AUTA NA VODICAK B1 - POD 550KG

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

AUTA NA VODICAK B1 - POD 550KG

Príspevok od používateľa Jacku »

Zdravim
Kedze som nikde nenasiel zoznam aut s ktorymi by sa dalo jazdit na vodicak B1 tak prosim o radu. Poradte nejake auta pod 550kg (skusal som uz takmer vsetko (smart,ford Ka,daewoo tico,renault twingo) - vsetko je tazke. Akurat som natrafil na tzv. mopedauta znaciek (JDM,LIGIER,AIXAM,JAWA,CHATENET,MICROCAR)

Takze prosim poradte a zaroven by som bol rad keby mi niekto odporucil autoskolu z okolia Prievidze kde sa da spravit vodicak B1

Vsetkym vopred dakujem
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na B1 ? si si isty ? B1 su dodavky :-) ... a ano daju sa iba auta ako ligier a podobne, proste rozne bakelitaky s konstrukcnou rychlostou okolo 50 ...

pravdu ma chlapec, B1 su to .. ja som myslel ze su to AM, to co chce :-)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa mňa sa vodičák B1 samotný neoplatí robiť, lebo do 550 kg zoženieš maximálne tak nejaké auto na elektromotor s maximálkou 45 km/h, takže je to skoro ako bicykel. To by som skôr radil nejaký moped.
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:na B1 ? si si isty ? B1 su dodavky :-) ... a ano daju sa iba auta ako ligier a podobne, proste rozne bakelitaky s konstrukcnou rychlostou okolo 50 ...
Tak o tomto ma nikto nepresvedci nakolko to mam nastudovane od A po Z

- (5) Do podskupiny motorových vozidiel B1 patria
a) motorové vozidlá s tromi symetricky usporiadanými kolesami, ktorých zdvihový objem valcov motora je väčší ako 50 cm3 v prípade spaľovacieho motora alebo ktorých najväčšia konštrukčná rýchlosť je vyššia ako 45 km.h-1, a
b) motorové vozidlá so štyrmi kolesami, ktorých
1. prevádzková hmotnosť je 350 kg až 550 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel,
2. najväčšia konštrukčná rýchlosť presahuje 45 km.h-1,
3. zdvihový objem valcov motora presahuje 50 cm3 v prípade zážihových motorov, najväčší čistý výkon je väčší ako 4 kW v prípade iných spaľovacích motorov alebo ktorých najväčší trvalý menovitý výkon je 4 kW až 15 kW v prípade elektrického motora.

Cize B1 su trojkolky a stvorkolky od 350 do 550kg s max rychlostou viac ako 45km/h , vykonom viac ako 4kw a s objemom cez 50ccm

A velmi dobre viem ze ligier a podobne mozem .. ale ja chcem odporucit nejake ine auta ako tie co som vypisal

//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 14:50 )
Pilifo napísal:Podľa mňa sa vodičák B1 samotný neoplatí robiť, lebo do 550 kg zoženieš maximálne tak nejaké auto na elektromotor s maximálkou 45 km/h, takže je to skoro ako bicykel. To by som skôr radil nejaký moped.
No ja uvazujem nad tymto a taha to spolahlivo cez 100km/h

http://www.automobiles-chatenet.com/fr/speed.php

Popripade kuknite http://www.50tuners.com/index.php?optio ... &Itemid=59

Tam hore - Le microcars .. je tam vela peknych kuskov a zvlast Aixam-y sa daju upravit na max rychlost 160km/h

//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 14:54 )
nordkapp_pb napísal:na B1 ? si si isty ? B1 su dodavky :-) ... a ano daju sa iba auta ako ligier a podobne, proste rozne bakelitaky s konstrukcnou rychlostou okolo 50 ...

pravdu ma chlapec, B1 su to .. ja som myslel ze su to AM, to co chce :-)
:D :D :D aj keby to bolo AM tak dodavky by sa nestali B1 skupinou
ale ja som tiez dlho o tom citat musel

