Arial vs Firefox

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Arial vs Firefox

Príspevok od používateľa Holubar »

Mam problem s horizonatalnym menu.

HTML kod

Kód: Vybrať všetko

<ul class="menu1">
<li><a href="/"><b>ÚVOD</b></a></li>
...
</ul>
CSS

Kód: Vybrať všetko

.menu1 {padding:0 0 0 170px; margin:0; list-style:none; height:35px; background:#fff url(/01-obrazky/obrazky-css/button1.gif); position:relative; border:1px solid #000; border-width:0 1px; border-bottom:1px solid #444;}
.menu1 li {float:left;}
.menu1 li a {display:block; float:left; height:35px; line-height:35px; color:#fff; text-decoration:none; font-size:11px; font-family:arial, verdana, sans-serif; font-weight:bold; text-align:center; padding:0 0 0 8px; cursor:pointer;}
.menu1 li a b {float:left; display:block; padding:0 16px 0 8px;}
.menu1 li.current a {color:#fff; background:url(/01-obrazky/obrazky-css/button3.gif);}
.menu1 li.current a b {background:url(/01-obrazky/obrazky-css/button3.gif) no-repeat right top;}
.menu1 li a:hover {color:#fff; background:#000 url(/01-obrazky/obrazky-css/button2.gif);}
.menu1 li a:hover b {background:url(/01-obrazky/obrazky-css/button2.gif) no-repeat right top;}
.menu1 li.current a:hover {color:#fff; background:#000 url(/01-obrazky/obrazky-css/button3.gif); cursor:default;}
.menu1 li.current a:hover b {background:url(/01-obrazky/obrazky-css/button3.gif) no-repeat right top;}
Da sa to urobit tak, aby aj Firefox+IE zobrazovali menu tak ako Opera alebo Google Chrome? - teda nie prilis tucne
Prílohy
opera.png
firefox.png
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Arial vs Firefox

Príspevok od používateľa Michaelo »

Vieš prečo ti to tak ukazuje? Lebo v CSS máš bold a ešte si použil tag <b>, Chrome a Opera sú dobré prehliadače a zobrazili to v pohode (jeden bold vynechali) IE a FF sú dosť sprosté aby spravili práve toto.

To B daj preč. A nabudúce používaj tag <strong> keďže B je nesémantické. Alebo daj z CSS preč bold a nechaj <strong> v HTML kóde.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

skusal som obe navrhovane verzie, nepomohlo

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2012, 18:14)
tak som na to prisiel. Stacilo v povodnom CSS nahradit font-weight:bold za normal a zobrazuje to vsade tak, ako ma
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Presne o tomto som aj hovoril ze tam mas navyse bold v CSS ;)
Napísať odpoveď