Antik - klonovanie mac adresy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Antik - klonovanie mac adresy

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Napadla ma zaujimava myslienka. V byte je zavedena televizia od Antiku, set top box, ktory maju registrovany v systeme. V systeme je pridelena mac adresa a seriove cislo set top boxu. Ine mac adresy povolene nie su, pretoze za internet sa neplati a teda nie je aktivny. Ak by internet bol aktivny bolo by pridelenych viacero mac adries, minimalne mac adresa routra a set top boxu.

Prejdem k veci, premyslam nad tym ze by som naklonoval na routri rovnaku mac adresu aku ma set top box a teda na sieti by sa to spravalo rovnako ako set top box a presiel by som cisto teoreticky ich ochranou.

Myslite si ze naklonovanim rovnakej mac adresy dokazem sa dostat na internet? Moze to urobit nejaku sarapatu na sieti, priklad bitka v portoch? Pri sucasnom zapnuti set top boxu vratane pozerani internetu na PC? Vedia mi na tuto vychytavku prist ako provider? Na stranke fup.antik.sk je tabulka ktora pocita traffic. Ako mi na to pridu, ked samotny set top box ma web browser? Mozem argumentovat ze stranky si pozeram na set top boxe. Momentalne sa plati za TV 5,88eur s internetom by to bolo 17,92eur. Preco platit ked sa da vynajst? Ako to vidite vy?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Antik - klonovanie mac adresy

Príspevok od používateľa beardie »

ked nemas aktivny net, tak su pravdepodobne povolene len niektore porty, cez ktore ide ta telka
tymto si imho nepomozes
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

80 port je volny kedze otvara stranky cez web browser, 80 port by stacil, urcite je to tak?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Veď skús naklonovať MAC adresu na router alebo do PC a skús zapojiť to naklonované PC alebo router priamo na kábel - čiže nie cez STB. Uvidíš, či to bude takto fungovať.

:)
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Nechcel by som aby odstupili od zmluvy ked zistia co robim
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak DHCP prideluje IPcky na zaklade MAC adresy (co asi prideluje), tak pri zapnuti routra aj set-top boxu ti druhe pripojene zariadenie nepojde a pravedpodobne to vyhodi chybu aj v Antiku a zacnu sa zaujimat preco su v sieti 2 rovnake MAC adresy. Ak by si si dal pozor a nepripajal ich sucasne, tak by to mozno mohlo prejst. Zalezi ako to maju osetrene, je mozne, ze sa identita set-top boxu overuje aj samostatnou komunikaciou (pripojenie na TV server Antiku, atd.).
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

interna ip adresa je v zmluve ta je fixna a nemenna
externa ip adresa je zdielana, neverejna (nevidiet ju zvonku)

cize ak zmenim mac adresu za inu a u operatora call centra to nahlasim, pridelia mac adresu ip adresa ostava rovnaka, interna aj externa (to vsak neplati v tomto pripade kedze internet nie je v cene a pridelovat inu mac adresu nema zmysel) preto by som musel klonovat.
pozor asi sotva ked telka bezi non stop a musi bezat. jasne ked sa zacne ITckar v tom sprtat zisti to ano, ale predsa nemaju kazdeho na muske. mna zaujima len konfiguracia ci sa to da obist. Pozrel som si konfiguraciu v set top boxe a je to tam pozadavane IP DNS subnet mask atd... myslis ze telka bezi cez nejaky proxy server? v takomto pripade si ani nepipnem, ked to je oshapovane.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

IP sa zadava rucne? Ak ano, tak by to mohlo prejst ak by si na routri nastavil nejaku volnu IP, ale nechce sa mi verit, ze by to v Antiku nemali podchytene. Jednoducho overovanie cez MAC je v tomto pripade velmi ucinne, pretoze ak je tam akakolvek jednoducha kontrola (ak nepouzivaju DHCP), tak ta hned odhalia.
Cize ti poradim radsej pohladat lacnejsi net od ineho providera, pripadne si zaplatit normalny net od Antiku, nie je to az taka horibilna suma a usetris si tym problemy. Ktovie ci niekde v zmluvnych podmienkach nemaju zakotvene aj pokuty pre taketo pripady.
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

teraz pripojeny na internete Antik router ma zapnute DHCP automaticky si nacitalo konfiguraciu, nezadaval som ip adresu rucne.
Ak by som siel do toho bytu kde je len telka, tak viem cez set top box vycitam ako spravne vyplnit konfiguracnu tabulku ak by cez DHCP neslo.
Zmluve je len odstupenie ak porusim sumy tam nie su.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Antik stále používal DHCP, čo ja viem, minimálne posledných cca 5 rokov.

Ak to spravíš raz, podľa mňa Ti nič nebude hroziť, veď si akože skúšal a omylom si niečo chybne zapojil. Ak to však budeš zneužívať dlhodobo, buď Ťa vypnú alebo prídu na fintu, akým spôsobom Ťa bloknúť. A podľa mňa tie finty majú zmáknuté.

:)
Napísať odpoveď