auto nestartovalo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

auto nestartovalo

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Caute, vcera rano sa mi stala neprijemna vec a to, ze som nevedel nastartovat leona (1P, 1.4 16v, r.v. 2011). Starter sa tocil tocil, no motor nechcel naskocit. ani nebolo pocut odpalovanie. Skusal som dalej startovat, najprv ani nic neukazovalo na paneli, no asi pri 5. pokuse mi uz zacalo auto odpalovat a a po chvilke nastartovalo. Srmdelo od sameho benzinu, spotrebu na volnobehu mi ukazovalo okolo 35 litrov, tak som vysiel z garaze, no ze idem, nepocitoval som, ze by islo na tri valce, beh motora uz bol normalny, no spotreba este stale vyse 30 litrov. Po asi 5 km sa spotreba ustalila na cca 6 litroch (normalna spotreba). tak som prisiel do NR, hned som isiel do servisu a technik mi povedal, ze teraz pred sviatkami sa to neoplati davat do servisu, lebo by tam auto mohlo ostat dlhsie, tak ze mam prist po sviatkoch. Nemate niekto skusenosti s tymto, resp. co by to mohlo byt a chybu?

Resp. ci nema niekto z NR a okolia kabel, ze by to napojil a pozrel sa ci nevypise nejaku chybu.

A dalsia vec, co som si dnes vsimol, ked som kontroloval olej, ze je dost cierny. Je to mozne aby po 5 mesiacoch od servisky (7000 km) bol olej uz taky cierny?

btw. vcera aj dnes uz startovalo normalne, nepocitujem, ziaden ubytok vykonu, ani nic ine
Fuxxo
Darca
Darca

Re: auto nestartovalo

Príspevok od používateľa Fuxxo »

cierny olej na benzinaku a este ked pridam ku tomu, ze to je nove auto, tak je to dost divne... ja som po 10 000 z mojej S3, co je 12 rocne auto vypustil prakticky olej zafarbeny do hneda a hlavu od karbonu za tie roky prakticky vobec nemam, vid foto...

ku tvojmu problemu.. nevismol som si, ze by si uviedol typ auta, videl som len motorizaciu... ale naoplachoval si nahodou motor ? lebo toto mi pripada ako nejaka chyba v zapalovani, zapalovaci modul, zapalovacie cievky a pod...

///ja debil som si vsimol teraz ze ide o leona :P
Prílohy
DSC_0293.jpg
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hej hej Seat Leon 1P a nie neoplachoval som motorovu cast, auto bolo umyvane bud na umyvarke, alebo doma, no pod kapotou som ho neumyval. Len pre zaujimavost, rovnaky problem aj s rovnakou motorizaciou mal znamy na ibize 6j (2010), co viem, ze sa mu to uz 2x stalo, no len s tym rozdielom, ze on to neriesil, kedze auto uz potom islo normalne, no ja to nechcem brat na lahku vahu, preto sa pytam aj tu

len pre info: auto nema 7000 km, ale uz 22000 km, 7000km je od poslednej servisky (november 2012), kedy bol olej naposledy meneny (teda dufam, ze v servise sa nejake nekale praktiky nerobia, ide o autorizovany servis seat v NR). To, ze si za 4l oleja beru 70€ som prehltol, ale nasralo by ma viac, keby ho nemenili, ale nauctovali si ho
Fuxxo
Darca
Darca

tak na tie kilometre a na rok vyroby auta, je nove...
ku tomu oleju dodam len tolko, ze si ho menim sam... neviem co ti tam davaju, ale olejom Castrol, Shell, Mobil, Q8 Formula a pod. nic nepokazis a poviem ti urcite, ze 4L oleja aj s filtrom pozhanas v pohode do 50€ (aj to som prehnal) a vymenit olej sice nevie kazdy, ale nejedna sa o ziadnu zlozitu proceduru, az na olejovy filter, ku ktoremu na niektorych motoroch nie je dobry pristup, alebo sa neda odkrutit.. ale su na to vselijake kluce, ktore sa daju pozicat od kamosa ;)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no podla faktury, ktoru mi vystavili, tak za Castrol edge profesional A3 5w-40 som platil 57€ bez DPH (co som pozeral ceny tohto oleja na nete, tak sa pohybuje okolo 45€ s DPH za 4l). Olej by som si samozrejme vymenil aj sam, ale to som neriesil, kvoli 4 rocnej zaruke, ktoru mam a zase ani keby si olej donesiem vlastny, tak tam nie je istota, ze by mi ho vymenili. Ale tak toto su len dohady, chyba si myslim, je niekde inde.
Fuxxo
Darca
Darca

to pozeras nejako zle :D ja viem 4L castrolu edge alebo magnatec 5w-40 max za 30€ :) ale to zalezi od toho, kde a akych ludi poznas.. pokial tam mas zaruku, tak by som to neriesil, je v tom istota, aj ked ja osobne by som sa najradsej na pracu technikov osobne pozeral, lebo v dnesnej dobe clovek nemoze verit ani svojmu tienu...

