ARMORED (pancierovane) auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
qwerty-xyz

Re: ARMORED (pancierovane) auta

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Hellboy248 napísal:qwerty-xyz: 5.3t si kde nabral?
normalne na wikipedii, ved pancierovany touareg, je bezna vec. Nemci si to volaju zeeeee Fretka . . . daj si hladat fretchen a mas tam komplet vsetky parametre myslim ze aj fotky. musis to tam najst.

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 19:21)
CHoBoT napísal:a vies o tom ze tie auta maju normalne plechy? ci aj to ma specialne vyrobene?:D boze pri takom naraze vydrzi viac ale poposuvaju sa ti veci ktore by sa nemali a to auto uz nebude bezpecne take auta potom idu do "srotu" tie auta sa po naraze nestriekaju nanovo a nevymienaju narazniky :D
no BMW si vyraba komplet vsetko samo, cize si myslim ze aj plechy budu ine, ale tak plech moze byt aky chce nie ? ked ma za tym titanovy plat vo dverach, a dvere same o sebe maju 150 kil ked nie viac, cize pri naraze ssa to urcite len tak nepokrivy, a neokrkva ako klasicke auto.

pre toho chlapca, tu dole to je, vo wiki pedii klasicky .... http://de.wikipedia.org/wiki/VW_Touareg ... g-Military
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

qwerty, Fretka je vojenská verzia a váži toľko aj s guľometným hniezdom :smt006 Aj keby si bol gumový macko Haribo, tak Ti ho nepredajú :D
http://static.pagenstecher.de/uploads/a ... 6-3316.jpg
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ty nechapes ze pri takom naraze to auto sa cele poposuva? a to auto uz nieje bezpecne? to neni tank. ale ale obrnene auto ktore ma aj normlany material ktory sa pri takom naraze znehodnoti
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

a take auta ani airbagy nemaju čiže ti vystreli velke H!
qwerty-xyz

CHoBoT napísal:ty nechapes ze pri takom naraze to auto sa cele poposuva? a to auto uz nieje bezpecne? to neni tank. ale ale obrnene auto ktore ma aj normlany material ktory sa pri takom naraze znehodnoti
:| a ved ja nevravim ze neznehodnoti, ale ja pisem o bezpecnosti pre vodica, sleduj situaciu z boku do teba niekto napere, na krizovatke, v normalnom aute by bol ten co sedi na boku pekne nahrany no nie ? v obrnenom, jasne asi by sa autu daco stalo ale tebe ako vodicovy velke kulove.

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 21:28)
mato951 napísal:a take auta ani airbagy nemaju čiže ti vystreli velke H!
nemaju a preco nemaju? aby mohli PRERAZAT zabrany, cize musia byt riadne spevnene, ci co myslis ze preraza zabrany pri 5km/h? normalne stoja dve auta a toto pancierovane ich rozrazi. mimo ineho sorry za tu chybu Y/I
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

pocuj...co tu ale pises je vsetko pekne...len kto pojde s takymto auto do premavky ? toto su auta urcene na vojenske ucely a podobne.... takze v premavke taketo nieco nikdy neuvidis..

pancierovane auta co robi BMW mozno hej ale tie tiez niesu tank a pri opakovanych narazoch pripadne celnej zrazke z niecim velkym ti nepomoze ani Sv.Šebestián
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Kibo napísal:qwerty, Fretka je vojenská verzia a váži toľko aj s guľometným hniezdom :smt006 Aj keby si bol gumový macko Haribo, tak Ti ho nepredajú :D
http://static.pagenstecher.de/uploads/a ... 6-3316.jpg
preto sa mi nezdala ta hmotnost co pisal :/
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

on kukal na DoQ channel o pancierovanych autach tak teraz vsetko vie.
Btw. niesu len pre armadne ucely, myslim, ze su pre kazdeho kto take auto chce a na to ma + pocul som o takych "taxisluzbach", ktore maju prevoz ludi celkom premakany.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

KaptMichal, áno. Tie autá sú pre toho, kto na to má a potrebuje to. S tým vojenským využitím sme sa bavili v spojitosti s Fretkou. Netreba čítať len posledné príspevky :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja som reagoval len na toto :-)
pocuj...co tu ale pises je vsetko pekne...len kto pojde s takymto auto do premavky ? toto su auta urcene na vojenske ucely a podobne.... takze v premavke taketo nieco nikdy neuvidis..

pancierovane auta co robi BMW mozno hej ale tie tiez niesu tank a pri opakovanych narazoch pripadne celnej zrazke z niecim velkym ti nepomoze ani Sv.Šebestián
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ja dúfam že nie som úplne mimo (lebo do áut sa nerozumiem) ale viem že pred pár rokmi bola havária vo vojenskej kolóne keď to nejaké auto nabralo do nášho aligátora. No to civilné vozidlo na drť a v kolóne fakticky nič. tu su fotky http://www.chcizit.cz/1-440-fabia-vs-aligator ja len či aj toto považujeme za iba opancierované vozidlo alebo viac.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ako nwm ci "qwerty-xyz"-ho uz nicite zo zvyku a z povinnosti, ale podla mna to so pise je pravda. take obrnene auto musi pri zrazke s civilnym autom ochranit posadku bez problemov.
o tom ci bude pojazdne sa tu nikto nebavil ;)
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

a co v pripade ak narazi do nejakej pevnej prekazky, ta hmota navyse sa musi nejako prejavit, nie?!
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

v takych pripadoch hra ta hmotnost urcite proti nemu
nejakymarko
Addict
Addict

ale bavili sa o zrazke s autom nie s betonovym pilierom mosta....
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

Skolacik napísal:ale bavili sa o zrazke s autom nie s betonovym pilierom mosta....

chces povedat ze v tomto co napisal ma pravdu
"ked bezne plechove auto o hmotnosti 1.3 tony narazi do opancierovaneho obrneneho touarega o hmotnosti 5.3 tony s titanovymi platmi a vystuzami tak sa akoze touareg deformuje? tomu autu sa nestane NIC. oskrabane mozno bude." ?
neverim ze tomu autu sa nic nestane. neni to aligator co je komplet obrneny a pod. ale je to auto ktore pri takom naraze pracuje cele. aj ked nie tak ako to neobrnene ale to auto uz nebude schopne jazdit dalej ako nic. akurat odvezie svoju posadku na bezpecne miesto a mozu to auto dat do "srotu"
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

tema vhodna pre MythBusters :lol:

urcite vydrzi omnoho viac ako obycajne osobne auto, ale kedze ma deformacne zony tak sa poskodi, otazne je v akej miere
nejakymarko
Addict
Addict

no urcite to bude neporovnatelne s tym ako skonci to 1,3 tonove auto. to je fakt ;)
qwerty-xyz

Skolacik napísal:no urcite to bude neporovnatelne s tym ako skonci to 1,3 tonove auto. to je fakt ;)
:lol: a budem svina, ... daewo tico vs pancierovany touareg, pri celnej zrazke, .... :lol: alebo kludne felicia, skoda 105, matis, ..... no podme podme, ja sa kludne pasujem za vodica toho touarega, schvalne kto pojde do auta oproti ? :smt049
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som na vlastné oči videl výsledok zrážky bežného motorového vozidla (typ si neviem vybaviť, predstaviť si niečo od Feldy po Octavku) s T-72 na zľadovatelej ceste pred mestom. Auto malo predok na padrť a bolo zasunuté pod tankom, tank nebol ani poškrabaný.
Napísať odpoveď