Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa hughito »

COTHW: To nie je tak, že by oni z niečoho ešte nestihli vyrásť, ale ich náboženstvo je o pekných pár storočí mladšie.

Ale zas nechcem stigmatizovať moslimov, my tu nie sme žiadni odborníci ani nevieme, ako žije väčšina moslimov.
V médiach nám predostrú vždy len tých zlých, čo môže byť v konečnom dôsledku malé %. A fakt je aj ten, že najviac aktívni sú práve títo "zlí", fundamentálni moslimovia.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

hughito vieš pokiaľ by bol tvoj sused umiernený moslim tak o ňom ani nevieš, ale keď má troška iný pohľad na veci tak v tom vidím veľké nebezpečenstvo. Postavenie žien je absolútne neprijateľné. Vo Francúzsku teraz prijímajú nové zákony tak som zvedavý, či zas nebudú dáke nepokoje.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

kolko krat je potrebne napisat, ze postavenie zien nema nic s nabozenstvom? ze je to len zla interpretacia Koranu upravena ludmi. nema nic s Prorokom ci Bohom...
samozrejme, ak by nebolo nabozenstva, nemuselo by sa riesit co ma co s cim spolocne... :wink:
COTHW
Medium Star
Medium Star

jackb napísal:kolko krat je potrebne napisat, ze postavenie zien nema nic s nabozenstvom? ze je to len zla interpretacia Koranu upravena ludmi. nema nic s Prorokom ci Bohom...
samozrejme, ak by nebolo nabozenstva, nemuselo by sa riesit co ma co s cim spolocne... :wink:
Vieš väčšina ľudí nevie a priznám sa, že ani ja neviem kedy sa jedná podľa Koránu, kedy podľa šarie a kedy podľa Sunny (neviem či som tú poslednú napísal správne ak nie ospravedlnujem sa)
jackb
Redeemer
Redeemer

do Vianoce by mala uzriet svetlo sveta dizertacna praca mojej vyucujucej na arabcine na temu zeny vs. islam. ked sa bude dat kupit hodim link ;)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

COTHW napísal:Vieš väčšina ľudí nevie a priznám sa, že ani ja neviem kedy sa jedná podľa Koránu, kedy podľa šarie...
To je to, väčšina nevie nič, ale trepú všetci.

COTHW napísal:našťastie sme z toho vyrástli, čo sa o druhej strane povedať nedá, keďže tam stále existuje veľké množstvo jedincov schopných kameňovať a vyrezávať pohlavné orgány ako súčasť svojej "tradície".
Nevidím dôvod zasahovať v ich vlastnej krajine, do ich vlastných tradícií a náboženstva. Sú to slobodní ľudia a žijú tak lebo chcú. Ak žijú u nás podliehajú nášmu právu, nikoho nemôžu beztrestne kameňovať a pod. Všetci majú veľa rečí o vlastnej slobode, ale druhým by diktovali čo majú robiť. Ich svet a kultúra podlieha útoku západu, nie naopak. Imigrácia je už naša zodpovednosť, mi ich tu voláme a povoľujeme im žiť v EU.
COTHW
Medium Star
Medium Star

slay tiež keby sa opýtaš araba na naše náboženstvo len málo z nich by ti vedelo niečo bližšie povedať o tom a myslím, že sme stále celkom dobre. Len ako nemoslimovia nevieme povedať odkiaľ to či ono vychádza, lebo kopec vecí sa nepíše v Koráne a píše sa inde napríklad, čo som spomínal Sunnu atď.

Za ďalšie len toľko, že áno podliehajú našemu právu, i keď sa prejavujú snahy o zásah do európskeho práva. Tiež neviem o tom, že by dáky európan po tom, čo jeho dcéra mala len kamarátstvo s nejakým neznámim chalanom zvolal rodinnú radu a tam by sa zhodli, že ju zabijú alebo zmrzačia. Teraz môžeš argumentovať tým, aké pokryvené prípady sa stali v európe a ako vraždíme aj my, ale tieto isté prípady sa dejú aj v moslimských krajinách. Ja tu hovorím teraz o absurditách ako si niektorí vysvetľujú "slovo božie".
slay
Addict
Addict

