Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 25 Feb 2020, 16:38



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 7 ] 
ASCII v LAZARUSE
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2018
Príspevky: 7
Karma: Neutrál
Príspevok ASCII v LAZARUSE
zdravim,
mam takyto problem:
v Lazaruse v konzolovej aplikacii chcem dat vypisat ASCII tabulku:
Na compe s WIN10 mi ten isty program pise uplne inu tabulku ako na compe s WIN8.1.
Neviete poradit co traba nastavit aby to bolo OK?


Prílohy:
Poznámka: zobrazenie WIN8.1

Poznámka: zobrazenie WIN10

13 Dec 2019, 13:50
Profil  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.10.2010
Príspevky: 1047
Karma: Level +2
Príspevok Re: ASCII v LAZARUSE
vyzerá to na iné kódovanie znakov


13 Dec 2019, 23:01
Profil  
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2018
Príspevky: 7
Karma: Neutrál
Príspevok Re: ASCII v LAZARUSE
ano, kodovanie je ine, ale sposobuje to WIN10? ak ano, kde by sa to nastavilo.


14 Dec 2019, 8:18
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3629
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: ASCII v LAZARUSE
Nielen to, aj font je iny, a ten tie znaky zrejme nevie. V kazdom konzolovom okne sa da nastavit font:


Prílohy:


14 Dec 2019, 8:32
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2018
Príspevky: 7
Karma: Neutrál
Príspevok Re: ASCII v LAZARUSE
toto by mohlo byt riesenie - v pondelok to overim a uvidim, ci to bude ono..
dik

//autoeditácia príspevku (16 Dec 2019, 11:54)
tak som to vyskusal - pri win8.1 je pismo nastavene rastrove a pri win10 je consolas.
tak som prehodil consolas na rastrove a vysledok je ten, ze po 127 je to rovnake a potom zas win10 robi svoje


Prílohy:
Poznámka: WIN8.1

Poznámka: win10-rastrove

16 Dec 2019, 11:54
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3629
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: ASCII v LAZARUSE
Skus este zmenit "system locale", mozno to na tie znaky pomoze.


Prílohy:

16 Dec 2019, 18:55
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2018
Príspevky: 7
Karma: Neutrál
Príspevok Re: ASCII v LAZARUSE
no super, prehodil som to na jazyk Anglictina(USA) - a ide to.
Len kodovu stranku hadze 437 - OEM (Spojené štáty),
a na tom, co bolo OK hadne 852 - OEM(viacjazyčné kódovanie latin 2)
ak to nepošahalo nejake ine programy , tak je to OK :)
dik moc za pomoc


17 Dec 2019, 9:21
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 7 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: MSN [Bot] a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.166s | 17 Queries | GZIP : On ]