torrentu ani počet trackerov na to nemá vplyv, presne 1MB/s a viac ani ťuk.

Nemáte s tým aj niekto iný problém ?

P.S. s rečami o nastavení FW, portov, routra atď chodte do r... v tom problém nieje, nakoľko je to časovo závislé a vyhodenie routra nepomohlo


vďaka
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10762
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa heker »

Antik tam ma zrejme v case spicky FUP na torrenty a obavam sa, ze s tym nic neurobis, pretoze to budu mat osetrene podmienkami s ktorymi si suhlasil pri podpise zmluvy. Jedina moznost je skusit sifrovany prenost, ten povoluje napriklad klient uTorrent.
mr.joda
Light Star
Light Star
Príspevky: 262
Registrovaný: 26 aug 2011, 9:59

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mr.joda »

to mam samozrejme zapnute
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6442
Registrovaný: 18 sep 2005, 13:44
Bydlisko: Innsbruck, AUT / Kosice, SVK

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mirak2 »

nieco take som nikdy nepozoroval, ale uz polroka nie som v kosiciach, takze mozno sa nieco zmenilo. je to iba s torrentami alebo aj pure download?
mr.joda
Light Star
Light Star
Príspevky: 262
Registrovaný: 26 aug 2011, 9:59

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mr.joda »

je to iba s torrentmi od istej hodiny, zacalo to asi pred 3-4 mesiacmi
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3038
Registrovaný: 07 nov 2005, 9:59
Bydlisko: :-)
Kontaktovať používateľa:

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa canopus »

a preto ANTIK suxx!!!
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10762
Registrovaný: 30 máj 2006, 20:27

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa heker »

Plnohodnotny prospevok canopus, treba uznat.
GiGaByT
Light Star
Light Star
Príspevky: 239
Registrovaný: 13 aug 2008, 18:31
Bydlisko: www.hojko.com.cs.server

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa GiGaByT »

8-9MB LEECH ci SEED???
beniro
Novice
Novice
Príspevky: 6
Registrovaný: 06 aug 2016, 21:09
Bydlisko: KE

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa beniro »

to iste spravanie pozorujem aj ja, utorrent 2.2.1, router asus RT-AC68U
skusal som uz vsetko, ale zjavne to bude fakt antikom obmedzovane :(
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4332
Registrovaný: 21 nov 2011, 9:24
Bydlisko: Košice

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa DropDead »

Ostatní? Tiež si také všímate? Nemáme už chuť na UPC (jednanie s 10 alebo koľko ročnými klientami bez ponuky), tak zvažujeme alternatívy.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6442
Registrovaný: 18 sep 2005, 13:44
Bydlisko: Innsbruck, AUT / Kosice, SVK

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mirak2 »

ked som bol na vianoce v kosiciach, tak mi bezali torrenty nonstop a po niekolkych dnoch (traffic asi 50GB), tak som pozoroval, ze stahovanie bolo potom spomalene na nejakych 1MBps a az do konca dovolenky sa to nevratilo naspat, takze neviem na aku dobu to bolo tak. nepamatam si uz, ci ta rychlost bola iba na torrentoch alebo celkovo, ale na torrentoch to bolo zrejme
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4332
Registrovaný: 21 nov 2011, 9:24
Bydlisko: Košice

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa DropDead »

Krivka chcenia prejsť do Antiku zrazu klesla.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6442
Registrovaný: 18 sep 2005, 13:44
Bydlisko: Innsbruck, AUT / Kosice, SVK

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mirak2 »

osobne si myslim, ze Antik je v Kosiciach (v zone, kde je optika) najlepsia volba. taky internet + tv + telefon za antikovsku cenu podla mna inde nedostanes. aj ked antik set top box ma velke muchy, teda aspon ten stary model, co mame doma - min. 2 roky som hucal do mamy, na ktoru je pisana zmluva, aby poziadala o vymenu za novsi, pricom to vyzaduje tusim iba objednat sa cez net do niektorej pobocky a zadarmo by ho vymenili, krabicu za krabicu.
pokial chces doma prevadzkovat maly osobny seedbox (Antik rychlost + plus verejna ip, ktora je na poziadanie pridelena zadarmo), tak to uz je iny problem. myslim, ze je jasne, ze ziaden neobmedzeny internet nie je neobmedzeny
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18343
Registrovaný: 02 nov 2005, 17:03

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa brm »

Áno, v KE na bežné používanie Antik nemá konkurenciu.. čo sa týka STB, treba si zvyknúť na občasné mrznutia a raz do týždňa STB vypnúť z elektriny. Ja som výmenu prvého STB riešil v Optime.. bolo to na počkanie bez objednávania. Jednoducho mi jednu nedeľu praskli nervy, zbalil som STB a šiel vymeniť. Nové Mini1 už bolo o niečo stabilnejšie. U seba doma mám už novšie Mini2, je ešte o niečo stabilnejšie ako prvé Mini.. STB reštartujem už iba asi raz mesačne. Bohužiaľ, všetko má svoje muchy.. našťastie torrent nepoužívam.... ale 17,92€ je smiešna cena za to všetko.

Ešte ma napadlo.. nebol niekedy fup? Na webe ešte stále majú o tom písané: https://www.antik.sk/fair-usage-policy
Niekedy dávnejšie fungovala aj pekná stránka, nie som momentálne na antiku, neviem vyskúšať: http://fup.antik.sk/
mLuks
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1397
Registrovaný: 31 aug 2008, 13:25
Bydlisko: Košice (Cassovia)

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mLuks »

pokiaľ viem, tak FUP s príchodom optiky bolo "zrušené", teda prestali to sledovať na optike. Keď som si aj teraz dal, fup stránku čo dal brm, tak mi tam neukazuje ani dátum a v kolonke spolu down, spolu up, sú 0, pritom včera som ťahal pár giga, cez torrent.

FUP ostalo asi len pre wireless klientov
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 19264
Registrovaný: 21 feb 2005, 21:19
Bydlisko: KE

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja mam optiku od Telekomu a FUP nevyuzivaju. Za december som mal traffic 800 GB (vypredaje na steame :oops: ) a stale to islo plnou rychlostou. Predtym bezne cca 300 GB mesacne.
tyler91
Professional
Professional
Príspevky: 1453
Registrovaný: 14 aug 2010, 9:49
Bydlisko: KE

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ja mám od Telekomu VDSL, máme doma veľa pripojených zariadení, takže traffic bol už aj cez 1TB a rýchlosť nikdy neblokli, hoci oficiálne je FUP na metalike 300GB
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6442
Registrovaný: 18 sep 2005, 13:44
Bydlisko: Innsbruck, AUT / Kosice, SVK

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mirak2 »

neviem ako to ma antik osetrene, ale podla mna je rozdiel v trafficu, kde vacsina je stahovanie, obzvlast ak je to zo steamu a kde vacsina je upload na torrentoch, co bol moj pripad.
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4332
Registrovaný: 21 nov 2011, 9:24
Bydlisko: Košice

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa DropDead »

OT, prešiel na nich niekto v poslednej dobe? Viem, že u nich sa platila stovka za router, je to jediná extra platba? Nie je tam (mám pocit, že mi to niekto hovoril) možnosť prenájmu za 1€/mesiac?
mLuks
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1397
Registrovaný: 31 aug 2008, 13:25
Bydlisko: Košice (Cassovia)

Re: antik a torrent

Príspevok od používateľa mLuks »

100 za router?? ...100 za STB, ak chceš aj telku, router si môžeš dať svoj aký chceš.
Napísať odpoveď