Čo mám ja skúsenosti s moslimami, tak vedia o našom náboženstve násobne viac než my o ich, ale v princípe ho vôbec neriešia tak ako my riešime ich, starajú sa o seba. Pre nich je Ježiš uznaným prorokom, a taký je aj ich postoj ku kresťanstvu. Samozrejme ak na nich niekto útočí bránia sa. Neviem ako by ste reagovali vy ak by nám zrazu moslimovia diktovali, že naše náboženstvo, právo a tradície sú absurdné. Napochodovali by tu pod zámienkou, že ich naši extrémisti ohrozujú a nepáči sa im naša vláda. Rozbombardovali by nás, rozkradli, vnútili by nám našu kultúru a ešte by sa tvárili ako dobre nám pri tom robia. A čo má na to všetko povedať jednoduchý moslimský roľník niekde v prdeli v hornom dolnom džalalambáde? Na jeho meste beriem kalach a robím presne to isté.

Všetky reči v tejto téme plynú zo strachu a nevedomosti. Všetci majú naložené, tak hybaj súdiť. Už už tu všetci idú rozkazovať celému svetu čo má robiť, lebo sú nespokojní. Niekto im chudáčikom siahol rozprávkový život. Ak nie moslimov, tak židov, ak nie židov tak tých hore, ak nie ich tak celé ľudstvo. Stále je s niečím problém prisám bohu. Každý chce mať biele zuby, veľký kkt, červené ferrari, vilu a cestovať po tropických rajoch. A keď to tak nie je, tak sa ideme porovnávať a dirigovať. Dajte si od týchto sračiek pokoj fakt. Islámu je na svete toľko ako kresťanstva. Buď spolu budeme vychádzať alebo sa pozabíjame.
COTHW
Medium Star
Medium Star

slay prosím ťa prestaň brať to čo berieš, lebo si zjavne mimo. Kto tu hovorí, že ich náboženstvo je absurdné ? Kto tu hovorí, že ich tradície sú absurdné. Ale zdá sa mi absurdné niekoho zabiť len preto, lebo sa kamaráti s niekym ským jeho rodina nesúhlasí alebo niekomu odrezať nos len zato, že bol neposlušný. Nehovorím, títo jedinu sú v menšine ale zato sú oveľa viac aktívny, takže z čoho nás tu preboha obviňuješ. O čom tu točíš ? Alebo sa ti zdá, že vyhrážať sa niekomu smrťou a pokúsiť sa ho zabiť kvôli karikatúre Mohameda je v poriadku ? Vieš koľko karikatúr s Ježišom som videl za posledné roky a tých ľudí nikto nezabil. Toto je náboženský extrémizmus a ty tu nerozprávaj o tom aký sme my vypatlanci.
slay
Addict
Addict

Hovorím o názore našej spoločnosti vo všeobecnosti, nie vždy konkrétne o tvojom.

Hovorím že útok západu na na blízky východ je realita a nie je to naopak. My sme z nich spravili teroristov, nikto iný. Tvoj názor je z veľkej časti výsledok AJ cielenej propagandy médii a hollywoodu. To že je u nich z väčšia miera fundamentalizmu je pravda, ale tamto aj končí. Ak by sme zrátali útoky a straty na oboch stranách, na ich strane nejaké útoky za karikatúry a na našej všetko čo im spôsobujeme, tak ti garantujem, že by sme vyhrali. Ich spoločnosť je v priemere na úplne inej úrovni ako naša, fundamentalizmus vymizne rovnako ako sa ubudol v kresťanstve. V starom zákone stojí oko za oko, zub za zub. V novom nastav druhé líce a kto do teba kameňom ty do neho chlebom. Islámske právo je skôr oko za oko. A je to ich vec, v svojej krajine si môžu robiť čo chcú a nás do toho nič. Ak žijú u nás sú pod naším právom, hotovo.. nič viac. Je jedno čo sa tebe alebo mne zdá správne, to nikoho nezaujíma.

A skús mi zrnúť nejako tvoj názor, o čo ti vlastne ide, lebo nechápem. Chceš povedať oni sú nenormálni nebezpeční fanatickí fundamentalisti, ktorých sa bojím a myslím si že by sme ich mali všetkých pozabíjať? Alebo čo? Lebo ak sa tu len pohoršuješ nad súčasným stavom ako nejaká tetka na trhu, tak to neviem na čo je dobré, alebo čo tým sleduješ. Čo s tým? Aký by mal byť záver témy = moslimovia?

