Asus GTX 550TI 90°C v Burne
Asus GTX 550TI 90°C v Burne
Zdravím, mám vyššie spomínanú GPU presnejšie http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVID ... _TiDI1GD5/ GPU som zatažil vo FurMarku 1.9.2 teploty sa po 4min vyšplhali na 90°C GPU síce nepadá ani nič no keď má ani nie 2 mesiace sú to hodnoty v poriadku alebo je to dôvod na reklamáciu ? bednu mám otvorenú a na stole takže nejaký problém s udržiavaním teplého vzduchu v bedni nebude.
// chcem to riešiť radšej hned ako čakať že sa uvarí alebo tam niekde vznikne studený spoj etc..
// chcem to riešiť radšej hned ako čakať že sa uvarí alebo tam niekde vznikne studený spoj etc..
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Asus GTX 550TI 90°C v Burne
je to OK
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Katastrofálna teplota, ale s tým chladením nič iné nespravíš. S Gelidom Icy Vision ešte so starou rev. som dal na tej VGA 35 v idly a 47 v burne po hodine a pol s fur markom a xtreme burn testom.
borec dal v idly 29-30 tzn. že je nemysliteľné mať 90 stupňov v burne. Toľko mal nepodarok zvaný fermi na steroidoch [480 OC], nie odľahčený 550 TI z jej druhej revízie...
borec dal v idly 29-30 tzn. že je nemysliteľné mať 90 stupňov v burne. Toľko mal nepodarok zvaný fermi na steroidoch [480 OC], nie odľahčený 550 TI z jej druhej revízie...
no ok uvidím teda ako to pôjde ďalej ale zo začiatku mala max v burne 70°C o par tyždnov 78°C a teraz v burne 90°C uvidím ako to pôjde dalej či sa mi nakoniec neodlepí od PCB-čka.. 
-
uplink
VIP
70 je ako tak okay, ak máš shitty bedničku a zlé vetranie. Skúšal si premontovať a prepastovať cooler, alebo si rozmýšľal nad neštandardným chladičom?
Vrele odporúčam:
http://www.gelidsolutions.com/products/ ... d=17&id=52
http://www.tichepc.sk/Gelid-ICY-VISION- ... 2-01-.html
http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ifications
Pre porovnanie, GTX 580 má 2.5x tak naložený die s tranzistormi a má v idly 37 a v burne 70 v totálnej horúčave a v brutálnom burne s chaldením od asusu.
Vrele odporúčam:
http://www.gelidsolutions.com/products/ ... d=17&id=52
http://www.tichepc.sk/Gelid-ICY-VISION- ... 2-01-.html
http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ifications
Pre porovnanie, GTX 580 má 2.5x tak naložený die s tranzistormi a má v idly 37 a v burne 70 v totálnej horúčave a v brutálnom burne s chaldením od asusu.
do tej GPU nechcem vložiť ani cent keďže ju nechcem pre taktovať ani nič podobné, čakal som že na defaulte ju ten chladič potiahne bez problémov do tých 70°C
to moze byt ten oproblem...... ak mas dobru bednu tak je stavana tak aby tam vzduch prudil z jednej strany na druhu .... netvrdim ze zatvorenie bedne ta zachrani .... ale zbytocne si prekurujes aj ostatne komponenty......cumilko napísal: bednu mám otvorenú ......
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2012, 8:00)
inac by som to asi reklamoval.....
a odvolal by som sa na toto ....
Super Alloy Power
Super Alloy Power technology uses special alloy formula in critical power delivery components for a 15% performance boost, 35°C cooler operation and 2.5 times longer lifespan.
90°C urcite nie je teplota o 35°C nizsia.........
-
uplink
VIP
cumilko - utiahne, to je samozrejmé, je to megalite verzia ako som napísal, ale máš niečo s chladením, takže šup na reklamačku a ak neuposlúchnu, tak jej dopomôž...
TiP OF THE DAY: Povoľ nenápadne chladenie, zhorí, dotiahni ho...

TiP OF THE DAY: Povoľ nenápadne chladenie, zhorí, dotiahni ho...
no uvidíme idem ju asi reklamovať som zvedavý ako sa k tomu postaví Agem. ak mi to neuznajú alebo niečo tak jej asi dopomôžem ono mi to totálne aj na ruku hreje pri hrách ako to fúka ten vzduch z boku von z bedne.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
90°C vo furmarku je úplne OK. Neviem čo riešite. Zvlášť na low-endovom chladení.
EDIT ku karme: 90 stupnov MAX, furmark extreme burn-in je OK ko*ot
EDIT ku karme: 90 stupnov MAX, furmark extreme burn-in je OK ko*ot
hmm po 13min teplota 100°C a okamžitý reštart PC dúfam že aj to je OK....
//idle 55°C burn 100°C (+ crash)
//idle 55°C burn 100°C (+ crash)
Ihned reklamovat!Na mojej 570 gtx teploty stupali vyse 90 tak som ju rozobral a ten cement co bol namiesto pasty som musel doslova vysekavat.Bolo tam toho strasne hruba vrstva.Po prepastovani MX3kou klesli teploty na max 75 v zatazi.
