Audio drop-outy, lagy napriec celym systemom (Windows 7 SP1)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tomexx
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Audio drop-outy, lagy napriec celym systemom (Windows 7 SP1)

Príspevok od používateľa tomexx »

Ahoj mám úplne novú zostavu, a ktorá beží na Windows 7 64bit SP1 (i7-4770, SSD 1TB, 16GB RAM etc.)

Mám však problém s náhodnými mikro výpadkami zvuku. Objavujú sa náhodne, nezávisle na vyťaženosti procesora. Výpadky sa objavujú v rozmedzí niekoľkých minút, niekedy je to len raz za 15 minút. Lagy zrejme nie sú dlhšie ako 200 až 300 ms, určite sú kratšie ako 1 sekunda.
Objavujú sa naprieč všetkými aplikáciami, tzn. nielen DAW.

Zvukové rozhranie je Steinberg UR-22 a s MacBookom Pro (late 2013) funguje úplne bez problémov.

Skúšal som preinštalovať drivery, USB drivery, meniť veľkosť bufferu, no nič nepomohlo.

Vylučujem hardwarový problém s ohľadom na výkonnosť hardwaru. Môj najväčší projekt v FLStudiu nevyťažuje procesor ani na 20 percent a RAM má obvykle v zálohe cca 11GB. Tiež si nemyslím, že by bol problém s pretečením bufferu, pretože to by sa v FLStudiu zaznamenalo ako buffer underrun a tie tam žiadne nie sú.

Ak máte akýkoľvek postreh, ktorý by mi nejako pomohol budem rád. Ďakujem!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Audio drop-outy, lagy napriec celym systemom (Windows 7

Príspevok od používateľa hojko »

tomexx: Pokial by sa vylucila chyba Windowsu a ovladacov, tak potom mi to vychadza na dosku. Skusal si zariadenia zapojit do inych USB portov, pokusis sa odpojit vsetko ostatne zariadenia z USB (ako tlaciaren, kamera, mobil..., nechat zapnutu pripadne len mys)???
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Audio drop-outy, lagy napriec celym systemom (Windows 7

Príspevok od používateľa tomexx »

hojko napísal:tomexx: Pokial by sa vylucila chyba Windowsu a ovladacov, tak potom mi to vychadza na dosku. Skusal si zariadenia zapojit do inych USB portov, pokusis sa odpojit vsetko ostatne zariadenia z USB (ako tlaciaren, kamera, mobil..., nechat zapnutu pripadne len mys)???
Diky vyskusam. Momentalne som dal zakazat integrovanu zvukovku v BIOSe a povypinal som nejake featury dosky a procesoru. Tak uvidim... Idem testovat
Napísať odpoveď