Atentátnik zabil Bénazír Bhuttovú

Diskusie na politické témy...
jimino
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jimino »

dvaja sa biju, treti vyhrava...
Sato42
Light Star
Light Star

Re: re

Príspevok od používateľa Sato42 »

jimino napísal:z\destabilizacia pakistanu by urcite pomohla aj USA (extremna moznost, ale nie nerealna!)
ako by to pomohlo usa???

niekto tu spominal ze pakistan vlastni jadrove zbrane, tusi niekto aky velky maju arzenal??? neviem to povedat na isto ale mne sa nezda ze by to bolo nieco krkolomne..
Tomasito
VIP
VIP

Re: re

Príspevok od používateľa Tomasito »

Sato42 napísal:ako by to pomohlo usa???
Divide et impera.

//15:33// Musharaf bol donedavna jednym z najoddanejsich spojencov USA, po Iraku ale prisli jeho kriticke vyroky na adresu zahranicnej politiky USA, napriek tomu spojencom USA formalne stale je. Bhuttova vsak bola este viac prozapadne orientovana, pricom ked ju prave za to odmietala aj Saudska Arabia, ktora je rovnako ako Pakistan spojencom USA, jej prozapadnost zrejme bola v ociach mnohych Arabov vnimana prilis ortodoxne. Akokolvek, vysetrovanie len zacina, pricom na ukazovanie vinnika je imo este priskoro. Vzhladom k nazorovej roztriestenosti tamojsieho regionu mohol za atentatom stat ktorykolvek z islamskych "kmenov", tak ako ovela silnejsi hrac, pre ktoreho uz Musharaf nie je dostatocne poslusny a tak mozno aj takto pracuje na jeho zosadeni- nahradeni poslusnejsou figurkou. Pakistan ako krajina s dispoziciou jadrovych zbrani nie je nezaujimavy "vazal" (lepsie ako kritik, ci postupom casu dokonca mozny protivnik). Toto vsetko su vsak zatial vylucne a len dohady.
Sato42 napísal:niekto tu spominal ze pakistan vlastni jadrove zbrane, tusi niekto aky velky maju arzenal??? neviem to povedat na isto ale mne sa nezda ze by to bolo nieco krkolomne..
Obsah takehoto arzenalu podlieha utajeniu, t.j. taketo informacie na verejnosti su len spekulacie, resp. odhady. BTW. to, co si ty predstavujes pod pojmom "krkolomne" je irelevantne, kedze pokial by Pakistan vlastnili napr. len 10 jadrovych hlavic (urcite je to viac, odhad jadroveho arzenalu napr. Izraelu je od 140 do 200), aj taketo mnozstvo predstavuje desivu jadrovu silu...
Sato42
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sato42 »

s tych odhadov som nasiel toto:
The Natural Resources Defense Council (NRDC) estimates that Pakistan has built 24-48 HEU-based nuclear warheads, and Carnegie reports that they have produced 585-800 kg of HEU, enough for 30-55 weapons. Pakistan's nuclear warheads are based on an implosion design that uses a solid core of highly enriched uranium and requires an estimated 15-20 kg of material per warhead. According to Carnegie, Pakistan has also produced a small but unknown quantity of weapons grade plutonium, which is sufficient for an estimated 3-5 nuclear weapons.
- co uz je pomerne dost. Tym "krkolomnym" som chcel vyjadrit mnozstvo ktre by znamenalo poraidnu skazu minymalen v regione, priadne mnozstvo na ktorom by sa dala stavat zakopova vojna v style studene(nie az takeho rozsahu prirodzene). 10 atomovych bomb moze byt sice desiva sila no pokialsa jedna o taktycke tak to nieje az take strase(pri sirsom pohlade), male(takicke) bomby nemaju ten ony "doom" efekt a ani ucel ako tie ktore po sebe planovali pohadzat usa-zssr, a s toho co sem tam precitam mam pocit ze v sucastnosti sa sustreduje skor na takticke(alebo ak chcete ralne vyuzitelne) zbrane, z ucinostov tak okolo kilotony (pripadne do desat) ziadneho cara tu nikto vyrabat nebude. Takou bobou sa da znicit nejaka zakladna, vyradit cast postupujucej amrady priapdne zrovnat nejaku stvrt v meste, no hirosima&nagasaki sa sa tym neda az tak jednoducho dosiahnut(treba este zvazit bohatu drevennu vystvabu v hitorickom japonsku ktora vtedajsim atomkam velmi pomohla)

celu tou mojo predoslou narazkou na ziadne "krkolomne" mnoztvo som len chcel poukazat ze ked krajina ktora vlastni nuklearne zbrane upadne do chaosu nieje to hned "armagedon,: ja keby ich okamzite vsetky vpalili po "bezvercoch"
jimino
Light Professional
Light Professional

zvedavec.org napísal:A za druhé: Nespěchali s tím pohřbem nějak příliš? Ve čtvrtek jí zabili a v pátek už byla pohřbena. To je tedy rychlost.
niekde som cital, ze podla moslimskej tradicie musia pohreb vykonat co najskor. neorientuje sa tu niekto v problematike pohrebov tohto nabozenstva ? zaujimalo by ma ako to je skutocne :)
Tomasito
VIP
VIP