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2013, 8:49)
este ti poradim, aby si sa regol na http://www.seatclubslovakia.com, tak je o tom vytvoreny aj topic :) jediny problem je ten, ze budes asi 24h cakat kym ti admin potvrdi registracku...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

heheh, tam som a ten vytvoreny topic je moj :), ale zda sa ze ani tam nevedia poradit, preto som pisal aj sem
Fuxxo
Darca
Darca

tak tam je toho viac, lebo ja som cital o FR 2.0 TFSI :) ale tak vporiadku... ak sa ku tomu nevie nikto vyjadrit, tak len diagnostikovat a diagnostikovat asi... ja mam tiez taky problem na mojej audine, ze tam moze byt 10 veci a postupne ich musim vylucit... cize mne ostava len metoda pokus omyl...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ved jasne, nic ine mi nezostava. Utorok behnem zase do servisu, dufam, ze na nieco mudre dojdu aspon :D
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

tak ma napada zbytok vody v nadrzi alebo nieco take... ja som raz natankoval total chu**** benzin, viac voda nez benzin a postupne mi islo na coraz nizsi pocet valcov :D potom sa zrazu chytil a isiel pekne, to som bol uz naspodku nadrze
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

benzin beriem 2. rok ten isty, aj na starom aute som ho bral a nebol problem.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Mňa napadá snímač kľukového hriadeľa, či náhodou ten nerobí šarapatu a jednotka potom nevie kedy hodiť iskru a len točí naprázdno...
Fuxxo
Darca
Darca

snimac polohy kluky by ukazala diagnostika, rovnako ako snimac polohy vacky... ale mozne je vsetko
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vsak to je nove auto to by mali vyriesit v ramci zaruky snad o.O
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak dnes som bol v servise s tym, nahodili to na pocitac, kedze to je vsetko co mozu spravit, kedze auto uz ide normalne, chybu ziadnu nevyhodilo. bolo mi poradene, ze ked sa to stane znovu, tak mam nechat bezat starter aj minutu, ked zhori tak ho vymenia. Zevraj su tam nejake cidla (ja uz ani neviem presne kde, ktore by to mohli zapricinovat) a tie su v poriadku.
Fuxxo
Darca
Darca

radia ti v servise aby si tocil startrom minutu??? paradny servis :roll: pokial ti nejaku chybu RJ zaznamenala, tak by ostala ulozena v pamati zavad ako sporadicka... voda v nadrzi? tusim Velfobin (aditivum) bolo na taketo veci u benzinovych motorov majstrom :)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no hej, zevraj mozno vyzrazana voda v nadrzi a to mohlo zapricinit, ze motor nenabehol (toto mi ale jeden mechanik hovoril) od servisaka, som to nepocul :D, takze zrejme skusim to aditivum

fuxxo dikes za nazov toho aditiva, hned to idem kupit zajtra
co sa tyka toho startera, tak ano, ze aj minutu ho mam pretacat ky mmotoro nenabehne, ked zhori, tak vymenia :D

este som nasiel taketo nieco http://autoomega.sk/index.php?id_sek=22 ... aradenie=1
Maju to aj v autokelly, mozem to tam ist kupit aj ja ako fyzicka osoba?
Fuxxo
Darca
Darca

urcite vymenia... ale su to len starosti pre teba, lebo to auto musis do servisu nejako dostat ked ti nechvatne motorik ;) cize s tym startrom by som to radsej nechal tak... a toto nenabehavanie motora nie je moc dobre pre katalyzator... je to nieco podobne ako keby ti dosiel benzin a to je neskutocny bacil pre katy..
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ved viem, ze su to starosti, ale co mam spravit, ked v servise len pokyvu hlavou a poslu domov
Fuxxo
Darca
Darca

to je pravda.. preto mam radsej vlastny servis s kamosmi co uz do toho vidia... sam by som nikdy nevybral prevodovku.. kamos to uz robil na svojej cupre, tak nam to islo o nieco rychlejsie :) ale ked nieco nevieme ako sa robi, tak som stiahol soft elsa win a tam je na VW group do r. 2011 navodov na opravy, montaz a demontaz strasne vela :)
Napísať odpoveď