Zdravím,
mám notebook asus F5RL s grafickou kartiou ati radeon xpress 1100 a nemôžem na neho nainštalovať ubuntu 9.10 a ani novšie, asi z dôvodu že nepodporuje ovládač na grafiku,,,lebo pri začiatku inštalácie keď načítava potrebné ovládače tak ostane obrazovka iba čierna, vôbec bez reakcie,,dá sa to tam nejako nainštalovať? že by som upravil inštalačku toho linuxu o nejaký ovládač na moju grafickú kartu ak je to možné? a ak áno, ako by som to mohol spraviť? ďakujem za rady..
asus F5RL - nenainštalujem ubuntu
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: asus F5RL - nenainštalujem ubuntu
Možno to nebude práve grafikou , nemas nic v usb-ckach vlozene ? ak áno vyber to
v usbčkach nie je nič, iba web kamera ktorú neodpojím inak jedine že by som rozobral notebook ...,,,a ked som skúšal verziu 10.10 tak tam to všetko načítalo a obrazovka bola už farebná ale zmrznutá že nešlo pohnúť myšou a bola nekompletná....
- keď dám však vyskúšať ubuntu bez zmien v počítači tak mi to všetko načíta v pohode...
- keď dám však vyskúšať ubuntu bez zmien v počítači tak mi to všetko načíta v pohode...
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aktuálna najnovšia stabilná verzia Ubuntu je 9.10.
10.04 by som teraz neinštaloval. (10.04 znamená 2010, 4-tý mesiac, čo znamená že "stabilná" verzia víde až niekedy budúci mesiac). Ak Live CD 9.10 funguje, skús ho nainštalovať a po nabootovaní keď ti zčerná obrazovka stlač ctrl+alt+F1 ak sa podarí, hodí ťa to do konzoly a môžeš sa normálne prihlásiť pod userom akého si zadával pri inštalácií.
Následne spusti tento command:
Na konci by mali byť chybové hlášky... v prípade že by si si chel prečítať ten log celý, tak:
Najlepšie by bolo keby si celý ten log hodil sem.
Aby ťa ani nenapadlo prepisovať ho
Nabootuj Funkčné LiveCD a normálne ho môžeš otvoriť textovým editorom a vložiť sem.
10.04 by som teraz neinštaloval. (10.04 znamená 2010, 4-tý mesiac, čo znamená že "stabilná" verzia víde až niekedy budúci mesiac). Ak Live CD 9.10 funguje, skús ho nainštalovať a po nabootovaní keď ti zčerná obrazovka stlač ctrl+alt+F1 ak sa podarí, hodí ťa to do konzoly a môžeš sa normálne prihlásiť pod userom akého si zadával pri inštalácií.
Následne spusti tento command:
Kód: Vybrať všetko
cat /var/log/Xorg.0.logKód: Vybrať všetko
less /var/log/Xorg.0.logAby ťa ani nenapadlo prepisovať ho
nainštalované !!!
podarilo sa mi to tak že pred potvrdením inštalácie som zmenil parametre cez F4.
dal som rozlíšenie 800*600 v 256 bitoch,,,čiže vga=771 a už sa to všetko nainštalovalo v pohode, aj po reštarte nabehne grafika hneď.
Ďakujem všetkým za rady
podarilo sa mi to tak že pred potvrdením inštalácie som zmenil parametre cez F4.
Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/VESA_BIOS_Extensions#Linux_video_mode_numbersĎakujem všetkým za rady