Môj osobný záver je, že Západ vyhráva, západná kultúra spôsobí u nich rovnaký morálny úpadok ako u nás. A moslimovia, ktorých poznám a vracajú sa domov mi to len potvrdzujú ako rýchlo sa mení ich svet. Západ dobíja blízky východ. Fundamentálnosť islámu bude oslabovať. Nová generácia moslimov bude odlišná od tej ktorá žije dneska. Moslimské deti ktoré sa rodia na západe budú myslieť inak ako moslimské deti ktoré sa narodia niekde v prdeli na blízkom východe. Islám ako taký, si ale určite bude držať krok s kresťanstvom.

ps. Aj útočná vojna sa na verejnosti vedie ako obranná.
jackb
Redeemer
Redeemer

Mešity majú cestu zarúbanú

Rozhodovanie o mešite na Slovensku sprevádzajú nielen racionálne, ale aj emocionálne argumenty. Obavy z multikulturalizmu prezentujú najmä konzervatívni politici, pozitívne sa k svätostánkom moslimov nestavajú ani cirkvi.

Generalizácie typu „islam je synonymom zla" neobstoja napriek faktu, že za viacerými útokmi v USA a Európe naozaj stáli radikálni moslimovia. Postrádajú totiž druhú stranu mince - radikálne a vraždiace odnože majú aj kresťanské cirkvi, a nielen v Írsku.

Faktom je, že moslimská komunita opakovane žiadala o stavebné povolenie v Bratislave, pričom už má k dispozícii aj pozemok, a opakovane ho nedostala. Samospráva ustúpiť nechce, moslimovia sa nevzdávajú a šance vidia v novom primátorovi.
Problémom imigrácia, nie mešita

Moslimovia neuspeli nielen s mešitou, respektíve s islamským kultúrnym centrom, radikálnym sprísnením zákona o registrácii cirkví v roku 2007 tiež úplne stratili šancu na registráciu islamu ako náboženskej spoločnosti. Dvadsaťtisíc členov jednoducho nemajú.

Podľa šéfa KDS Vladimíra Palka, skeptického k multikulturalizmu, je povoľovanie mešít až druhotnou vecou. „Prvotnou je, ako sa postaviť k imigrácii moslimov do Európy. Ak raz budeme krajinou, kde ich žije tri a viac percent, tak tu tie mešity, samozrejme, budú. Skúsenosti západnej Európy hovoria, že imigráciu by sme mali obmedzovať. Na druhej strane sa treba vyvarovať urážania náboženských symbolov islamu."
Tolerantná Bratislava?

U nás žije asi päťtisíc moslimov, podľa šéfa Islamskej nadácie na Slovensku Mohamada Safwana Hasnu sa však „mnohí boja otvorene hlásiť k svojej viere". Koncentrujú sa najmä v okolí Bratislavy, Košíc, Martina, Nitry a Levíc.

Bratislava si dôvody na odmietnutie mešity, respektíve islamského centra vždy našla, prvýkrát ešte v roku 1999. Milan Vajda z magistrátu dnes tvrdí, že aktuálne neevidujú žiadosť ani projekt investičného zámeru výstavby mešity na území mesta. Podľa Hasnu podávanie žiadosti teraz nemá zmysel, blížiace sa komunálne voľby však „dávajú nádej, že nové vedenie bude ochotné rokovať o ďalšom postupe".

Spisovateľ Vladimír Tomčík, ktorý sa venuje histórii hlavného mesta, tvrdí, že Bratislava bývala mimoriadne tolerantná. „Vedľa seba existovali katolícky a pravoslávny chrám, neologická synagóga, židovská ješiva aj moslimská modlitebňa. Po bitke s Turkami pri Viedni v roku 1683 tu žilo veľa moslimov, slúžila najmä pre obchodníkov z Bosny." Predstavu, že by súčasní obyvatelia súhlasili s mešitou, považuje Tomčík skôr za naivnú.

„Postoj samosprávy nás mrzí," vraví Hasna. „Nie je to však stanovisko Slovenska. Mnohým by mešita neprekážala, jej výstavbu podporujú - medzi nimi aj novinári, intelektuáli, umelci a iní. Povolenie by bolo adekvátnou reakciou na takmer bezproblémovú prítomnosť islamskej komunity na Slovensku, ktorej súčasťou sú aj lekári, akademici, inžinieri, podnikatelia, či úspešní športovci."

