ASUS RT-N16 T-com
ASUS RT-N16 T-com
Je možné použiť tentou router na pripojenie na internet cez t-com kedže obsahuje ppoe http://www.alza.sk/asus-rt-n16-d157589.htm ?
Re: ASUS RT-N16 T-com
Musí ísť! pokial je kupený unás a nie v Afrike. 
Ja som len to že to neni ADSL router ako vyžaduje t-com ktorý využiva ppoe tak že či mi pojde aj bez dalšieho routeru .
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
to je citacia zo stranky ktoru si sem dal, takze pppoe podporuje.Sieťové protokoly:
Pridelená IP, statická IP, PPPoE (podpora MPPE), PPTP, L2TP
Takže keď ho pripojím na pevnu linku tak pojde aj keď to neni adsl router?
-
caesar1987
Addict
ano, a kedze podporuje potreby standard tak ho mozeme nazvat aj adsl routerom.
Ďakujem toto som potreboval počut lebo sa v sieťach velmi nevyzám.
-
caesar1987
Addict
Neni zac. Potom nezabudni router nastavit, lebo inak ti to nepojde. Budes musiet zadat meno heslo a pripadne aj nejake ine nastavenia.
a nebude potrebna ešte nejaka redukcia aby som tam pripojil pevnu linku alebo sadne do toho WAN-u ?
-
hrban
Addict
neni treba, malo by to pasovať a aj fungovať keď pichneš RJ 11 do RJ 45 WAN portu
-
caesar1987
Addict
v stene mas zasuvku na telefon, z nej ti pojde jeden kablik do takej rozdvojky (telefon a internet). zasunies prislusny kabel do internetu, a druhy koniec do routera, ten nastavis. Tu rozdvojku ti da tcom pri instalacii.
kable si myslim ze nemas sancu pomylit lebo tenka koncovka bude pasovat len do jedneho portu.
kable si myslim ze nemas sancu pomylit lebo tenka koncovka bude pasovat len do jedneho portu.
ok ešte raz ďakuejm vám všetkým.
-
halabaster
Darca
Ja si zase myslim , ze ti to fungovat nebude. Predsa, ked mas adsl net, tak mas pouzivat adsl router.
Nemam tuto moznost odskusanu, takze to nemozem tvrdit na 100% ale pchat broadband router napriamo na adsl net je hovadina.
Ked budes mat nejake problemy s konfiguraciou, tak v T-Come ta hned odpisu, ze nemas adsl router.
No ale ved uvidime. Nezabudni sem napisat ako si pochodil, ci ti to ide alebo nejde.
Nemam tuto moznost odskusanu, takze to nemozem tvrdit na 100% ale pchat broadband router napriamo na adsl net je hovadina.
Ked budes mat nejake problemy s konfiguraciou, tak v T-Come ta hned odpisu, ze nemas adsl router.
No ale ved uvidime. Nezabudni sem napisat ako si pochodil, ci ti to ide alebo nejde.
-
caesar1987
Addict
preco sa adsl router vola adsl routerom ked si taky mudry?
-
halabaster
Darca
Hm to je otazka hodna tvojho intelektu. Preco sa neopytas preco sa vola pomaranc pomarancom? Rovnaka otazka.
Napisal som, ze sposob takehoto riesenia je absolutna kravina. Po technickej stranke to vsak nemam odskusane. Myslim, ze to odskusane nemas ani ty, len si trepol, ze to pojde lebo ten router podporuje protokol PPoE. Len adsl potrebuje protokol PPoE?
Ja sam som zvedavy, ci taketo riesenie po technickej stranke funguje aj ked si myslim, ze je to kravina a fungovat to na priamo nebude.
Som zvedavy, ci sa ti za tvoje akoze rady retep007 podakuje alebo ta posle do ...
Napisal som, ze sposob takehoto riesenia je absolutna kravina. Po technickej stranke to vsak nemam odskusane. Myslim, ze to odskusane nemas ani ty, len si trepol, ze to pojde lebo ten router podporuje protokol PPoE. Len adsl potrebuje protokol PPoE?