jimino napísal:niekde som cital, ze podla moslimskej tradicie musia pohreb vykonat co najskor. neorientuje sa tu niekto v problematike pohrebov tohto nabozenstva ? zaujimalo by ma ako to je skutocne :)
Pohrebné rituály islamu sú veľmi prosté. Telo najskôr starostlivo umyjú, osušia a zabalia do štyroch bavlnených plachiet. Takto zabalené telo položia priamo do zeme, na pravý bok – tvárou otočenou k Mekke, najposvätnejšiemu miestu islamu. Predtým, než hrob zahádžu zeminou, na telo hodia kamene alebo drevo. Islam nedovoľuje akékoľvek konzervácie tela, kremáciu a dokonca ani používanie rakiev. Podľa islamskej tradície hneď, ako konštatujú smrť, prítomní zintenzívnia chválospevy. Chcú tak obmäkčiť archanjela Gabriela pred prvým výsluchom mŕtveho ohľadne jeho viery a činov. Ak zosnulý pred smrťou odriekal vyznanie viery (šaháda), je považovaný za dopredu zabezpečeného proti okamžitému pádu do pekla. Druhý výsluch zosnulého je pri pohrebe, ktorý sa musí uskutočniť čo najrýchlejšie. Mŕtvy musí odpovedať na otázky dvoch anjelov Munkara a Nakíra – ak hrešil, alebo Bašíra a Mušabára, ak sa hriechu vyvaroval. Potom sa ho diabol (Iblis) pokúsi zviesť a ak dobrý veriaci jeho zvádzaniu odolá, ide do raja. Ten, kto nemôže odpovedať neomylne, ide v pekle priamo k Sudcovi. Na pohrebe sú prítomní len muži.
Tradicia, ze pohreb by sa mal konat tak rychlo, ako je to mozne vyplyva z klimatickeho prostredia, t.j. z dovodou velkych horucav, resp. rychleho rozkladu tela mrtveho. Podobne nabozenske tradicie, ako napr. muzska obriezka maju rovnaky povod.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

angazovala sa moc, oni to nemaju radi, ked sa im niekto hrabe v piesocku, tak konali

a este naivka vyhlasila, ze ju nezabiju, lebo v islame nesmu zabijat zeny

ale chcela demokraciu...
:?
Tomasito
VIP
VIP

Tomasko napísal:a este naivka vyhlasila, ze ju nezabiju, lebo v islame nesmu zabijat zeny
Odkial vies, ze ju zabili, resp. nechali zabit islamisti? ; )
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Tomasko napísal:angazovala sa moc, oni to nemaju radi, ked sa im niekto hrabe v piesocku, tak konali

a este naivka vyhlasila, ze ju nezabiju, lebo v islame nesmu zabijat zeny

ale chcela demokraciu...
:?
ked uz aj v sme pisali ze al-kaida poprela ucast na atentate tak to asi islamisti nebudu. imo myslim ze to bol musaraf, popripade cela plejada tajnych. staci zajst na digg.com tam uz je toho hodne.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

ved ona sama tvrdila ze musarraf robi malo pre jej bespecnost a pri tom prvom utoku ktory prezila sama ukazala prstom na musarrafa
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Odkial vies, ze ju zabili, resp. nechali zabit islamisti? ; )
kto potom? :smt015
Tomasito
VIP
VIP

Tomasko napísal:kto potom? :smt015
Urcitu paralelu som naznacil na predch. strane, no v konecnom dosledku: "to se nikdo nedovi, ty muj kvitku medovy", mozno ; )
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Spojené štáty už pred zavraždením Bhuttovej plánovali vyslať vojakov do Pakistanu