SaS nie je proti

Vládna koalícia je rozdelená. Liberálna SaS ústami Martina Poliačika tvrdí, že principiálne proti nie je, „veď aj iné cirkvi tu majú svoje svätostánky". Chce však nájsť zlatú strednú cestu medzi skúsenosťami Veľkej Británie či Nemecka, a absolútnym odmietnutím multikultúrneho prostredia.

„Odmietanie je len odkladanie problému na neskôr," vraví Poliačik a žiada otvorený dialóg v snahe pochopiť hodnoty toho druhého. Musí však byť kladený dôraz na zachovanie identity Slovákov. „Nechceme, aby to bolo ako v Anglicku, kde z religióznych dôvodov nemožno predávať pohľadnice s vianočnou tematikou, lebo je kresťanská, a dá sa na nich uvádzať len to, že ide o dni voľna. Až takí multikultúrni byť nemusíme."

Člen predsedníctva Most-Híd László Nagy vraví, že strana k mešitám nemá oficiálne stanovisko, on osobne však proti nie je. „Žijeme predsa v multikultúrnej krajine, pričom náboženská rôznorodosť môže byť obohatením."

Negatívny postoj zaujalo KDH. Podľa hovorcu Mateja Kováča islam u nás nie je registrovaný, modlitebné stretnutia a priestory pre svoje duchovné potreby si moslimovia môžu organizovať v zmysle platnej legislatívy. SDKÚ cez hovorcu Michala Lukáča odkázala, že v strane, medzi ktorej základné hodnoty patrí aj kresťanská tradícia a náboženská tolerancia, zatiaľ na túto tému diskusia neprebehla.

Cirkvám sa to nepáči

Podľa generálneho dozorcu ECAV Pavla Delingu evanjelická cirkev oficiálne stanovisko k mešitám nemá, ale „sme kresťanská krajina s kresťanskými tradíciami a kresťanskými kostolmi. Nevidíme žiadny dôvod, aby sa táto skutočnosť menila a akýmkoľvek spôsobom spochybňovala."

Hovorca KBS Jozef Kováčik tvrdí, že povolenie na stavbu je vec štátu. „Treba vedieť, že územie, na ktorom stojí mešita, je navždy považované za územie moslimov, hoci sa o tom verejne nehovorí. Navyše v moslimských krajinách popravujú ľudí za konvertovanie na kresťanstvo. Potom je otázne, či by gesto so stavaním mešít nebola len falošná solidarita, ktorá by sa neskôr premenila na problém."

Jaroslav Franek z Ústredného zväzu židovských náboženských obci na Slovensku vraví, že mešitami sa nikdy nezaoberali. „Názory jednotlivých členov stoja na občianskom princípe, sú ich súkromnou vecou."

Rovnica s tromi „i"

Podľa Hasnu by povolenie mešity bolo pre moslimov impulzom, že nie sú občanmi druhej kategórie a okrem povinnosti majú i práva väčšinovej spoločnosti. „Bola by to príležitosť pre lepšie spoznávanie sa, keďže centrum by bolo otvorené pre všetkých. Vždy sme tu presadzovali politiku otvorenosti, stavali sa proti izolácií a podporovali uvedomelú integráciu. Riadime sa rovnicou i + i = i, teda integrácia + identita = ideál."

Hasna zdôrazňuje, že Bratislava je posledné hlavné mesto v Európe, v ktorom moslimovia nemajú dôstojné podmienky na praktizovanie náboženstva. Na argument, že v mešite by sa mohli schádzať ľudia s odporom voči západnej civilizácii a burcovať k útokom, reagoval, že z iných krajín je známe, že podobné skupiny sa stretávajú mimo miest s veľkým počtom ľudí. „Týka sa to nielen na radikálov z radov moslimov, ale extrémistických hnutí všeobecne. Počas 20 rokov pôsobenia na Slovensku sa neobjavili náznaky, vedúce k podobným záverom, preto je ten argument neférový."

Predsudky nie, strach áno

Miroslav Kocúr žije vo francúzskom Štrasburgu, za susedov má veľa moslimov, v mešitách problém nevidí. „Tí ľudia nevzbudzujú strach, hoci vo mne stále žije pocit z roku 2001. Jedenásteho septembra som bol v New Yorku, ten deň bol strašidelný. Pár dní na to som na Kennedyho letisku čakal na let do Európy, a nebolo mi všetko jedno. Moslimov však vnímam ako bežných spoluobčanov, naša dcéra sa hráva s ich deťmi, sú družnejší a majú početnejšie rodiny ako bežní Francúzi. Predsudky nemám, mám však strach z toho, čo som zažil v New Yorku. Môže sa to zopakovať?"

