automatizacia stahovania (sonarr, sick beard, couch potato)

Informácie o software, ankety...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

automatizacia stahovania (sonarr, sick beard, couch potato)

Príspevok od používateľa aacid »

neviem ci s tym mate niekto skusenosti, nikde som tu o tychto programoch nic nenasiel, tak ma napadlo ze sa podelim so skusenostami a mozno niekoho inspirujem.

sick beard je aplikacia, ktora sa naintaluje ako web server a pristupujete na nu cez web stranku.

viete si tam nahadzat svoje oblubene serialy ktore pozeravate, on potom kontroluje ci vysla nove epizoda a ak ano, tak ju stiahne (respektive da stiahnut nejakej stahovacej aplikacii), premenuje a ulozi tam kam chcete.

vysledok je ten ze idealne nemusite robit nic a ked vyjde novy diel tak sa vsetko udeje automaticky a vy potom uz len pozerate. jediny problem aktualne mam s titulkami, sice to vie hladat a stahovat titulky ale iba z opensubtitles.org a tam moc cz/sk tituliek nie je.

samozrejme nie je vsetko bez problemov, ked stahujete cez torrenty tak obcasne nejaky diel proste nestiahne, pretoze vyhlada zly torrent ale kedze som teraz presiel na usenet tak tam taketo problemy nemam.

sonarr je alternativa k sick beard, aktualne skusam tu, vyzera krajsie, neviem ake su realne vyhody/nevyhody zatial.

couch potato funguje na rovnakom principe ale na filmy, nie serialy. proste pridate film ktory chcete stiahnut, zadate pozadovanu kvalitu a o ostatne sa postara aplikacia. dokonca je plugin do prehliadaca vdaka ktoremu pridate film z imdb.com jednym kliknutim.

moj najvacsi problem je ze mi to nema kde poriadne bezat, pocitac nechcem mat kvoli tomu furt zapnuty a moje synology NAS ma iba 128 MB RAM a bolo to na neho trochu vela chudaka. rozmyslam ze to nainstalujem na raspberry pi, na ktore mi sada prach aktualne, to ma 512MB to by mohlo fungovat.
Napísať odpoveď