William M. Arkin v blogu Washington Post dňa 26. decembra napísal, že americké špeciálne jednotky hodlajú značne rozšíriť svoju prítomnosť v Pakistane, čo má byť údajne súčasť snáh vycvičiť domáce jednotky, schopné úcinne zasahovať proti teroristom.
Po útokoch 9/11 používali Spojené štáty vojenské základne na území Pakistanu na výpravy do Afganistanu. Keď však zvrhli talibanskú vládu a ustanovili si operačnú základňu v Bagrame, na sever od Kábulu, postupne sa z Pakistanu takmer úplne stiahli. Pakistan odvtedy obmedzuje pohyb amerických vojsk pri pohraničných vojenských operáciách, ako aj para-vojenské operácie na území Pakistanu. Pentagon je však veľmi sklamaný, že pakistanské jednotky nie sú schopné kontrolovať afgánsko-pakistanské pohraničné územia a robia si starosti kvôli tam operujúcim islamským extrémistom.
Pentagonské zdroje hovoria, že pre nového veliteľa amerických špeciálnych síl admirála Erica T. Olsona je teraz nanajvýš dôležité uzavrieť s Pakistanom inú zmluvu. O tejto zmluve sastále ešte diskutuje, ale vyjednávania sa už blížia ku koncu a Pentagon hovorí, že už začiatkom nového roka môžu byť príslušníci americkej armády na pakistanskom území.
Admirál William Fallon z amerického centrálneho velenia o zmluve hovoriť nechcel, ale minulý týždeň povedal pre Voice of America, že je spokojný s poslednými proti-teroristickými snahami Pakistanu. "Za posledných niekoľko mesiacov sme boli svedkami, že sú ochotnejší používať svoju pravidelnú armádu (na afgánskej hranici) a v tomto úsilí, podľa mňa, my môžeme veľmi pomôcť a poskytnúť im výcvik a pomoc na základe svojej skúsenosti s nedávnymi povstaleckými aktivitami a s teroristickým problémom v Iraku a v Afganistane. Myslím, že s nimi máme veľa spoločného a budeme radi, keď to budeme môcť robiť." ...
http://blog.washingtonpost.com/earlywarning/2007
/12/musharrafs_woes_have_opened_a.html?
http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=7764
Zeby Bhuttova s neicim nsuhlasila a preto musela zomriet? Sice neverim tomu ze by on tak velmi prozapadne orientovana s nicim nesuhlasila. Ale nebol by som prekvapeny keby v tom mali prsty Usrael
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kali520: chcela tam priviezt amikov > vojakov, keby vyhrala volby clintonova(tusim) v amerike, tak by sa jej to aj podarilo...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://www.blisty.cz/2008/1/2/art38079.html

Dalsi z moznych dôvodov na zabitie Bhutovej. Autor clanku rozobera rozhovor sa Benzair Bhutovov a Davidom Fosterom kde Bhutova tvrdi ze Usama bin ladin je mrtvy.

Tomasito
VIP
VIP

kali520 napísal:http://www.blisty.cz/2008/1/2/art38079.html

Dalsi z moznych dôvodov na zabitie Bhutovej. Autor clanku rozobera rozhovor sa Benzair Bhutovov a Davidom Fosterom kde Bhutova tvrdi ze Usama bin ladin je mrtvy.

Zaujimave, najma s ohladom na uvedene fakty ako s suvislosti s predmetnym videom (interview s Bhuttovou), tak v suvislosti so snahou vplyvnych medii cenzurovat klucovu vetu, ktorou si Bhuttova u Buschovych neocons priatelov urcite nenarobila- ako si mohla dovolit spochynit existenciu hlavnej postavy v najvynosnejsom americkom sci-fi trhaku o nutnosti boja proti terorizmu?
jimino
Light Professional
Light Professional

mi-chau
Darca
Darca

Re: Atentátnik zabil Bénazír Bhuttovú

Príspevok od používateľa mi-chau »

J.O.S.E napísal:tak ale vysvetlenie si milý mi-chau nedal nijaké a ani si neargumentoval, takže, a mojim právom je pýtať sa a staviať otazky do rôznych poloh - a tvojim ked sa nemýlim ak s niečim nesúhlasiš tak by si to mal zdvôvodniť, lebo ty nie si častým prispievateľom v sekcii politika tak len aby si niekto nepomyslel, že ide z tvojej strany o naháňanie príspevkov /ak rozumieš čo tým naznačujem/ ...
kedze do tejto sekcie fakt casto nechodim pisat ale len citat tak vela prispevkov tu odo mna nenajdete, a co sa ti na mojom prispevku nepaci? Zvyraznil som tvoju otazku na konci prveho postu, ako moze byt atentat nahoda kriste? To je argument - otazka je nezmyselna. (ako napr. "bola nehoda nahodna? bola umyselna vrazda nehoda?").
A nestvi ma s posthuntingom, napisal si sprostost tak som si musel rypnut.
J.O.S.E
King
King

Re: Atentátnik zabil Bénazír Bhuttovú

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

mi-chau napísal:kedze do tejto sekcie fakt casto nechodim pisat ale len citat tak vela prispevkov tu odo mna nenajdete, a co sa ti na mojom prispevku nepaci? Zvyraznil som tvoju otazku na konci prveho postu, ako moze byt atentat nahoda kriste? To je argument - otazka je nezmyselna. (ako napr. "bola nehoda nahodna? bola umyselna vrazda nehoda?").
A nestvi ma s posthuntingom, napisal si sprostost tak som si musel rypnut.
milý mi-chau skúsil si porozmýšľať nad tou otázkou :?: asi nie :!: pretože som ňou narážal či bola náhoda, že sa ten atentátnik odpálil práve pri Bhutovej a teda či mal v pláne zabiť ju alebo mal v plane zabiť čo najviac ľudí :idea:

teraz je to už zbytočná otázka kedže videozáznam jasne ukazuje že o nijaku náhodu isť nemohlo kedže sa strieľalo na Bhutovu a následne ten atentátnik odpalil bombu :wink: lenže to som ešte vtedy vedieť nemohol lebo tieto záznamy neboli pre naše media v tom čase prístupne a pracovali na tom aby ich zohnali, takže neže ťa napadne ma teraz obviniť alebo ako ty hovoríš podpichnúť, že som videl záznam a napísal som tu blbosť :wink:
Napísať odpoveď