Exminister vnútra Palko berie ako fakt, že pri istom stupni imigrácie sa časti miest v západnej Európe charakterom menia na Afriku alebo Áziu. „Radikalizmus moslimov sa nezriedka šíri práve z mešít z kázní radikálnych duchovných. Prostredie mešít je predmetom záujmu protiteroristických odborov západoeurópskych tajných služieb. Slovensko by malo analyzovať situáciu v západnej Európe a poučiť sa."

Podľa Hasnu nemožnosť postaviť mešitu škodí nielen moslimom, ale aj celej spoločnosti. „Ak okolité štáty prekonali predsudky, je načase, aby Slovensko neostávalo v ich tieni."
http://www.sme.sk/c/5571582/mesity-maju ... ubanu.html

ked ich zeny budu respektovat, ze u nas sa "zahalenost" nenosi a nebudu robit bordel nevidim problem... a hlavne ako uvadza historik, ked sa podarilo vedla seba zit dvom krestanskym, dvom zidovskym "sektam" a moslimom pred takmer 330 rokmi, preco by sa to nemalo podarit dnes?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nemáme na Slovensku dosť jednu skupinu extrémistov (KDH, Tutková, etc)? Potrebujeme ešte ďalšiu? Nemôžeš predsa porovnávať situáciu zpred vyše 300 rokov s dneškom - hlavne vďaka prehnanému liberalizmu. Ak by sa u nás zvýšil počet Moslimov, dopadlo by to presne tak isto, ako všade inde - začali by si nárokovať čím ďalej, tým viac, liberáli by im ustupovali a chránili by ich a Slovensko by časom dopadlo ako Anglicko - tento rok bolo hlasovanie o tom, či Angláni chcú zakázať Burku, 67 percent ľudí súhlasilo, avšak liberálno-konzervatívny parlament to odmietol. Vznikli by z toho nekonečné naťahovačky v práve a skončilo by sa to zle.

Mimochodom - tu v UK to už prerastá do príliš extrémnych rozmerov - to, že moslimovia vyžadovali svoje vlastné časové sloty na verejných plavárniach, som už spomínal. Avšak zakázať vianočné stromčeky vo veľkých firmách, ktoré zamestnávajú AJ moslimov, mi už príde doslova choré. A v neposlednom rade aj nedávny prípad, kde sa moslimovia sťažovali na to, že ľudia môžu brať psov do MHD - pretože psy sú podľa nich nečisté zvieratá. A ten spor ešte pokračuje - byť slepcom, tak im paličkou vpasujem celú ich burku do riti. Na záver bonus - pred dvoma rokmi sa musela polícia verejne ospravedlniť za to, že na reklamných letákoch nového policajného telefónneho čísla použila obrázok šteňaťa - moslimovia sa cítili byť urazení, kvôli tomu, čo som už uviedol.

Myslím, že na Slovensku je už teraz dostatočné právne kocúrkovo a nepovažujem za potrebné túto situáciu ešte zhoršiť ďalšími náboženskými požiadavkami a nezmyslami založenými na sprostých predpotopných doktrínach. Ale pokiaľ po tom tak túžite...
slay
Addict
Addict

Čím homogénnejšia skupina ľudí, tým menej rozporov, to je jasná vec. EU bez moslimov by asi fakt nikomu nevadila. Globalizácia je však trend ktorý sa nedá zastaviť. A súčasná demografická situácia v EU ho len podporuje, preto tá imigračná politika.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Čím homogénnejšia skupina ľudí, tým menej rozporov, to je jasná vec.
Co tak zrazu? Nesnazil som sa ti to tu cely cas vysvetlit?
slay napísal: Globalizácia je však trend ktorý sa nedá zastaviť.
Vsetko sa da ked sa chce.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:Co tak zrazu? Nesnazil som sa ti to tu cely cas vysvetlit?
No ak by si naozaj niečo chcel vysvetliť, už si mal na to dosť času. A aké zrazu prosím ťa? Cituj mi niekde kde tvrdím opak za celú históriu čo som tu. Ide o to, že veci majú trošku širší kontext a nie všetko na svete sa riadi predstavami ľudí. Buď to chápeš, alebo si ďalší inžinier, ktorý bude premiestňovať na mape pohoria a korytá riek.
kali520 napísal:Vsetko sa da ked sa chce.
Skôr zastavíš striedanie štyroch ročných období než globalizáciu. Ak to spravíš potom uznám, že dokážeš dlhodobo a účinne zvrátiť aj globalizačný trend.
RBG
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa RBG »