Ja sam som zvedavy, ci taketo riesenie po technickej stranke funguje aj ked si myslim, ze je to kravina a fungovat to na priamo nebude.
Som zvedavy, ci sa ti za tvoje akoze rady retep007 podakuje alebo ta posle do ...
Tak tvoje tvrdenia su uzasne. Ako fakt klobuk dole. Ja osobne nepochopim ako sa mozes vyjadrovat o niecom o com nevies ani co je. Nevies co je DSL, ani dokonca ci DSL vyuziva dake protokoly ako PPPoE a dalsie. Dufam, ze vies aspon o protokoloch TCP/IP v4, v6halabaster napísal:Hm to je otazka hodna tvojho intelektu. Preco sa neopytas preco sa vola pomaranc pomarancom? Rovnaka otazka.
Napisal som, ze sposob takehoto riesenia je absolutna kravina. Po technickej stranke to vsak nemam odskusane. Myslim, ze to odskusane nemas ani ty, len si trepol, ze to pojde lebo ten router podporuje protokol PPoE. Len adsl potrebuje protokol PPoE?![]()
no precitaj si https://www.inet.sk/clanok/1645/vsetko- ... mena-adsl/ clanocek.
Dalej to co bere T-COM ako adsl modem/router je ich problem .... ked sa nevyznas vyberes z ich ponuky (castokrat je v popise daneho routra aj to co naozaj nepodporuje, resp co podporuje nebrandovana verzia). Ked sa vyznas a chces neco lepsie kupis sam v shope.
Tento spominany ASUS si dovolujem povedat musi na DSL linke od T-Comu ficat ako po masle. (niesom isty ale kamarat ma presne tento routrik a ma net od t-comu). Vdaka PPPoE protokolu coz vlastne vytvara na zaklade mena a hesla (poskytnute t-comom ) spojenie do sveta..........
Broadband modem je modem pre sirokopasmovy internet. DSL (Digital Subscriber Line) je sirokopasmova technologia coz vravi samo za vsetko.
Takze o tom by sa dalo pisat a pisat.... Len neviem preco vravis ludom ze vravia kraviny ked ty vravis kraviny este vacsie... A to Preco je DSL prave DSL je preto, ze je to Digital Subscriber Line a to aDSL je ze to funguje asynchronne.
Takze tak.
-
hrban
Addict
peter to napísal pekne a fungovať to bude mám odskúšané
-
halabaster
Darca
peter9898: Vidis aky si ty trapak. Napises sem par definicii z wikipedie, prezentujes tu nieco ako fakt len preto, ze to nejaky tvoj kamos ma tak zapojene.
Postol si mi tu odkaz, ktory si si evidentne ani sam neprecital. Keby si ho precital poriadne, tak by si sam zistil, ze na routery bez dsl modemu to pripojenie proste nepojde. Poprosim dalsich prispievajucich, aby si pred dalsim postovanim prispevkov nastudovali co je to adsl a ako pripojenie do internetu cez adsl vobec funguje a co na to treba aby ste sa do netu pripojili.
Myslim, ze tento citat to jasne vystihuje:
Postol si mi tu odkaz, ktory si si evidentne ani sam neprecital. Keby si ho precital poriadne, tak by si sam zistil, ze na routery bez dsl modemu to pripojenie proste nepojde. Poprosim dalsich prispievajucich, aby si pred dalsim postovanim prispevkov nastudovali co je to adsl a ako pripojenie do internetu cez adsl vobec funguje a co na to treba aby ste sa do netu pripojili.
Myslim, ze tento citat to jasne vystihuje:
Tak hrban a spol. uz tu netraposte.DSL router má v sebe integrovaný DSL modem na pripojenie k DSL linke ktorý v sebe obsahuje aj tzv. WAN časť ktorou sa pripája na sieť mimo Vášho domu. Ethernet router má len ethernetovú WAN časť a nie je ho možné priamo použiť na pripojenie k internetu cez DSL technológiu.