Inak neviete ako to je s prihlasenim auta dovezeneho z anglicka (volant na pravej strane )
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

ariel atom ma 500kg.. ale konstrukcna rychlost nesedi :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pokial viem tak auto s pravostrannym riadenim u nas neprihlasis (( mozno na veteranske znacky ? )) ...
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Francek napísal:ariel atom ma 500kg.. ale konstrukcna rychlost nesedi :D
:D .. no pozrel som to a preco by nesedela ? sak 225km/h je viac ako 45km/h tak neni problem :D .. len kde to zohnat a kto to prihlasi :D
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leso789 »

a nie su nahodou B1 dodavky? teraz som si robil vodicak a vzadu na nom mam oznacenu platnost akurat pri B,AM,B1- pri B41 je obrazok dodavky
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

ariel atom si mozes dat kludne vyrobit na lavostranne riadenie a splna aj tie normy co musi mat osobne auto takze ho prihlasis na znacky :)
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No som tak v skratke pozrel ze z ameriky keby chcem dat doviezt tak by ma atom vysiel na viac ako milion slovenskych a zase niesom ziadny zazobanec takze asi dam z anglicka doviez nejake microcar. Cital som ze ked je auto prihlasene v anglicku a v anglickej poistovni nahlasis ze nejazdis (out of road) tak neplatis anglicku poistku a taxy. Takze budem tu s tym moct behat akurat ze bez poistky :/
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

takze budes behat po prve stopnutie zelenymi, nie?
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:takze budes behat po prve stopnutie zelenymi, nie?
No keby bolo auto prihlasene v anglicku tak ako som pisal tak by som s nim nemal behat - ale to kontroluju len v anglicku tu by bolo vsetko ok kym by som sa nedostal k dopravnej nehode. Cize by sa prelomilo ze neni poistka. Popripade keby platim anglicku poistku+taxy tak vydaju green card na jazdenie v zahranici a to by platila poistka aj tu ale vydavaju ju najviac na 3mesiace a jazdit by som mohol mimo UK 12 mesiacov ale to nikto vraj nekontroluje .. cize vyhovorka (Pan policajt vcera som preplaval La Manche :D) a nema ako zistit kolko jazdim po SR ak to nebude nahoda ze ma po roku chyti ten isty
Iceman888
Star
Star

Príspevok od používateľa Iceman888 »

tak v PD to ponuka vela autoskol....napr. AS Humaj
qwerty-xyz

Re: AUTA NA VODICAK B1 - POD 550KG

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Jacku napísal:Zdravim
Kedze som nikde nenasiel zoznam aut s ktorymi by sa dalo jazdit na vodicak B1 tak prosim o radu. Poradte nejake auta pod 550kg (skusal som uz takmer vsetko (smart,ford Ka,daewoo tico,renault twingo) - vsetko je tazke. Akurat som natrafil na tzv. mopedauta znaciek (JDM,LIGIER,AIXAM,JAWA,CHATENET,MICROCAR)

Takze prosim poradte a zaroven by som bol rad keby mi niekto odporucil autoskolu z okolia Prievidze kde sa da spravit vodicak B1

Vsetkym vopred dakujem
:wink: ja mam par otazok- na jaku RIT je ti take male auto? Vies o tom ze s timto pindurik autom ta aj vietor odfukne? ze toto auto musi mat stabilitu uplne totalne na hovno? sak si pozri tie kolieska - jak na bicykli su tenke.
Ze to auto nema ziaden vykon a ze jeho bezpecnost vzhladom na to ze vyzera ako z kinder vajca nebude tiez bohvieaka?

no hovorte si tu co chcete, mam pravdu. Sak to auto ked sa dakto naserie tak ti ho styria chlapci odnesu z parkoviska!!!!
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Asi nema 18 :roll:
DYLYNO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DYLYNO »

qwerty-xyz napísal::wink: ja mam par otazok- na jaku RIT je ti take male auto? Vies o tom ze s timto pindurik autom ta aj vietor odfukne? ze toto auto musi mat stabilitu uplne totalne na hovno? sak si pozri tie kolieska - jak na bicykli su tenke.
Ze to auto nema ziaden vykon a ze jeho bezpecnost vzhladom na to ze vyzera ako z kinder vajca nebude tiez bohvieaka?

no hovorte si tu co chcete, mam pravdu. Sak to auto ked sa dakto naserie tak ti ho styria chlapci odnesu z parkoviska!!!!
sushlasim s tebou...ked uz auto tak auto a nie nejaku krabicku na baterky...
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal::wink: ja mam par otazok- na jaku RIT je ti take male auto? Vies o tom ze s timto pindurik autom ta aj vietor odfukne? ze toto auto musi mat stabilitu uplne totalne na hovno? sak si pozri tie kolieska - jak na bicykli su tenke.