Nabozenstvo je OK,
a ludia su tiez OK, zalezi aj na jednotlivcovi.
A taketo veci, ze kamenovanie, atd., sa deju v zaostalých oblastiach,
a tiez ved vsade sa deju kadetake svinstva, napr. pedofilny knazi :minus:
slay
Addict
Addict

Ak by bola na ulici anketa, dajte prídavné meno k slovu kňaz, aké by to bolo? :lol:

Ale nie to som chcel povedať, práve naopak, nejde o to že je niekto kňaz a pedofil, ak by bol ten niekto zvárač a bol by pedofil bolo by to tiež zlé. Problém je celibát. Ďalší z rady nezmyslov katolíckej cirkvy, ktorý má opačný efekt na spoločnosť než by cirkev mala mať. Namiesto toho aby mali pravidlá podporujúce zdravú spoločnosť si spravili farmu na pedofilov a homosexuálov. To je veľká škoda. Žiadná iná cirkev nemá tento problém v takom rozsahu. Tak logicky, buď je to preto že pedofili a homoši majú od prírody tendenciu stať sa farármi, alebo ich neprirodzený stav celibátu k tomu to svinstvu privádza (resp. ktorý zdravý chlap by si zvolil dobrovoľne možnosť celoživotného celibátu? no len taký ktorého ženy nelákajú). Takže asi toľko..

Riešenie jednoduché. Zrušiť celibát. Čím skôr tým lepšie. Tento fenomém totiž spôsobuje škodu samotnej cirkvi aj spoločnosti. To je škoda. V dobe keď je polovica produktívnej zložky psychiatricky vyšetrená a spoločnosť morálne upadá, je toto len ďalší klinec do rakvy.

Úprimne, ak by som bol pápež, tak by som podporoval to aby kňazi mali rodiny, práve od nich by som ako pápež chcel aby mali deti a povedzme zdravé kresťanské rodiny. Ale víziou cirkvi je asi aby ak je niekto silne veriaci, slušný človek a kresťan, tak aby sa nerozmnožoval a nevychovával nových takých ako on, ale aby sa pridal k cirkvy a jeho rod vymrel alebo čo. :lol: Už od malička sa mi to zdalo na hlavu postavené.. ale budiš..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

prave admin uzavrel temu "mesita na slovensku", vraj cela ta anketa a tema patri sem...skvele...ze si tu aj clovek dava namahu s niecim...
http://www.hojko.com/mesita-na-slovensku-t148568.html

to je ako keby som chcel diskutovat o romskych umelcoch a hudbe a on by ma presunul do temy "romovia na slovensku" kde sa drviva vacsina prispevkov tyka riesenia romskej otazky a tych z osad...

preco odmietate diskusie na konkretne temy ? miesto neustaleho zatvarania tem a presuvania do absolutne sirokych tem, kde je milion prispevkov a nikto sa v tej teme uz nevyzna a nemoze si tam dat anketu ??? chore toto forum...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nikto ta sem nenuti chodit :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Damn right. Pripomínaš mi mierne CuteStyle, ktorý tiež pociťoval potrebu knightovať za cigánov a bohvie koho ešte. Mimochodom - k tej mešite nie je treba žiadnu diskusiu - nie je na Slovensku vítaná a basta. A myslím, že takýto názor má drvivá väčšina ľudí, hlavne ak si vezmeme fakt, ako je napríklad popularita kresťanstva u nás. Turbanisti a bradatí sa môžu IMHO rozmáhať v UK a krajinách, kde náboženstvo nehrá tak dôležitú úlohu, ako u nás (nie žeby som bol s týmto práve spokojný, ale čo narobím)...

//v tej zamknutej téme dokonca píšeš, že zabitie je v Islame jedným z najväčších hriechov, tak ako u kresťanov...ORLY?
http://www.answering-islam.org/Quran/Th ... sages.html
Napísať odpoveď