autocad zmena farby objektov
-
Daniel9911
Professional
autocad zmena farby objektov
Ahojte, potreboval by som poradiť ako zmeniť farby vybraných objektov naraz v Autocad programe ? napr. mam označené objekty žltou farbou a potreboval by som ich zmeniť naraz na zelenú farbu dá sa to ? meniť to manuálne by zabralo veľa času. Už som hľadal na google, kde som sa dostal, že sa to dá meniť v hladinách ale ak to otvorím tak tam mam len samé čierne farby. Vedeli by ste mi poradiť ? Ďakujem
Re: autocad zmena farby objektov
Objektami nazývaš bloky? Kľudne sem postni nejaké screeny
Pokiaľ máš na mysli bloky a nemáš všetky hladiny vo vrstve "0" (čiže defaultná), tak prepínaním bloku do rôznych vrstiev, tak ti to farbu nezmení. Prípadne ešte by to malo fungovať tak, že pokiaľ by v tých blokoch bola jednotná hladina napr. "Objekt_1" a potom v tom hlavnom súbore by zmenou farby tejto hladiny, mala nastať zmena. Ťažko sa to takto vysvetľuje 
-
Daniel9911
Professional
Áno prepáč, som v tom úplne amatér, takže potrebujem zmeniť farby napr. žltú a zelenú lebo ak to vytlačím tak to nie je vôbec vidieť, a potrebujem to mať farebne označené. Dúfam, že som ti poslal tie veci ktoré potrebuješ, aspoň ja som sa dočítal, že tu by sa to malo dať zmeniť.
Sorry, trošku som zabudol odpovedať. 2x Klikni na ten blok zedituj ho a tam otvor toto okno s hladinami a prefarbi to priamo v bloku.
Alebo pokiaľ ti to nevadí je tu ešte možnosť ten blok "rozbiť" a vtedy môžeš pracovať s hladinami tak ako ich máš otvorené.
-
Daniel9911
Professional
Ďakujem za odpoveď , už som to vyriešil.