Auto na leasing
Auto na leasing
Zdravim chcem sa opytat...v maji 2015 mi konci leasing na auto, chcel by som kupit nove na leasing...je mozne toto auto vymenit za nove alebo ako je to? Musim leasing ukoncit a az potom zobrat nove? Alebo ake su pravidla pri leasingu?
Dakujem
Dakujem
Re: Auto na leasing
Viac podrobnosti, presne tak ako my o tvojom prispevku, sa dozvies tu: http://static.etrend.sk/uploads/tx_medi ... eodora.jpg
Diki....vazne sa pytam...
Pri klasickom leasingu spravidla auto splatenim odkupis do svojho vlastnictva. Cize auto sa stava tvojim majetkom. Ako s nim nalozis, je len na tebe. Mozno tvoja leasingovka ponuka moznost ze od teba auto kupi, no urcite za nizsiu cenu ako by si ho predaval sam.
Pri operativnom leasingu auto po splateni zostava majetkom leasingovky a ty zostavas bez auta.
V tom sa aj tieto leasingy odlisuju...pri klasickom zaplatis akontaciu, splacas X rokov a pri skonceni zaplatis odkupnu cenu auta (spravidla vyratana na nejaku symbolicku ciastku)
Pri operativnom sa nakupna cena znizi o cenu auta po napr. 3 rokoch - a ty platis len mesacne splatky.
Pri operativnom leasingu auto po splateni zostava majetkom leasingovky a ty zostavas bez auta.
V tom sa aj tieto leasingy odlisuju...pri klasickom zaplatis akontaciu, splacas X rokov a pri skonceni zaplatis odkupnu cenu auta (spravidla vyratana na nejaku symbolicku ciastku)
Pri operativnom sa nakupna cena znizi o cenu auta po napr. 3 rokoch - a ty platis len mesacne splatky.
Dakujem STomko
-
vladenko007
VIP
Ešte by som podotkol že pri klasickom lízingu si všetky náklady ak sa ti auto pokazí hradíš ty.
Pri operatívnom je síce splátka väčšia ale všetky náklady spojené z prevádzkou auta hradí lízingovka.
Síce to volajú operatívny lízing ale ja by som to inak ako dlhodobí prenájom nenazval. A to už len z dôvodu že po skončení nieje auto tvoje.
V dnešnej dobe je to celkom hit pre rôzne firmy. Moja bývalá aj terajšia firma prešla na operatívny lizing pretože sa im to vraj oplatí. Nemajú žiadnu starosť čo sa týka údržby, servisu, STK, EK, havárie proste všetko zariadi lízingová spoločnosť.
Pri operatívnom je síce splátka väčšia ale všetky náklady spojené z prevádzkou auta hradí lízingovka.
Síce to volajú operatívny lízing ale ja by som to inak ako dlhodobí prenájom nenazval. A to už len z dôvodu že po skončení nieje auto tvoje.
V dnešnej dobe je to celkom hit pre rôzne firmy. Moja bývalá aj terajšia firma prešla na operatívny lizing pretože sa im to vraj oplatí. Nemajú žiadnu starosť čo sa týka údržby, servisu, STK, EK, havárie proste všetko zariadi lízingová spoločnosť.
nie je lepsie auto kupovat na uver?
ja ked som pre 3 rokmi kupoval vyslo ma to o dost lacnejsie
ja ked som pre 3 rokmi kupoval vyslo ma to o dost lacnejsie
-
vladenko007
VIP
Aj podľa mňa. Banka ti môže ako svojmu klientovi ponúknuť lepší úrok.
Ale moc do toho nevidím takže to aj pravda nemusí byť.
Kolega si kúpil Golf 6 (nie nové) cez lízing tuším Qautro a následne vzal úver z banky a splatil lízing. Po splatení ušetrí cca 2500 eur ako keby to platil cez lízing.
Ale moc do toho nevidím takže to aj pravda nemusí byť.
Kolega si kúpil Golf 6 (nie nové) cez lízing tuším Qautro a následne vzal úver z banky a splatil lízing. Po splatení ušetrí cca 2500 eur ako keby to platil cez lízing.
no mna na 14900€ aute vysiel uver bez navysenia akurat bola podmienka platit vsetky mozne poistky v hodnote 580/rok(allianz)
pri lizingu by ma auto vyslo po 4 rokoch 16 800€ a to niesu zahrnute poistky a pod.
uver som mal na tretinky(VWFS)
+ pre firmu je uver lepsie riesenie kvoli daniam
pri lizingu by ma auto vyslo po 4 rokoch 16 800€ a to niesu zahrnute poistky a pod.
uver som mal na tretinky(VWFS)
+ pre firmu je uver lepsie riesenie kvoli daniam
To zalezi konkretne od ponuky. Pri novych autach su dost casto rozne akcie prave na PZP/havarijnu, ktora byva v baliku. Na tom sa da dost penazi usetrit. Nevyhoda je potreba vyssej hotovosti na zaciatku. Pri starsom aute je leasing podla mna skor nevyhoda.
Kazdy si musi zratat kolko ho to bude stat. Ak je celkova cena uveru+pzp+havarijneho poistenia (poistenie si mozes zvolit podla seba) nizsia ako celkova cena leasingu (v ktorom pzp+havarijna byva dana), nevidim dovod preco ist do leasingu. Pre niekoho je to vsak pohodlnejsie - prist si na predajnu, zlozit cast v hotovosti a potom uz len platit jednu splatku. Mozno su aj ine plusy pre leasing - o nich vsak ja neviem. Mozno niekto iny vie viac
Kazdy si musi zratat kolko ho to bude stat. Ak je celkova cena uveru+pzp+havarijneho poistenia (poistenie si mozes zvolit podla seba) nizsia ako celkova cena leasingu (v ktorom pzp+havarijna byva dana), nevidim dovod preco ist do leasingu. Pre niekoho je to vsak pohodlnejsie - prist si na predajnu, zlozit cast v hotovosti a potom uz len platit jednu splatku. Mozno su aj ine plusy pre leasing - o nich vsak ja neviem. Mozno niekto iny vie viac
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pre firmu hlavne leasingom auto neprechadza do majetku, ako sukromnej osobe ti to moze byt v podstate jedno,ale pre firmu to dost meni situaciu.
vo vysledku co si spocitas ze sa ti oplati, to ber.
vo vysledku co si spocitas ze sa ti oplati, to ber.