Dylyno - zozen auto ktore nebude krabicka a bude na vodicsky B1 do max 1500eur a berem

Iceman888 - dikes pozistujem si o tom viac :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pishta napísal:Asi nema 18 :roll:
tak volim pockat do 18 ky, a machrovat s niecym co mame ako family, alebo si za ten peniaz kupit supersporta 125ku, alebo skuter, alebo ja neviem co. Alebo furik nech ma kamarati z krcmy maju jak odniest.
Proste tym sa chcelo povedat ze to auto je malinke na hocico.

//autoeditácia príspevku ( 06 Apr 2009, 16:17 )
Jacku napísal:Dylyno - zozen auto ktore nebude krabicka a bude na vodicsky B1 do max 1500eur a berem

Iceman888 - dikes pozistujem si o tom viac :)
do 1500 eur, to mas dost obmedzene, to nezavidim. A nechcel by si radsej nejaku prekupenu motorecku? Alebo stvorkolku? Na tom by si sa tiez najazdil a v tych mensich kubaturach by sa to dalo podla mna poriesit aj za takyto peniaz. No fakt ved to auto nemoze byt stabilne, ja by som sa na tom bal ist, a silny bocny vietor musi taketo auto prevratit z cesty (ked vyhadzuje daewo tico tak toto vyhodi z cesty isto) A ked s tym NEDAJBOZE naburas tak ti rovno mozme doniest kvietky na pohreb , aj ked sa vytrepes pri malej rychlosti. Zato vacsie auta su bezpecnejsie. Ja neviem chlapci jak vy ste na tom so silou ale to male auticko sa fakt da ukradnut z parkoviska odnesenim. Ved to by sa kolegovi kazdy smial ze nieco take ma, par dievcat by sa povozit isto chcelo, ale myslim zeby ich to rychlo preslo. Radsej ako som napisal, motorecku prekupenu, malu stvrkolku, alebo pockat na 18 rokov ked este nemas.
Jacku
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:do 1500 eur, to mas dost obmedzene, to nezavidim. A nechcel by si radsej nejaku prekupenu motorecku? Alebo stvorkolku? Na tom by si sa tiez najazdil a v tych mensich kubaturach by sa to dalo podla mna poriesit aj za takyto peniaz. No fakt ved to auto nemoze byt stabilne, ja by som sa na tom bal ist, a silny bocny vietor musi taketo auto prevratit z cesty (ked vyhadzuje daewo tico tak toto vyhodi z cesty isto) A ked s tym NEDAJBOZE naburas tak ti rovno mozme doniest kvietky na pohreb , aj ked sa vytrepes pri malej rychlosti. Zato vacsie auta su bezpecnejsie. Ja neviem chlapci jak vy ste na tom so silou ale to male auticko sa fakt da ukradnut z parkoviska odnesenim. Ved to by sa kolegovi kazdy smial ze nieco take ma, par dievcat by sa povozit isto chcelo, ale myslim zeby ich to rychlo preslo. Radsej ako som napisal, motorecku prekupenu, malu stvrkolku, alebo pockat na 18 rokov ked este nemas.
Sak a nemyslis ze stvorkolku a motorku odnesu este lepsie ? .. a vies ide o to ze ako som spominal robim pre tv kde casto prenasam kamery ktore nemaju kilo a to nehovoriac o stativoch. Je nepripustne aby som na motorke siel obvesany 4taskami. A natacat chodim aj ked prsi a nepotrebujem aby zmokla 200tisicova kamera ktora ani neni moja. No uvidime ale co zozeniem najlacnejsie .. tak to kupim no najradsej nieco taketo hlavne koli tomu ze to ma strechu a ako taky ukladaci priestor.
Napísať odpoveď