Zdravim Vas,
natrafil som na tuto starsiu diskusiu a velmi som z toho nezmudrel, tak mi niekto este odpiste, ako to cele dopadlo, momentalne mam ADSL router Draytek Vigor 2700 pripojeny na ADSL linku od T-COM a velmi rad by som ho vymenil za tento ASUS RT-N16, ak mi aspon 2 uzivatelia nezavisle od seba potvrdia, ze to na vlastne oci videli fungovat a v takejto konstelacii, t.j. pripojene k standardnej telefonnej linke RJ11, nie napr. ku kablovke, mikrovlnnej antene a pod.
P.S.
Nechcem dopadnut ako pokusny kralik a nasledne k tomuto routru este dokupovat nejaky samostatny DSL modem s RJ11 vstupom a RJ45 vystupom, jedna takato univerzalna skatulka + AC adpter mi doma uplne stacia. Dakujem za vase prispevky, hlavne tie overene a odskusane...
natrafil som na tuto starsiu diskusiu a velmi som z toho nezmudrel, tak mi niekto este odpiste, ako to cele dopadlo, momentalne mam ADSL router Draytek Vigor 2700 pripojeny na ADSL linku od T-COM a velmi rad by som ho vymenil za tento ASUS RT-N16, ak mi aspon 2 uzivatelia nezavisle od seba potvrdia, ze to na vlastne oci videli fungovat a v takejto konstelacii, t.j. pripojene k standardnej telefonnej linke RJ11, nie napr. ku kablovke, mikrovlnnej antene a pod.
P.S.
Nechcem dopadnut ako pokusny kralik a nasledne k tomuto routru este dokupovat nejaky samostatny DSL modem s RJ11 vstupom a RJ45 vystupom, jedna takato univerzalna skatulka + AC adpter mi doma uplne stacia. Dakujem za vase prispevky, hlavne tie overene a odskusane...
Dobrý deň všetkým,
tiež som kúpil tento router a pripojil ho na bežnú DSL linku od T-comu (prenajímateľ SWAN) - WAN port ju nepozná, PRIAME PRIPOJENIE NIE JE MOŽNÉ. Je treba použiť mostík (Bridge) na preklenutie ADSL - WAN, čiže treba ešte jednu škatuľku. V mojom prípade to je jednoduchý router ZyXel Prestige 660 RU-T3, ktorý mi dodal ako štandardné zariadenie môj poskytovateľ internetového pripojenia SWAN. Tento router (a myslím, že aj ostatné, aj jednoduché a lacné routre) sa dá prepnúť do módu Bridge a potom už môžeme naň pripojiť Asus RT-N16 a nechať ho nakonfigurovať sa. Upozorňujem pri tomto na jednu maličkosť: Každé zariadenie musí mať nastavenú inú sieť (napr. ZyXel 192.168.1.x a Asus 192.168.2.x)!
Prajem príjemné experimentovanie a veľa spokojnosti s týmto výborným routrom.
tiež som kúpil tento router a pripojil ho na bežnú DSL linku od T-comu (prenajímateľ SWAN) - WAN port ju nepozná, PRIAME PRIPOJENIE NIE JE MOŽNÉ. Je treba použiť mostík (Bridge) na preklenutie ADSL - WAN, čiže treba ešte jednu škatuľku. V mojom prípade to je jednoduchý router ZyXel Prestige 660 RU-T3, ktorý mi dodal ako štandardné zariadenie môj poskytovateľ internetového pripojenia SWAN. Tento router (a myslím, že aj ostatné, aj jednoduché a lacné routre) sa dá prepnúť do módu Bridge a potom už môžeme naň pripojiť Asus RT-N16 a nechať ho nakonfigurovať sa. Upozorňujem pri tomto na jednu maličkosť: Každé zariadenie musí mať nastavenú inú sieť (napr. ZyXel 192.168.1.x a Asus 192.168.2.x)!
Prajem príjemné experimentovanie a veľa spokojnosti s týmto výborným routrom.