-
uplink
VIP
To nie je "low-endové" chladenie, ale stockové a je dostačujúce, nemalo by dávať viac ako 70 stupňov v burne.MichalkoOo napísal:90°C vo furmarku je úplne OK. Neviem čo riešite. Zvlášť na low-endovom chladení.
ok GPU dneska prijatá na reklamáciu som zvedavý na výsledok. budem informovať ako som pochodil
ja by som to vobec ani nereklamoval, ale ten smiesny chladic dal dolu a dal tam nieco poriadne, co ti dovoli
tu kartu pretaktovat na uplne ine hodnoty. Vies co s nou urobia na reklamacke? daju novu teplovodivu pastu
a to bude vsetko, budes tam mat na chladenie stale ten istý fén s trochou hlinikových plieškov..
Skus nieco taketo a pretaktujes ju aj za horizont a to vsetko pri nulovej hlucnosti:
http://www.alza.sk/arctic-accelero-s1-p ... .htm#popis
i
tu kartu pretaktovat na uplne ine hodnoty. Vies co s nou urobia na reklamacke? daju novu teplovodivu pastu
a to bude vsetko, budes tam mat na chladenie stale ten istý fén s trochou hlinikových plieškov..
Skus nieco taketo a pretaktujes ju aj za horizont a to vsetko pri nulovej hlucnosti:
http://www.alza.sk/arctic-accelero-s1-p ... .htm#popis
i
-
uplink
VIP
Písal že do nej nechce vraziť ani cent. A prečo keď u ostatných ľudí má tá karta v max. burne 70 stupňov, by jeho mala mať s tým istým chladením 90 stupňov?
A ešte raz, NiE nie je to normálna teplota. 550 Ti je odľahčená 1/3 či 1/4vá karta čo sa týka tranzistorov/jadier, etc. od plnohodnotnej 580ky. Tak isto sa jedná o druhú revíziu fermi, ktorá je opravená a nepečie. 90 stupňov je dobrá hodnota pre pasívne chladenie pre túto kartu, nie aktívne stockové.
90 degrees celsius everywhere...
A ešte raz, NiE nie je to normálna teplota. 550 Ti je odľahčená 1/3 či 1/4vá karta čo sa týka tranzistorov/jadier, etc. od plnohodnotnej 580ky. Tak isto sa jedná o druhú revíziu fermi, ktorá je opravená a nepečie. 90 stupňov je dobrá hodnota pre pasívne chladenie pre túto kartu, nie aktívne stockové.
90 degrees celsius everywhere...
jasne ze 90st. C na karte nie je normalna teplota, pravdepodobne je od vyroby zle nasadeny chladic resp. pasta nejako blbo napatlana.
-
uplink
VIP
K téme, bol som včera na mobile, tak som neodpísal, najlepšie je ju rovno odpiecť komplet cakum pikum, Tmax má 105 stupňov, či 104, nepamätám si to pri druhej revízii a pri tejto odľahčenej verzii presne, a tak to dať do agemu. Agem nie je alza, v alze nemajú problém Ti to vymeniť v ageme Ťa okakajú, najlepšie čo si mohol spraviť by bolo povoliť ten chladič 3 z 4 šróbikov a je to. Karta umrie, dotiahneš a je to. Oni nemajú aliby, ty máš novú akrtu. Problem solved.
P.S.: 3 z 4 preto, aby si neodobral celý blok, to sa dá zistiť veľmi ľahko a ak to dostane do rúk skúsený technik, tak Ťa na tom odpíše. Povolné šróbiky sú povolené, nedokážu či boli od výroby, alebo Tebou. A samozrejme to treba spraviť profícky, nedoškrabať zárezy na šróbikoch a použiť čo najpresnejší šróbovák.
Ja viem, je to kruté, ale tie naše reklamácie na Slovensku sú také že odrbú vždy klienta, takže jediná možná cesta je odrbať ich skôr, ako oni odrbú Vás.
P.S.: 3 z 4 preto, aby si neodobral celý blok, to sa dá zistiť veľmi ľahko a ak to dostane do rúk skúsený technik, tak Ťa na tom odpíše. Povolné šróbiky sú povolené, nedokážu či boli od výroby, alebo Tebou. A samozrejme to treba spraviť profícky, nedoškrabať zárezy na šróbikoch a použiť čo najpresnejší šróbovák.
Ja viem, je to kruté, ale tie naše reklamácie na Slovensku sú také že odrbú vždy klienta, takže jediná možná cesta je odrbať ich skôr, ako oni odrbú Vás.
ja som nemal prečo do tej grafickej vraziť ani par € za teplovodivú pastu to máš to isté ako ked si ideš kúpiť rožky (povecme balené) a v balení najdeš iba muku ostatné si dorob sám.. to nieje moja povinnosť si ešte dokupovať chladič na grafickú kartu ktorú vôbec nechcem pre taktovať ani nič + som ani nepozeral či má nejaký OC potenciál pri tejto grafe mi v hrach 2-3 fps nepomôžu..
ja len vychadzam z toho, ze za cca 30€ si vies zohnat vynikajuci pasivny chladic, vdaka
ktoremu budes mat kartu uplne tichu a zaroven aj vecsi potencial na OC. Podla mna to
za tie peniaze jednoznacne stoji. Osobne si uz neviem predstavit ze by som mal
pocitac ktory musi mat vsetko aktivne chladene a huci ako vysavac, takto mas
moznost sa posunut niekde dalej.
ktoremu budes mat kartu uplne tichu a zaroven aj vecsi potencial na OC. Podla mna to
za tie peniaze jednoznacne stoji. Osobne si uz neviem predstavit ze by som mal
pocitac ktory musi mat vsetko aktivne chladene a huci ako vysavac, takto mas
moznost sa posunut niekde dalej.