auto audio

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: auto audio

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Clean_Up napísal:Ak chceš ozaj kvalitu, za relatívne dobrý peniaz, tak jedine: Alpine - CDE-111R. Ten aktív čo som postol, tak je v danej cene velmi dobrý. Navyše tie komponenty Powerbass, sú super. :wink:
Chcem sa ťa spýtať: Aký je rozdiel medzi 101 a 111? (Viem akurát, že 111 je jeho nástupca, ale nič iné som nenašiel).

Tie komponenty za tie prachy sú naozaj parádne.
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

qikso5 > Nepoznám človeka, ktorý to autorádio má (alebo som mu ho poradil), aby naň povedal krivého slova. Ak by si ho kúpil, nieje šanca aby si kúpu lutoval. Jednak funkciami a jednak kvalitou reprodukcie. Napr. tu a tu.

Michaelo105 > Rozdiel medzi tými modelmi nieje prakticky žiadny, akurát 111R má tie tlačidlá pod displejom šedé, nie čierne.
qikso5
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa qikso5 »

oukey. dakujem ti teda, aj tebe aj ostatným ktorý pridávajú svoje tipy, rady...
zatiaľ teda zostávam pri tomto tvojom type. zaobstarám najprv rádio, namontujem ho a potom sa pustím dálej do reprákov a tak :)
ak by mal ešte niekto nejaký typ na iné radio tak sem s ním. ale ako vraví clean_Up tak toto vyzerá byť veľmi slušné na tú cenu :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

S tým autorádiom úplne súhlasim, pretože dosť ľudí ho už má, nepoznám nikoho kto by s nim nebol spokojný, odporučil som ho aj kamarátovi - má ho už skoro rok - úplna spokojnosť, idem si ho kúpiť aj ja...

Pre porovnanie som ho mal zapnuté vs Roadstar (to je tá istá kvalita ako Sencor - možno trošku viac): Roadstar musel byť skoro naplno, aby hral rovnako hlasno ako Alpine v prvej tretine... (myslim tu stupnicu hlasitosti čo máš napr 1-40) a hlavne keď bolo Alpine napojené tak kvalita reprodukcie stúpla asi o tretinu - pri tých istých reprákoch a podmienkach! (To isté by sa udialo, keby tam bolo napojené aj Pioner, Blaukpunt...a podobné kvalitné značky v oblasti autorádii)
kallynko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kallynko »

nazdar chalani...dufam ze si temu este nikto pozera....rozmyslam co spravim so svojim audiom v aute...mam tam subak jbl gto + zosik jbl...vzadu 3 pasmove pioneer 550W 90W rms na plate...len v predu mam vsetko od vyroby...mam seat ibiza 2003...rozmyslam na setom JBL to je 2x stredobass 2x vyskace a 2x vyhybka....urobit nejaku laminatovu nadstavbu dveri atd...len sa bojim ze o pol roka zase budem chciet nieco silnejsie..prosim poradte co este ine by sa dalo...ci kupit zosik dalsi na repro alebo neviem...ten set je robeny tak aby hral dobre z radia..ma vysoku citlivost takze zosik by tam az taky potrebny nebol...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vsetko je o peniazoch a chuti podla vyberu si asi moc na kvalitu hudby nepotrpis takze ides na to dobre.
Do dveri si zozen nejake 2w komponenty od jbl a vytlm to poriadne.
kallynko
Novice
Novice

rozmyslal som ze kupim ten set 2x...a budu tam 4 vyhybky....mozem ich napojit na 4 kanal zosik???co to spravi?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco by si nemohol... :) co to spravi? Bude to hrat :P
kallynko
Novice
Novice

hrat bude aj mobil ked ho zapojim ale ako to bude hrat :D ....ma to nejaky zmysel??
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem ake mas radio napr, neviem ci ma dost silny zosik... Ale ked vyberies sety s dobrou citlivostou, nema to preco dobre nehrat...
kallynko
Novice
Novice

set ma dobru citlivost...ale na radio by som zapojil len 1 set..a ja chcem 2 :D...pytam sa vlastne ci je to normalne a bezne takto zapajat vyhybky do zosiku...ci sa to tak robit a ked nie tak preco :P ...inac dik za tvoj cas :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved vyhybky musis mat... Ak su repro komponentne...
Ak su koaxialne tak ich nepotrebujes.
Ak chces 2 sety komponentnych repro, vyhybky mas, mat musis a budes mat a radiu to nijak nevadi :)
kallynko
Novice
Novice

len ci nijak nestratim na kvalite zvuku alebo nejake skreslenie ked ich zapojim este na zosik....
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

nie nie ... ziadna strata kvality ani skreslenie, ved tvrdis, ze komponentny set mas vzadu, tak potom? Bude ti to hrat rovnako aj na dalsej dvojici kanalov :)
kallynko
Novice
Novice

dakujem....idem do davat do laminatu...a vytlmit dvere :)...tak sa maj :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Nevyznám sa v audio sfére, ale mám otázku. Pomôžem svojim stock reprákom, ak dokúpim nejaký aktívny subwoofer do kufra auta ? že nebudú tak "namáhané" zvyšné repráky.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

bude ti to akurát dunieť, ostatok bude hrať tak isto ;) za cenu aktívneho subwoofru radšej skús nejaké repro s vyššou citlivosťou aby si ich mohol napájať priamo z rádia a vymeň ich v predných dverách, najlepšie s vytlmením ak ostanú €, alebo iná varianta a to najlacnejšia a "najlepšia" na začiatok (aj keď ju mnoho ľudí zavrhne, lebo si v podstate nič nedokúpia ani nič nevymenia) vytlm si predné dvere ;) síce budeš mať rovnaké repro ale vďaka tlmeniu o niečo lepší zvuk a ak ti to nebude stačiť, tak už len neskôr vymeníš predné repro :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

aj to je zaujimava cesta no ako sa hovori subwooferom dosiahnes "viac muziky" hlavne vo frekvenciach ktore klasicke stredobasy nedokazu predniest
Volba zmeny repro na nieco lepsie s vytlmenim je tiez pekne zlepsenie ale skor v kvalite hudby ako takej, basovu zlozku nema vyznam nahanat 16 cm reprakom :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

jasné, že zo 16 cm repraku nebude mať spodky ako z woofru, ale vytlmením získa na mohutnosti aj to spodné pásmo a možno by mu to tak viac vyhovovalo, zas na druhú stranu keď chce len pridať nejaké dunenie tak určite sub, radšej by som volil ale klasiku bedňu + zosik ako aktívny sub, nehovorím že nie sú aj dobré aktívne woofre, ale ich ceny začínajú na nejakých 200€

ja som tiež chcel najprv basy basy a všade basy no po čase ma to v aute prestalo baviť, a dnes woofer už len čaká kým sa nájde niekto kto ho kúpi, teraz by som už ale išiel inou cestou a subík by som zrejme aj vynechal :) ale to je o preferenciách jednotlivca, poznám kopu ľudí čo si hudbu bez poriadneho dunenia nevedia predstaviť ( treba rozlišovať dunenie a basy :) )
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ja som volil u seba veskere komponenty sql a samozrejme aj do vytlmenia sli kila bitumenu ale je to beh na dlhu trat, sub obvykle ale oceni vacsina ludi ja osobne viac ocenim prave kvalitnejsie repro s poctivym vytlmenim.
Napísať odpoveď