Apple iPad

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
majky8888
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Apple iPad

Príspevok od používateľa majky8888 »

Zdravím všetkých, potreboval by som poradiť pri kúpe apple iPadu. Ako väčšina ľudí stojím pred otázkou či ho kúpiť alebo nie a ak kúpiť tak 1 alebo 2? Ipad by som potreboval na pozeranie filmov, surfovanie po internete skrátka nič seriózne. Niektorý tvrdia že je to prerastený iPhone a niektorý si ho zase nevedia vynachváliť. Aký máte názor vy?
markus
Light Professional
Light Professional

Re: Apple iPad

Príspevok od používateľa markus »

ak sa nic nezmenilo tak apple produkty z filmov prehrava len svoj mp4 co je dost nafigu kedze skoro vsetko musis prekonvertovat
a na surfovanie bude vzdy prijemnejsia klasicka klavesnica
ak by som predsa mal vyberat tak momentalne sa asi viac oplati kupit 1ku pretoze na nu budu zlavy a 2ka tak vyrazny posun nepriniesla
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

markus: Prvé dve konštatovania úplne, ale úplne mimo.

Vlastním iPad 1. generácie a oveľa radšej na ňom surfujem ako na PC pokiaľ nerobím nič seriózne. Ak mi bude chcieť niekto odporovať flashom, tak mu pekne zamávam lebo som sa s ním stretol asi tak v 5% celkového surfovania na iPade, kedy sem tam bol nejaký server, ktorý mal videá vo flashi. Inak všetky videá su aj na youtube, takže to je jedno. Reklamy môžem s prepáčením dlabať.

Po druhé, existuje veľa apps, ktoré ti prehrajú skoro všetky formáty na iPade + titulky. Vymenujem napríklad asi teraz najpopulárnejší CineXplayer alebo aj obyčajný VLC pre iPad + je tu stále možnosť streamovania videa napríklad za pomoci AirVideo alebo od iOS 4.3. to natívne podporuje iTunes ale iba videá, ktoré máš v knižnici. AirVideo ti prehraje čokoľvek, čo sa nachádza na HDD PC (samozrejme iba video) na iPade cez stream (Avi,mkv,DivX...).

Prosím ľudí, ktorí mali iPad maximálne v rukách tak v obchode na pár minút, aby sa k tejto téme nevyjadrovali. Potom to vyzerá tak, ako keď tu napísal markus. Prípadne tých, ktorí majú minimálne skúsenosti s iOS.

Zakladateľovi témy: pokiaľ ti nejde o to, aby si mal všetko najnovšie a najlepšie tak sa imho oplatí ísť určite do 1. generácie ak chceš ušetriť peniaze. iPady 1.gen išli teraz o dobrý skok dole.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ja osobne som sa s iPadom vela nenahral, maximalne tak (ako hovori johny) v predajni Applu, ked som cakal na Mac, ale podla mna to je velmi dobre vyuzitelne iDevice. Surfovanie je velmi pohodlne, iOS platformu dobre poznam (iPhone 4), takze tam pre mna nebolo nic nove. Akurat mi pride trochu tazke, to je pravda. Ak chces kupit, tak podla mna iPad 2, lebo drahsie a o generaciu novsie kupis - drahsie predas ;)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ešte ani nekúpil a už predáva? :) Je to na ňom, nech si vyskúša aj jeden aj druhý a nech sa rozhodne či sa mu oplatí dať o dosť viac iba za to, že je to tenší a o kus rýchlejší. To je ale iba momentálna situácia. Ja osobne by som stále kupoval iOS výrobky o dve generácie (rozumej 1.,3.,5.), kedy ten pokrok je viditeľný a stojí za to si priplatiť.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

nikto mi nebude hovorit k comu sa mozem a k comu sa nemozem vyjadrit, dobre?
napisal som moj nazor a ty si mohol svoj napisat tiez bez nejakych utokov, som sa dotkol tvojej modly?

AirVideo poznam a aj pouzivam(mam ipod touch) o dalsich moznostiach som nevedel a preto som tam pisal pokial sa nieco nezmenilo
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Iba som podotkol, že zbytočne druhých zavádzaš keď hovoríš niečo čo nie je pravda. A stojím si za tým, že ten kto iPad v rukách nikdy nemal, tak nemôže radiť druhým, či si ho kúpiť alebo nie. Lebo veľa predností iPadu zistíš až vtedy, keď ho vlastníš.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

markus napísal:nikto mi nebude hovorit k comu sa mozem a k comu sa nemozem vyjadrit, dobre?
napisal som moj nazor a ty si mohol svoj napisat tiez bez nejakych utokov, som sa dotkol tvojej modly?

AirVideo poznam a aj pouzivam(mam ipod touch) o dalsich moznostiach som nevedel a preto som tam pisal pokial sa nieco nezmenilo
Rozlisuj nazory a fakty.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

presne tak, ešte zmetieš neskúseného uživateľa...
Ja by som volil dvojku, tenšia, rýchlejšia a ľahšia keďže jednotka bola dosť ťažká. + ten nový kryt je skvelý :)
majky8888
Light Expert
Light Expert

Ono zase až taký neskúsený nie som, pravda na hojku mám skôr blbé otázky ako seriózne názory.
Čo sa týka iPad 1 mal som možnosť sa s ním pohrať- nie v predajni ale kamarát doniesol svoj, prišiel mi super a vraj tá 2 bude to isté len s fotákom, ale zase kto by sa fotil s iPadom? :D
Inak nevie niekto, aspon odhadom kedy bude 2 na trhu?
Filipito
Darca
Darca

rátam maximálne 3 týždne.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Alza má písané naskladnenie v Apríli, čiže tak nejak ako Filipito hovorí.
majky8888
Light Expert
Light Expert

A tú 1 odporúčate ak kúpiť tak v aukcií alebo z obchodu? A ak v aukcií tak kde je najlepšie nakupovať? Ja totiž verím len aukru :|
Filipito
Darca
Darca

momentálne by si našiel dobré ceny aj na ebayi.
ja odporúčam http://www.iphone-prodej.cz/5074-ipad-16-gb-wifi.html
je to skvelý obchodík, dobrí personál, veľmi milý. Servis majú tiež veľmi dobrý
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Na Slovensku ho maju lacnejsie - 379eur, pokial nebudes hladat na ebayi resp. aukciach tak je toto asi najlepsia cena. Aj ked by som chvilku pockal na prichod ipadu2, ceny ipadu1 tym padom pojdu troska dole.
http://www.swp.sk/Appl/WebObjects/SWPPu ... chProducts
majky8888
Light Expert
Light Expert

Okej dakujem, ja si ešte počkám a kúpim si 1.
Hutto
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Hutto »

Mal som v ruke Ipad mal som aj Ipod a poviem ti viac sa oplati Ipod...aspon podla mna
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

Ide o to, ze vela ludi a takisto aj vyrobcov, nepochopilo o co ide, co vlastne tablet splnat ma atd atd, a preto to vsetci kritiziju(jednak uz aj koli tomu, ze to je apple) a porovnavaju to s netbookmi atd atd, no vecsina to ani nemala v rukach :) iPad urcite odporucam, sam si 2ku chcem kupit.
Napísať odpoveď